rottating banner

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Περουβιανές κρατούμενες ράβουν ρούχα της φίρμας Carcel από τη Δανία. Η επιχείρηση δεν είναι φιλανθρωπική αλλά κοινωνική, λέει η σχεδιάστρια - Δείτε φωτογραφίες

dnfashn3
Η δανική εταιρεία ρούχων Carcel είναι μια ιδέα της σχεδιάστριας μόδας Veronica D’Souza που υλοποιείται με τη βοήθεια γυναικών έγκλειστων σε φυλακές στο Περού. Η εταιρεία με έδρα την Κοπεγχάγη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 στο Kickstarter όπου συγκέντρωσε πάνω...
από 40.000 λίρες Αγγλίας- περίπου 48.000 ευρώ.
Περουβιανές κρατούμενες ράβουν ρούχα φίρμας από τη Δανία
Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ιδέα έγινε πράξη, καθώς άρχισε η παραγωγή στη φυλακή Cusco στις Περουβιανές Άνδεις, λίγες μόλις μέρες μετά την υποψηφιότητα για βραβείο crowdfunding.
Οι γυναίκες στη φυλακή υπογράφουν οικειοθελώς για να εργάζονται έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα και αμείβονται καλά, σε μια χώρα όπου ο αριθμός των φυλακισμένων γυναικών έχει αυξηθεί κατά 100% τα τελευταία 15 χρόνια. Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό το μοντέλο βοηθά τις γυναίκες που συμμετέχουν και δίνει στους πελάτες μία εναλλακτική να ντύνονται με ρούχα που φτιάχνονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Η σχεδιάστρια μόδας, μετά την επίσκεψή της σε μία φυλακή, αντιλήφθηκε ότι η φτώχεια είναι ένας μεγάλος παράγοντας που οδηγεί στον εγκλεισμό γυναικών και έμαθε ότι είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό αποφάσισε να αναλάβει δράση.
«Πιστεύω στην αξιοπρέπεια και στις φιλόδοξες λύσεις» δήλωσε η ίδια «The Independent». «Γι’ αυτό η Carcel δεν ιδρύθηκε από φιλανθρωπία, αλλά είναι μια κοινωνική επιχείρηση. Θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν την καλύτερη ποιότητα σε εντυπωσιακό σχέδια, φτιαγμένα από γυναίκες που βρίσκονται στη φυλακή. Οι άνθρωποι πρέπει να αγοράζουν τα ρούχα, επειδή τους αρέσουν, όχι επειδή οι γυναίκες είναι πίσω από τα κάγκελα των φυλακών» τόνισε.
«Για να γίνει αυτό, έψαξα σε μέρη στον κόσμο από τα οποία προέρχονται τα καλύτερα και πιο πολυτελή υλικά, αλλά έχουν επίσης υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που σχετίζονται με τη φτώχεια των γυναικών. Το Περού είναι μια τέτοια χώρα με φανταστική παράδοση στο μαλλί αλπακά, αλλά εμφανίζει επίσης υψηλά ποσοστά φυλάκισης γυναικών που καταφεύγουν στη διακίνηση ναρκωτικών από ανάγκη» εξήγησε η Veronica D’ Souza.
Πως όμως η εταιρεία διασφαλίζει οι γυναίκες να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης; Η D’ Souza επισημαίνει ότι η ίδια και η ομάδα της είχαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του περουβιανού σωφρονιστικού συστήματος, ο οποίος επέτρεψε την πρόσβαση της για να επισκεφθεί σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. «Με εξέπληξε θετικά η ατμόσφαιρα μέσα στη φυλακή και οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού και των κρατουμένων» λέει προσθέτοντας ότι ένας διευθυντής παραγωγής είναι στο χώρο εργασίας κάθε μέρα για να επιβλέπει.
Το έργο αυτό είναι επιτυχές για την Carcel, σημειώνει το ΑΜΠΕ, ωστόσο σε έξι μήνες θα γίνει σαφές αν το πρόγραμμα βοηθά και τις γυναίκες και τις οικογένειές τους.
dnfashn1dnfashn2dnfashn3dnfashn4dnfashn5dnfashn6dnfashn7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive