Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οδηγός συμπεριφοράς μαθητή: Δύσκολος καιρός για… πρίγκιπες. Γράφει η Ευτυχία Αλικάκου

filis_pri
Τον τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» φέρει ο νέος οδηγός συμπεριφοράς του καλού μαθητή, τον οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ άλλων, προβλέπει διάφορες καινοτόμες ιδέες, όπως τη θέσπιση ενός «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο, τη διαφώτιση γονέων και μαθητών από μαιευτήρες, μαίες, παιδιάτρους και λοιπούς «διαμορφωτές γνώμης», ένα «Μικρό Σχολείο» για παιδιά λαθρομεταναστών...
καθώς και ιδιαίτερη έμφαση στην επισημότητα εκ μέρους των πολιτειακών αρχόντων.
Tο λεγόμενο «Συμβόλαιο Τιμής», το οποίο, μάλιστα θεσπίζεται ως «προαιρετικά υποχρεωτικό (κάτι σαν το ξύλινο σίδερο του Χάιντεγκερ) θα υπογράφεται κατά την έναρξη του σχολικού έτους από τους γονείς παιδιών Α’ έως Γ’ δημοτικού και κατόπιν οι ίδιοι οι μαθητές θα καλούνται να υπογράψουν ένα ανάλογο συμβόλαιο.
Ναι καλά διαβάσαμε. Ανήλικα άτομα που καλά καλά δεν ξέρουν ακόμα να διαβάζουν, να γράφουν και να εκφράζονται στα ελληνικά θα μπουν στη διαδικασία από αυτή τη τρυφερή ηλικία να… πάρουν όρκους τιμής λες και διαβούν σε σοβιετικό κράτος. Πράγματι, αυτή τη νέα ρύθμιση που εισηγείται το Υπουργείο Παιδείας θα τη ζήλευε κάθε απολυταρχικό καθεστώς, καθώς τον όρκο δεν τον παίρνει αυτοθέλητα το παιδί, αλλά αποτελεί προϊόν επιβολής γνώμης εκ μέρους των γονέων και των δασκάλων οι οποίοι ούτε που θα διανοούνται να το αγνοήσουν, καθώς έτσι θα δώσουν την εντύπωση ότι αντιτίθενται στην εθνοσωτήριο και το «ξεφούσκωτο», κατά τα άλλα, ηθικό πλεονέκτημα της.
Η κυβέρνηση σταθερά και μεθοδικά ενσωματώνει σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας ολοκληρωτικές πρακτικές, ενισχύοντας το μούδιασμα το όποιο έτσι κι αλλιώς έχει εξαπλωθεί σαν παθογόνος μικροοργανισμός στη κοινωνία που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταπάτησης του Συντάγματος και της καταστρατήγησης των δημοκρατικών αρχών.
Το αστείο είναι ότι οι θιασώτες του νέου αυτού συστήματος έσπευσαν να το βαφτίσουν μορφωτική επανάσταση μέσω της οποία θα φέρουν τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση, τη στιγμή που ο νέος Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού (σώρευση βαρύγδουπων λέξεων, κλασική πρακτική στα λαϊκιστικά- προπαγανδιστικά καθεστώτα) δεν εισάγει καμία ουσιαστική ρύθμιση αναφορικά με τα βιβλία ή τους τρόπους διδασκαλίας που θα γιάτρευε ίσως τις χρόνιεςπαθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος της παπαγαλίας και της βαθμοθηρίας.
Καλούν, επίσης, τους γονείς να μην προσφωνούν τα βλαστάρια τους «πρίγκιπες» ή «πριγκίπισσες«, διότι δημιουργούν ψυχολογία ανισότητας ανάμεσα στα παιδιά. Όσοι, λοιπόν, τηρήσετε το κώδικα τιμής θα παρασημοφορηθείτε από το Ράιχ, γιατί είστε ταπεινοί και δεν αισθάνεστε πρίγκιπες. Οι υπόλοιποι είστε μενουμευρωπαίοι και θα επιβαρυνθείτε με πρόσθετη φορολογία. Τι γιατί; Γιατί έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive