Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ. Ο εραστής, ο παππάς και η 12χρονη

Βαριές καταδίκες και στο Εφετείο για τη μητέρα, τον «πατριό» και τον κληρικό που επί χρόνια βίαζαν τρία αγγελούδια. Οκτώ χρόνια μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που ζούσαν τρία ανήλικα αγγελούδια, δύο κοριτσάκια και ένα αγόρι στο Ιλιον, όπου η μητέρα του ενός τα «πουλούσε» σε παιδεραστές, η αυλαία έπεσε με την επιβολή ποινών πολυετούς κάθειρξης στα ανθρωπόμορφα κτήνη. ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ....
Κατηγορούμενοι στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη φρικιαστική υπόθεση, η οποία προκαλεί ρίγη, ήταν η 41χρονη μητέρα-μαστροπός του ενός κοριτσιού, ο 44χρονος τότε σύντροφός της και ένας 62χρονος παππάς. Ο 84χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ που κατηγορούνταν για την υπόθεση έχει αποβιώσει. Το δικαστήριο «πάγωσε» από τις συγκλονιστικές περιγραφές των μαρτύρων, οι οποίοι κατέθεσαν τα βασανιστήρια που υπέφεραν η μικρή Μαρία, κόρη της βασικής κατηγορούμενης Ειρήνης Τσονοπούλου, και άλλα δύο παιδιά που φιλοξενούσε στο σπίτι της, όταν τα έπαιρνε από το χέρι και τα «πρόσφερε» στους παιδεραστές με αμοιβή 50 ευρώ!

Η αποκάλυψη

Οι δικαστές έκριναν ένοχους όλους τους κατηγορουμένους και τους καταδίκασαν σε βαριές ποινές. Η 41χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ενώ ο τότε σύντροφός της Σπύρος Σουχλέρης και ο παπάς της εκκλησίας της περιοχής Σωτήρης Παπαδόπουλος σε κάθειρξη 18 ετών. Για τον τέταρτο κατηγορούμενο Αθανάσιο Κανάκη η δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου. Το 2010 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει πρωτόδικα στους τέσσερις κατηγορουμένους συνολική ποινή 135 ετών!

Η υπόθεση παιδεραστίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αποκαλύφτηκε το 2007. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 3 Δεκεμβρίου ο Σπύρος Σουχλέρης (βίαζε συστηματικά τη 12χρονη -τότε- κόρη της συντρόφου του) και ο 84χρονος Αθανάσιος Κανάκης πήγαν στο σχολείο της μικρής Μαρίας και επιχείρησαν να την απαγάγουν επειδή η μητέρα της Ειρήνη Τσονοπούλου την είχε... πουλήσει στον συνταξιούχο αντί 2.000 ευρώ! Τρομοκρατημένο το κοριτσάκι ειδοποίησε τον δάσκαλο και εκείνος με τη σειρά του τη γιαγιά της, η οποία είχε την επιμέλειά της, με αποτέλεσμα να γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για απόπειρα αρπαγής.

Οσα έφερε στο φως η έρευνα των αστυνομικών ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.
Λιποθύμησε
Οπως αποκαλύφθηκε, όταν το κοριτσάκι ήταν έξι ετών η μητέρα του μαζί με τον Κανάκη την οδήγησαν στον Προφήτη Ηλία Καματερού, της έβγαλαν τα ρούχα με τη βία και άφησαν τον συνταξιούχο να βιάσει παρά φύσιν την άτυχη μικρούλα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της! Από το 2002 ως το 2005 το κορίτσι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα του στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου την κακοποιούσε σεξουαλικά ο 62χρονος Σωτήρης Παπαδόπουλος πληρώνοντας κάθε φορά 50 ευρώ στην απάνθρωπη μητέρα! Από τις αρρωστημένες ορέξεις των κατηγορουμένων δεν γλίτωσαν ούτε τα δύο ανήλικα παιδιά, που έμεναν για ένα χρόνο στο σπίτι-κολαστήριο της οδού Γενναδίου!

«Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει τον "φάρο" για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται. Το μήνυμα είναι σαφές, ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε» δήλωσε μετά την εκφώνηση της απόφασης η δικηγόρος των ανήλικων θυμάτων Κατερίνα Ζαγγανά. Σε συμπαράσταση του ιερέα βρέθηκαν έξω από το Εφετείο μερικοί ενορίτες του, που εξαπέλυσαν ύβρεις κατά της δικηγόρου αλλά και εναντίον των δικαστών για την ποινή που επέβαλαν!
Ανατριχιαστικές καταθέσεις σόκαραν το δικαστήριο

«Λύγισε» το δικαστήριο από τις καταθέσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση και τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν για χρόνια τα τρία ανήλικα αγγελούδια. Οι μάρτυρες κατηγορίας περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα τούς διηγήθηκαν τα θύματα, σοκάροντας τους εφέτες και τον εισαγγελέα και προκαλώντας δάκρυα στο ακροατήριο. Ο τότε διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, Παύλος Λουκάτος, που προΐστατο των ερευνών για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης, παρουσίασε στο δικαστήριο τα σκίτσα που ζωγράφισε η ανήλικη Μαρία, στα οποία αποτυπωνόταν με μελανά χρώματα η απόγνωσή της. Σε ένα από αυτά απεικονιζόταν ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος με γενειάδα και φορώντας ράσα, ενώ δίπλα του στεκόταν κλαμένη η ίδια η μικρούλα!

Περιγράφοντας τον ψυχικό κόσμο των θυμάτων, η ψυχολόγος Παρσενία Παπανικολάου δήλωσε ότι «τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα». Ομως και οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία φιλοξενήθηκαν στην τρώγλη της οδού Γενναδίου, περιέγραψαν σκηνές απίστευτης βαρβαρότητας από τη σκληρή καθημερινότητά τους εκεί. Οπως είπαν, ο Σπύρος Σουχλέρης κρεμούσε ανάποδα από το ταβάνι τον ένα γιο της τότε συντρόφου του, ενώ άλλη φορά τον είχε δέσει στο καλοριφέρ! Από τον συνήγορο υπεράσπισης του παπά υποβλήθηκε το αίτημα να καταθέσουν τα θύματα, κάποια εκ των οποίων έχουν πλέον ενηλικιωθεί. Ωστόσο η πολιτική αγωγή έπεισε ότι η παρουσία τους μόνο ζήμια θα επέφερε στην ψυχική τους ισορροπία.
Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive