Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Υπάρχει τελικά υπουργός με υπεράκτια εταιρεία;

Υπήρξαν στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ και όχι μόνο που πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη». Με υπεράκτιες εταιρείες και με νόμιμα αλλά όχι ηθικά διλήμματα, στοχοποιήθηκαν και τιμωρήθηκαν. Θα θυμάστε τον χαμό που έγινε π.χ. με τον Βουλγαράκη. Τώρα, στην κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι τίμια και ηθική, δύο φορές βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση για υπουργό ο οποίος έχει από το 2008 off shore στην Κύπρο. Παράλληλα ζητούν εξηγήσεις για άλλα στελέχη που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά μετά την προκήρυξη των εκλογών. Ο συγκεκριμένος είναι επίσης υπουργός....
Κι όμως, ούτε τα τσιμέντα πέφτουν, ούτε παραιτείται κανείς, ούτε γίνεται χαμός στα κανάλια της… διαπλοκής που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
26 βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας; Αναμένουμε να σεβαστείτε το αίτημά μας και να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ιδιαιτέρως μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους; Ζητούμε και πάλι να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εάν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008);».
Συγχρόνως, υπενθυμίζουν το προηγούμενο αίτημά τους για «άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, όλων των εν ενεργεία βουλευτών και μελών και πρώην μελών της κυβέρνησης και ιδίως αυτών που αποτελούν μέλη του οικονομικού επιτελείου» και εξηγούν πως η πρώτη απάντηση που τους έδωσε ο κ. Νικολούδης περιορίζει την έρευνα στο χρονικό διάστημα από τις 28-06- 2015 και μετά, αφού είχε αποφασισθεί με ΠΝΠ το κλείσιμο των τραπεζών, και όχι λίγες ημέρες πριν.
Με απλά λόγια: Δύο υπουργοί της… ηθικής κυβέρνησης έχουν κάνει κάτι πιθανώς νόμιμο αλλά πέρα για πέρα ανήθικο. Ο Τσίπρας και η παρέα που θέλoυν να κάνουν «κάθαρση» στο πολιτικό σύστημα, θα αρχίσουν από τον υπουργό με την υπεράκτια; O οποίος φέρεται να έχει χρέη στο δημόσιο αλλά τα κέρδη από τη δουλειά του τα έστελνε έξω; Μήπως αυτό είναι αδίκημα;
Θα αρχίσουν από εκείνον που έβγαλε τα λεφτά του έξω σαν καλός πατριώτης και τώρα πουλάει αριστεροφροσύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive