Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το ΠΑΓΩΤΟ της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ. (Εύκολο, υγιεινό, αρωματικό, πεντανόστιμο, σπιτικό ΚΑΙ Ελληνικό!)

ΥΛΙΚΑ:
1) Ενα κουτί Σαντυγί 500ml κατά προτίμηση Φυτική,
2) Ενα κουτί ζαχαρούχο γάλα 400ml,
3) Μια κοφτή κουταλιά γλυκού κανέλα,
4) 2 βανίλιες,
5) 1/2 κουταλιά γλυκού μαχλέπι σπόρους ή σκόνη,
6) 1/2 κουταλιά γλυκού μαστίχα χιώτικη
7) 1/2 κουταλιά γλυκού σαλέπι σκόνη (οχι απαραίτητα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:..
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος 10 λεπτά πριν την χτυπήσουμε στην κατάψυξη.
Την βγάζουμε και την χτυπάμε 5 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσει καλά.
Μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε την βανίλια, την κανέλα, την μαστίχα Χίου και το μαχλέπι αφού τα χτυπήσουμε πρώτα στο γουδί μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη ώστε να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε και το σαλέπι (αν έχουμε), χτυπάμε ένα λεπτό στο μίξερ, μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε άλλα 2 λεπτά, αδειάζουμε το παγωτό μας σε ενα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. 
Το σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο ή όποιο άλλο σιρόπι από γλυκό κουταλιού μας αρέσει και έχουμε ένα πεντανόστιμο σπιτικό αρωματικό παγωτό, χωρίς αυγά, χωρίς συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα.
Αγγελική Νιαροπέτρου

4 σχόλια:

  1. Μραβο!!!!!!!!!!!!!!Απιθανο πολλυ καλο!!!!!μυρωδατο και μαλακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poly oraia .....evkolo kai nostimo!!!! efxaristo g t sintagi Aggelikoula!!! perimenoume kai alla koritsaki mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MASTIXA SKONH APO TO MASTICBEST / MASTIHABEST gia tous filous tou blog super times xondrikis mastiha10@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive