Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

E.C.Watt: «Η Deutsche Bank βρίσκεται σε τροχιά πτώσης και διάλυσης συμπαρασύροντας ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα της ΕΕ»

Ο Ewen Cameron Watt,  ανώτερος στέλεχος και οικονομικός αναλυτής στο ινστιτούτο  επενδύσεων Blackrock ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που δείχνουν  ότι  η Deutsche Bank βρίσκεται σε τροχιά πτώσης και  διάλυσης συμπαρασύροντας  ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα της ΕΕ. Παράλληλα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC:...
«Αν η Deutsche Bank δεν  κάνει κάτι τώρα  όχι αύριο,  ξεχάστε τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο σύνολό τους. Νομίζω ότι αν κοιτάξετε την γερμανική τράπεζα θα παρατηρήσετε ότι προσπαθεί εναγωνίως να αναστρέψει μια δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση σε ένα βιώσιμο μοντέλο. Έχουν περάσει πολλά μεγάλα εμπόδια , αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά βουνά μπροστά της».
Η ζοφερή προειδοποίηση έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι η γερμανική κρατική τράπεζα Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος δανειστής της χώρας, αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόστιμο  14 δις  από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την λανθασμένη πώληση  κατοικιών και ενυπόθηκους τίτλους στην πορεία προς το 2008 και την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο κ Watt πρόσθεσε: «Εάν η τράπεζα επιζήσει  το bail-in δεν θα είναι πολύ σοβαρή διαδικασία, διότι θα είναι  σαν  κάποιος να έχει πάθει μια καρδιακή προσβολή και σώζεται από  τον απινιδωτή  ανακτώντας τις δυνάμεις του. Αλλά δεν  είναι καθόλου καλή η συγκυρία  της στιγμής, και  οι δράσεις που εφαρμόζονται  για την ανάκτηση της βιωσιμότητας της τράπεζας αυτής δεν είναι προς το ορθό δρόμο».
deutsche-bank-headquarters-763518
Επίσημα, η  «διευθέτηση» μεταξύ της γερμανικής τράπεζας και  των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, και η  μακροπρόθεσμη επίδραση στην τράπεζα, της οποίας οι μετοχές έχουν πέσει κατακόρυφα 21 τοις εκατό από την αρχή του έτους, θα είναι τεράστια.
Υπάρχει  μια συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί , σύμφωνα με δημοσιεύματα. Εκ των έσω, υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα η υπόθεση θα είναι στο τραπέζι πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά το κόστος αυτής της συμφωνία θα είναι δυσβάστακτο .
Η Deutsche Bank ελπίζει να επιτύχει μια συμφωνία πληρώνοντας  4 έως 5 δις δολάρια , σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Der Platow, αλλά αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι, διότι πολύ απλά  το αμερικανικό κράτος είναι αμείλικτο σε τέτοια ζητήματα ανεξαρτήτου του προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Bronka Rzepkowski, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής στην Oxford Economics, δήλωσε για το θέμα αυτό: «Η διάρκεια των διαπραγματεύσεων δείχνει ότι η Deutsche Bank θα πρέπει να αγωνιστεί πολύ  για τη μείωση της  ποινής σε ένα ποσό που δεν θα έθετε σε κίνδυνο την φερεγγυότητα της, και αυτό είναι πολύ δύσκολο».
Η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ενός τεράστιου προστίμου ενώ  έχει επίσης μια σειρά ρυθμιστικών θεμάτων, τονίζουν έγκυροι αναλυτές της παγκόσμιας αγοράς.
Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει και να διασώσει την τράπεζα, αλλά οι ενδείξεις από τους αναλυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι απρόθυμη να παράσχει βοήθεια.
Η Καγκελάριος είναι απρόθυμη  να πολλά  δισεκατομμύρια δολάρια, διότι έχει μπροστά της  τις επερχόμενες βουλευτικές  εκλογές του επόμενου έτους,  και την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την πολιτική της στο θέμα των μεταναστών .
Η Deutsche Bank  ωστόσο, δεν είναι η μόνη γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η Commerzbank ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει το 20 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της και να συρρικνώσει τις λειτουργίες της. Οι ειδικοί λένε ότι η Γερμανία έχει απλά περισσότερες τράπεζες από ό, τι χρειάζεται.
Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) με στοιχεία καταδεικνύει ότι η Γερμανία είχε το χαμηλότερο ποσοστό πληθυσμού ανά τράπεζα από τις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης,  με 45.552 κατοίκους ανά πιστωτικό ίδρυμα. Συγκριτικά, η Ισπανία διαθέτει  205.593 κατοίκους ανά τράπεζα.
john-cryan-763517
Οι Γερμανοί τοκογλύφοι βρίσκουν τον «μάστορα τους» από τις ΗΠΑ , στις οποίες έχουν διαπράξει πλήθος παρανομιών . Μπορούμε να φανταστούμε  περίπου τι  έχουν διαπράξει οι Γερμανοί στην Ελλάδα στην οποία εμπλέκονται σε κάθε σκάνδαλο που υπάρχει ανοικτό στην χώρα, ενώ οι ίδιοι μας κουνάνε το χέρι να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και τοις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive