Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η Κα ΠτΔ "έλυσε" την απορία μας για το πως ο "δικός" -ιδιότης δικηγόρος- της απολαμβάνει προνόμια - γραφειάρα κ.λ.π. ΕΝΤΟΣ του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ. Ιδού η .. "εφεύρεση" της Κας ΠτΔ. ΦΩΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ  ΕΔΩ

Α.Σακελαροπούλου : Διόρισε (βόλεψε) σύμβουλό της στην Προεδρία, τον σύντροφό της.  (ΠΡΟΣΟΧΗ !! Δεν λέμε γκόμενο ή εραστή, ούσα ανύπαντρος). 

Το ψάρι απ το κεφάλι βρωμάει... Νέο «φάουλ» από Σακελλαροπούλου! Όρισε (αμισθί-λέμε τώρα-) σύμβουλό της στην Προεδρία τον σύντροφό της...Το αμισθί δεν σημαίνει τίποτα....Ας μας πει αν παίρνει η οχι, ολα τα άλλα επιδόματα που είναι περισσότερα απ τον μισθό....Πχ ΔΩΡΕΑΝ γραφειάρα 

Ιός χλιδής εν μέσω κρίσης για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον σύντροφό της - Εικόνα 1

ΕΝΤΟΣ του Προεδρικού Μεγάρου

Ιός χλιδής εν μέσω κρίσης για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον σύντροφό της - Εικόνα 2

 έξοδά παραστάσεως , οδοιπορικά  κ.λ.π...  https://apagoreuetai-group.blogspot.com/


26 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, μιλώντας στη σύνοδο της Κ.Ε. του κόμματός του και αναφερόμενος στην υπόθεση του «ΞΥΣΤΟ»(στιγμιαίο κρατικό λαχείο), λέει: «Καταφανής παρανομία από πλευράς κυβέρνησης είναι η ανανέωση της σύμβασης του στιγμιαίου κρατικού λαχείο. Να παραιτηθεί ο αρμόδιος Υφυπουργός Γ. Δρυς, διαφορετικά την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός).
    Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» θεωρεί την πολιτική που ασκεί ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά «¨Τερατώδες λάθος¨ την ¨θορυβώδη¨ επίδειξη καλής θέλησης απέναντι στην Άγκυρα».
    Αύξηση κατά 1,57% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.617,65 μονάδες.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρ. Τάλμποτ αναφερόμενος στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία λέει ότι: «Αν και γνωρίζει τον κίνδυνο της τσετσενικής τρομοκρατίας, εν τούτοις η χρήση βίας από τη Ρωσία δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

    Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που έγινε στη Σερβία και το Μαυροβούνιο από το αρμόδιο για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων γραφείο του ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο (1999) το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν με λιγότερο από 60 δολάρια το μήνα (περίπου 19.000 δραχμές) έφθανε το 63%(τον Ιούλιο του 1988 το ποσοστό αυτό ήταν 33%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης φθάνει στο Παρίσι προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (οι εργασίες αρχίζουν την Δευτέρα).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στην Πάτρα λέει ότι: «Η ανανέωση της σύμβασης του «Ξυστό»(στιγμιαίο κρατικό λαχείο)είναι ¨σκάρτη¨ και ¨καραμπινάτη¨ παρανομία». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Κάθε μέρα που παραμένει ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιώργος Δρυς στη θέση του βαρύνουν περισσότερες σκιές τον πρωθυπουργό. Αν η ανανέωση της σύμβασης και όσα προηγήθηκαν αποτελούν πρωτοβουλία του συγκεκριμένου Υφυπουργού, ο πρωθυπουργός έπρεπε να τον έχει απολύσει από χθες. Αλλά αν ο κ. Σημίτης επιμένει να τον κρατά στη θέση του, τότε ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να τον αποπέμψει». Λέει επίσης ότι: «Παλεύουμε με ένα σάπιο καθεστώς εξουσίας αλλά θα το νικήσουμε».
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή για την υπόθεση του «Ξυστό» λέει τα εξής: «Ο αρχηγός της ΝΔ νομίζει πως η ¨σημαία πολιτικής ευκαιρίας¨ που υψώνει θα συγκαλύψει την πολιτική και προγραμματική γύμνια της παράταξής του, Αντί να διατυπώσει προτάσεις για τα προβλήματα της χώρας και του λαού, αντλεί τους ισχυρισμούς του από τη ¨φλέβα λάσπης¨».
    Γράφεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός μιλώντας κατά την διάρκεια δοξολογίας που έγινε χθες στο Σίδνεϊ, στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, προς τιμήν του πρώην βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου είπε μεταξύ άλλων ότι ο τέως βασιλέας υπήρξε «ο πρώτος αντι-χουντικός». Είπε ακόμα: «Είμαστε άνθρωποι και έχουμε μνήμη. Για μας ότι και να συμβεί θα είστε ο βασιλέας, όχι ασφαλώς της Ελλάδας, γιατί δεχόμαστε το Σύνταγμα, αλλά θα είστε και θα πεθάνετε βασιλέας όπου και να είστε, όπως και να είστε, γιατί είστε ο ίδιος Ελλάδα».
    Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Αλβανία φθάνει στο Αργυρόκαστρο όπου γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό. Ο Πατριάρχης λειτουργεί στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Συνεχίζονται οι ρώσικοι βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων ισλαμιστών ανταρτών κοντά στο Γκρόζνι. Σε κοινή ανακοίνωση που εκδίδουν ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Ι. Σερκέγιεφ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Α. Κβασνίν διαψεύδουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ στρατιωτικών και Κρεμλίνου σχετικά με το θέμα των επιχειρήσεων εναντίον της Τσετσενίας.
    Διεξάγεται δημοψήφισμα στην Αυστραλία προκειμένου να αποφασιστεί αν αρχηγός του κράτους είναι η βασίλισσα Ελισάβετ ή θα αντικατασταθεί (στην ηγεσία του κράτους) από πρόεδρο εκλεγμένο από το Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα η βασίλισσα Ελισάβετ θα εξακολουθεί να είναι αρχηγός του Αυστραλιανού κράτους (τη νίκη των φιλομοναρχικών αναγνωρίζει και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κ. Μπίζλεϊ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Υπουργός Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος έχει (6/11) επίσκεψη-συνομιλία με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ , Σε δηλώσεις που κάνει ο Παλαιστίνιος ηγέτης μετά το τέλος της συνομιλίας, μιλάει για: «Αποδοτική συζήτηση σε όλα τα επίπεδα και θέματα» (ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδος για την ειρήνευση στην Μέση Ανατολή).
    Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, απαντώντας στις καταγγελίες που διατύπωσε εις βάρος του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής για το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης για το «Ξυστό» λέει ότι: «Την πρώτη σύμβαση για το ¨Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο¨ την υπέγραψε (1993) η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη(ΝΔ) δύο ημέρες πριν ¨πέσει¨(καλεί τον Κ. Καραμανλή να συγκρίνει τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη σύμβαση που υπέγραψε ο ίδιος). Συνεχίζοντας λέει: «Καταγγέλλοντας τη σύμβαση που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ ως μη συμφέρουσα για το Δημόσιο, ταυτόχρονα συστήνει να επαναλάβουμε μια σύμβαση σαν αυτή που υπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης ή καταγγέλλει κι αυτή;»
    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Κοντογιαννόπουλος (πρώην ΝΔ) μιλώντας (6/11) στο Πύργο Ηλείας, λέει μεταξύ άλλων: «Η πορεία μου δεν ταυτίζεται πλέον με την πορεία της ΝΔ. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο ρεύμα εξουσίας ταυτισμένο στο όραμα του εκσυγχρονισμού». Συνεχίζοντας λέει: «Σε αυτό το μέτωπο εξουσίας έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί ο σημερινός πρωθυπουργός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Στη Ρωσία, σε περίπου 700 πόλεις, οπαδοί του Κομμουνιστικού καθεστώτος γιορτάζουν την 82η επέτειο της «Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης»(οι διαδηλωτές ζητούν, μεταξύ άλλων, «Να δικαστεί ο πρόεδρος Μπ. Γέλτσιν και η συμμορία του».
    Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Χ. Σολάνα Μιλώντας (6/11) στο Παρίσι λέει ότι η Ε.Ε. πρέπει να μεταβληθεί σε «ολοκληρωμένο πολιτικό παράγοντα» της διεθνούς σκηνής με αυτόνομο δράση στον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα (λέει ότι θα υποβάλει συγκεκριμένα προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει στο Ελσίνκι στις 10-11 Δεκεμβρίου).
    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε (6/11) στην Αυστραλία το 55% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ στην ηγεσία της χώρας(το 45% τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασής της από πρόεδρο εκλεγμένο από το κοινοβούλιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Θετική η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (συνεχής επί 6 χρόνια ανάπτυξη με ρυθμούς πάνω από τον ευρωπαϊκό κοινό μέσο όρο – θεωρείται βέβαιη η ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ).
    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσιάζει την πρόταση του κόμματό του για την εκλογή του Λ. Κύρκου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    Αύξηση κατά 2,42% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.763,60 μονάδες.

    ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 150 χώρες αρχίζουν στο Παρίσι οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
    Ο δικτάτορας στρατηγός του Πακιστάν Π. Μουσάραφ επισκέπτεται την Άγκυρα έχει συζήτηση με τον πρωθυπουργό Σ. Ντεμιρέλ. Σε Δηλώσεις που κάνει ο Π. Μουσάραφ αναφέρει ότι: «Σκοπός της επίσκεψής του είναι η ενίσχυση των τούρκο –πακιστανικών σχέσεων στον Αμυντικό τομέα».
    Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λειψίας επικυρώνει την ποινή που είχε επιβάλλει δικαστήριο του Βερολίνου στον τελευταίο γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της άλλοτε Ανατολικής Γερμανίας Έγκον Γκρεντς και σε άλλους δύο αξιωματούχους του καθεστώτος(οι ανωτέρω καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες εκείνων που επιχείρησαν να περάσουν το «Τείχος του Βερολίνου». Ο Γκρεντς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και οι άλλοι δύο σε φυλάκιση 3 ετών(οδηγούνται στις φυλακές).
    Αρχίζουν στο Βερολίνο που εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 10 ετών από την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου» (ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης του Βερολίνου για τη συμβολή του στην ενοποίηση της Γερμανίας).
    Ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τις τσετσενικές πόλεις Γκρόζνι και Γκουντερμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής σε περιοδεία στα Χανιά επισκεπτόμενος τον Δήμαρχο Κισσάμου ο οποίος δηλώνει απευθυνόμενος στο Κ. Καραμανλή: «Ευχή είναι η νέα χιλιετία να βρει στα ύπατα αξιώματα της Ελλάδας πολιτικά και πολιτειακά άξιους Μακεδόνες και Κρητικούς άνδρες» (Κ. Καραμανλή, Κ. Μητσοτάκη).Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να πει οτιδήποτε. Ανάλογη στάση σιωπής κράτησε στις ευχές του νομάρχη Χανίων Γ. Κατσανεβάκη.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Σοσιαλιστική Διεθνούς που πραγματοποιείται στο Παρίσι έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Ζ. Σιράκ. Οι δύο άνδρες συζητούν μεταξύ άλλων, το θέμα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας και το θέμα της ένταξης της Κύπρου. Σε δηλώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι: «Κοινή θέση είναι να συμφωνηθούν στο Ελσίνκι (Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε) για τα θέματα αυτά ρυθμίσεις που να αποκλείουν την εμφάνιση μελλοντικών προβλημάτων και γι’ αυτό η φιλανδική προεδρεία θα προχωρήσει σε εμπεριστατωμένη προετοιμασία του Συμβουλίου, ώστε οι αποφάσεις να προλάβουν μελλοντικά προβλήματα».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος σε ομιλίας του, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, λέει: «Εγώ τον ενημέρωσα για την επίσκεψή μου στην Τουρκία και περίμενα να ακούσω την ενημέρωση της κυβέρνησης για την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι. Αντί για αυτό ο Κ. πρωθυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από μερίδα πολιτών που αντιτίθεται στις κυβερνητικές αποφάσεις για το Ελσίνκι και την απόφαση εκ μέρους της Ελλάδος να ταχθεί υπέρ της ¨επιλεξιμότητας¨ της Τουρκίας στην ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, και πέραν αυτού ουδέν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του τουρκικού Υπ. Εξ Σ. Κουνεράλπ μιλώντας στην Άγκυρα λέει: «Η υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ένταξη στη Ε.Ε. καθυστέρησε εξαιτίας του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1980 και της ένταξης της Ελλάδας, η οποία χρησιμοποίησε το δικαίωμα βετο, έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να διακοπούν οι σχέσεις με την Ευρώπη».
    Ο Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου Γ. Κασουλίδης σε δηλώσεις του αναφέρει: «Το Κυπριακό δεν είναι το μόνο εθνικό θέμα της Ελλάδας. Αν τελικά δοθεί στην Τουρκία το χρίσμα της υποψήφιας χώρας, αυτό δεν θα είναι το τέλος του κόσμου».
    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζ Ρούμπιν σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μας κατηγορούν για ηγεμονισμό, έτσι γίνεται όταν είμαστε οι ΗΠΑ. Μερικές φορές το κάνουν οι Γάλλοι και νομίζω ότι μόλις ανακάλυψαν μια νέα λέξη, την υπερδύναμη»(την περασμένη εβδομάδα τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Ζ. Σιράκ όσο και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ι. Βεντρίν δηλώσαν ότι η Γαλλία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με «τον μονόπλευρο κόσμο της μοναδικής υπερδύναμης».
    Συνεχίζονται οι ρώσικοι βομβαρδισμοί εναντίον της Τσετσενίας. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν αναφέρει ότι: «Οι ρώσικες επιχειρήσεις συνιστούν τον μόνο τρόπο για εξουδετέρωση των τρομοκρατών στις βάσεις τους».
    Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου». Σε τελετή που γίνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο μιλούν ο πρώην ηγέτης της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης Μ. Γκορμπατσόφ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπούς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπούς και ο πρώην καγκελάριος Γερμανίας Χ. Κολ (υπήρξαν οι πρωταγωνιστές στην υπόθεση της πτώσης του «Τείχους του Βερολίνου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε ερώτηση και απαντώντας σχετικά με τις διαδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα για τη στάση της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας, υπέρ της ¨επιλεξιμότητας¨ της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, λέει: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, όπου δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν περιορισμοί στην άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Δεν είναι δυνατόν να εμποδίσει κάποιος τους πολίτες να διαδηλώσουν, αρκεί αυτό να γίνεται με τρόπο νόμιμό και ειρηνικό».

    ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ δηλώνει αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει: «Η Τουρκία θεωρεί εφαρμόσιμες στην Κύπρο μόνο τις προτάσεις που μπορούν να γίνουν αποδεκτές εκ μέρους της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του λέει ότι: «Δεν μπορεί να υπάρξει σύνδεση του Κυπριακού ζητήματος με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ένταξη στην Ε.Ε».
    Ο αξιωματούχος του ΟΑΣΕ Κ. Τράαβικ που επισκέφθηκε την Ινκρουσετία, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Η ρωσική επίθεση εναντίον της Τσετσενίας, δεν είναι εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Η έκταση της ανθρωπιστικής καταστροφής είναι σημαντικότερη από ότι νομίζαμε». Σε δηλώσεις που κάνουν στο Βερολίνο ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γ. Φίσερ και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπεστσον, αναφέρουν ότι: «Πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στην Τσετσενία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΜΠΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Άγνωστοι κουκουλοφόροι εισβάλλουν (το απόγευμα) στα επί της οδού Αχαρνών 297 γραφεία του ΚΚΕ και ξυλοκοπούν άγρια τρία άτομα που βρίσκονται στα γραφεία(η αστυνομία κάνει λόγο για αναρχικούς(δεν αποκλείεται κάτι άλλο). Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αποδοκιμάζουν τις πράξεις αυτές.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής θέσης για την ¨επιλεξιμότητας¨ της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας , λέει τα εξής: «Η έκφραση γνώμης των πολιτών είναι ελεύθερη, αλλά πρέπει να είναι ειρηνική και να εξασφαλίζει το σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων πολιτών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΜΠΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Ι. Σερκέγεφ, αναφερόμενος στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία, λέει ότι: «Υπάρχει μια περίπτωση η επιχείρηση να τελειώσει πριν το τέλος του χρόνου».
    Το στρατιωτικό καθεστώς του Πακιστάν απαγγέλει εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Ν. Σαρίφ και έξι συνεργατών του κατηγορίες για προδοσία, απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Π. Μουσάραφ(οι κατηγορίες επισύρουν την ποινή του θανάτου).
    Ο αρμόδιος για θέματα διεθνών σχέσεων του Πατριάρχη μητροπολίτης Κύριλλος αναφερόμενος στη τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στις πόλεις της Ρωσίας και στις ρώσικες επιχειρήσεις στην Τσετσενία, δηλώνει: «Λυπούμαστε για τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών που έγιναν στις πόλεις της Ρωσίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η πάλη κατά της τρομοκρατίας είναι δικαιολογημένη από την άποψη της κοινής λογικής και τις χριστιανικής ηθικής»(πρέπει να αποφεύγονται οι ανθρώπινες απώλειες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Γ. Σουφλιάς (πρώην στέλεχος της ΝΔ), σχολιάζοντας τη θέση των κομμάτων στο θέμα της διαφθοράς και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, δηλώνει: «Παρατήρησα το κυβερνητικό κόμμα να μην έχει την αναγκαία πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς συγκεκριμένη και σαφής στάση και θέση όταν χρειαζόταν, και τα κόμματα της Αριστεράς με ένα φοβερό φανατισμό να κηρύσσουν τον πόλεμο».
    Αύξηση κατά 0,80% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.702,21 μονάδες.


    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Ι. Σεγκέγεφ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας ισορροπίας εφαρμόζοντας τακτική που βασίζεται «στη χρήση βίας, την αδιαφορία για τους αναγνωρισμένους διεθνείς νομικούς κανόνες, τη δικτατορία και την αυθαιρεσία»(επικριτικές δηλώσεις για ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ κάνουν και οι Ρώσοι στρατηγοί).
    Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Α. Μασχάντοφ σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Τσετσενία προκάλεσαν το θάνατο 4.126 ανθρώπων (οι τραυματίες έχουν φθάσει τις 8.500).
    Ο Αμερικανός υπ. Αμύνης Ουιλ. Κοεν δηλώνει ότι: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο οι ΗΠΑ ποτέ δεν ενήργησαν εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Γράφεται ότι σε δηλώσεις που έκανε ο σύμβουλος του Αμερικάνου προέδρου Μπ. Κλίντον σε θέματα ασφαλείας Σ. Μπέργκερ ανέφερε ότι η σταθεροποίηση στα Βαλκάνια, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και ο εκδημοκρατισμός της Σερβίας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τον Αμερικάνο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της πολυήμερης επίσκεψής του στην περιοχή.
    Πραγματοποιείται στην Αθήνα διαδήλωση του ΚΚΕ μαζί με άλλα συνδικαλιστικά όργανα του ΚΚΕ(ΕΕΔΥΕ-ΠΑΜΕ κ.α.) διαδηλώνουν εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχθηκαν τα γραφεία του ΚΚΕ στην οδό Αχαρνών 297 και των τραυματισμό τριών ατόμων που βρίσκονταν στα γραφεία του ΚΚΕ από αγνώστους κουκουλοφόρους. Στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και «το καθεστώς δεν μας τρομάζει, θα τους τρομάξουμε εμείς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Η ρωσική Ομοσπονδιακή αεροπορία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς τσετσενικών στόχων. Ο Α. Τοσούγεφ, ανταποκριτής του πρακτορείου «Ρόιτερ», μεταδίδει και τα εξής: «Οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί. Στα κελάρια πολλοί άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά κλαίνε. Οι ρουκέτες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους».
    Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν Ουα. Α. Μαουταουακέλ δηλώνει: «Δεν θα παραδώσουμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ διότι δεν έχουμε συνθήκη έκδοσης με την χώρα αυτή και διότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση μας»(οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μπ. Λάντεν ότι ενέχεται σε τρομοκρατικές ενέργειες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στις επικείμενες (3/12 – Ν. Υόρκη) συνομιλίες Γλ. Κληρίδη – Ρ. Ντενκτάς, δηλώνει: «Η συνάντηση αυτή αποτελεί νέα υποχώρηση της κυβέρνησης και πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και κυπριακού λαού. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει το πολιτικό κόστος για την άρση του βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., που έχει αποφασίσει να κάνει από την Σύνοδο στο Ελσίνκι».
    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος απαντώντας εμμέσως στις αναφορές για την αντιστασιακή δράση του ιδίου και μελών του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής: «Όλοι μας οι εν τη κυβερνήσει θητεύοντες υπήρξαμε στις δύσκολες στιγμές του δημοσίου βίου στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπεράσπισης των συνταγματικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, είτε της εποχής του Ελληνικού Συναγερμού και της ΕΡΕ, είτε της εποχής της Νέας Δημοκρατίας. Καθώς και την εποχή της χούντας. Σταθήκαμε όρθιοι στη φασιστική λειτουργία του τότε αστυνομικού κράτους και του αστυνομικού παρακράτους, του αυταρχικού κράτους και της αυταρχικής νομοθεσίας, ενώ πολλοί από τους παριστάνοντες τον παλικαρά και τον νταή σήμερα ήταν ή απόντες ή λουφατζήδες ή συνεργάτες των κρατούντων εκείνων των εποχών, ιδίως της εποχής της χούντας των συνταγματαρχών».

    ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Ανακοινώνεται ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς αποδέχτηκαν την προφορική πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν για την έναρξη, στις 3 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη «εκ του σύνεγγυς» συνομιλιών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Γίνεται γνωστό ότι το βράδυ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς δήλωσε ότι: «Δεν θα προσέλθει στις συνομιλίες επειδή ο γ.γ. του ΟΗΕ αποκαλεί τον Γλ. Κληρίδη ¨πρόεδρο¨(καταβάλλονται προσπάθειες να υπερπηδηθούν τα εμπόδια).
    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης σε δηλώσεις του στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής (συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας) λέει ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν για την έναρξη(3/12), των «εκ του σύνεγγυς» συνομιλιών για το Κυπριακό ύστερα από ρητές διαβεβαιώσεις της Αμερικανίδας Υπ. Εξ Μ. Ολμπράιτ ότι οι συνομιλίες θα είναι ουσιαστικές και θα καλύψουν τις βασικές πτυχές του Κυπριακού.
    Διεξάγεται Β’ γύρος εκλογών στα Σκόπια για την εκλογή προέδρου, διεκδικητές είναι Τ. Πετκόφσκι με τον Μπ. Τραϊκόφσκι .
    Διεξάγεται στην Ουκρανία ο Β’ γύρος των προεδρικών εκλογών . Το αξίωμα του προέδρου διεκδικούν ο Λ. Κούτσμα και ο Π. Σιμονένκο.
    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ, Ρόμπερτσον σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Φόκους» αναφέρει ότι: «Οι ρώσικες επιχειρήσεις στη Τσετσενία είναι εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας και «δεν συνιστούν ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ». Λέει ακόμα ότι: «Η σύγκρουση με τους Κούρδους είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει «μισό βήμα μπρος» την κατ αρχήν απόφαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ρ. Ντενκτάς να συμμετάσχει στις «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό (Ν. Υόρκη – 3/12). Ο Κ . Μητσοτάκης έχει συνάντηση-συνομιλία με τον Αμερικανό πρέσβη Ν. Μπέρνς.
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος από την Μυτιλήνη λέει τα εξής: «Δεν λέει λέξη η κυβέρνηση σχετικά με το πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο προετοιμασίας της ξαφνικής συνάντησης Σημίτη-Ετσεβίτ». «Με ποιες αξιώσεις από πλευράς ΗΠΑ και με ποιες θέσεις από πλευράς Σημίτη πρόκειται να διεξάγονται οι επικείμενες συνομιλίες». Αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει: «Ο Ντενκτάς αξίωσε και πέτυχε την ισοτιμία σε σχέση με τον πρόεδρο Κληρίδη πρόσκλησή του από τον γ.γ. του ΟΗΕ για την έναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών. Ικανοποίηση όμως της αξίωσης να μην αποκαλείται ο κ. Κληρίδης πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας περιέχει έναν πολιτικό συμβολισμό πάρα πολύ ισχυρό και δυσοίωνο για την πορεία των εξελίξεων προς την κατεύθυνση των τετελεσμένων της διχοτόμησης μετά την εισβολή και κατοχή».
    Σε δηλώσεις που κάνει στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο Κυπριακό «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες, λέει: «Είναι όμως δύσκολο να εκτιμηθεί, λίγες μέρες πριν το Ελσίνκι, η ειλικρίνεια του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ρ. Ντεντκάς. Πρέπει να διαπιστωθεί ουσιαστική βελτίωση στις θέσεις Ντεντκάς και Άγκυρας. Για το θέμα αυτό η ελληνική πλευρά είναι σε επαφή με την αμερικανική πλευρά(με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ και τον Αμερικανό διαμεσολαβητή για το Κυπριακό Αλ. Ντε Σότο). Η ελληνική πλευρά διεκδικεί πλήρη δέσμευση της Άγκυρας και του Ντενκτάς για ουσιαστικές και όχι διαδικαστικές συζητήσεις για το Κυπριακό». (Ο Γ. Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών-μελών της Ε.Ε. είχε συνομιλία με τον Ρ. Πρόντι και άλλους ομολόγους του).
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας για το ίδιο θέμα «Η διαφαινόμενη έναρξη συνομιλιών ¨εκ του σύνεγγυς¨ είναι ένα θετικό γεγονός. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας . Ελπίζουμε να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό πρόβλημα. Και βεβαίως να διασφαλιστεί η συνέχεια του διαλόγου.
    Αύξηση κατά 0,36% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.722,99 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει στις «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό (Ν. Υόρκη – 3/12). Προηγήθηκε η πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν που τόσο ο πρόεδρος Γλ. Κληρίδης όσο και ο Ρ. Ντενκτάς αποκαλούνται «εξοχότατοι». Ο Υπ. Εξ Ι. Τζεμ δηλώνει επί του θέματος: «Χάρη στις επαφές, που συνεχίστηκαν από το πρωί, ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέδωσε ένα κείμενο, στη βάση των όσων είχαν συμφωνηθεί , με αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα και από πλευράς κ. Ντενκτάς». Σε δηλώσεις που κάνει στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ο πρόεδρος Γλ. Κληρίδης, λέει: «Δεν τον ενοχλεί η αλλαγή». Λέει ακόμα ότι: «Θα ήταν λάθος η μη αποδοχή της πρόσκλησης του Κ. Ανάν».
    Πρόεδρος Ουκρανίας επανεκλέγεται(14/11 – Β’ Γύρος) στο Β’ γύρο της Ουκρανίας ο Λ. Κούτσμα.
    Όπως μεταδίδεται από τα Σκόπια, πρόεδρος της «ΠΓΔΜ» εκλέγεται ο υποψήφιος του «VMRO» Μπ. Τραϊκόφσκι. Ο αντίπαλος του Τ. Πετκόφσκι κάνει λόγο για βία και νοθεία.
    Σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στο Κυπριακό παρατηρεί ότι: «Η πρόοδος στο Κυπριακό μπορεί να σημειωθεί μόνο στη βάση της πλήρους ισότητας»(«το κλίμα δεν είναι κατάλληλο για απευθείας συνομιλίες»).
    Συνέρχονται για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών-μελών της Ε.Ε. και συζητούν θέματα που αφορούν την κοινή πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, αναφερόμενος στις προσπάθειες ελληνοτουρκικής προσέγγισης, λέει ότι: «Εμείς, ακολουθώντας μια πολιτική αρχών και σεβασμού των κανόνων δικαίου, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για την προσέγγιση των δύο χωρών. Σε αυτή την πολιτική θα πρέπει να ανταποκριθούν όλες οι χώρες τις περιοχής και η Τουρκία».

    ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ αναφερόμενος στο Κυπριακό, δηλώνει: «Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό στο Κυπριακό επειδή έτσι θα εξασφαλίζαμε κάτι στην Ε.Ε.». Για το Κυπριακό ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ δηλώνει: «Υπάρχουν κάποια ζητήματα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει η Τουρκία».
    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν πως η ισοτιμία μεταξύ των δύο πλευρών είναι όρος για μια πιθανή λύση».
    Γίνεται γνωστό ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών-μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν για την ανάγκη δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης ταχεία επέμβασης (μέχρι το 2002 ή τέλη του 2003 δυνατότητα ανάπτυξης στρατιωτικής δύναμης 50.000 ανδρών σε διάστημα 60 ημερών(θα συνοδεύεται από αεροπορική και ναυτική βοήθεια).
    Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Βλ. Ραχμάνιν αναφερόμενος στο θέμα της Τσετσενίας λέει: «Η Ρωσία δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία πίεση, γιατί δεν πρέπει να κανείς διάλογο με ένα κυρίαρχο κράτος υπό πίεση»(«είναι έτοιμοι να μελετήσει ενδεχόμενο ανάμειξης του ΟΑΣΕ»).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ουίλ. Κοέν λέει: «Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να αποδυναμώσουν τη Ρωσία για οποιοδήποτε τρόπο»(απαντά σε ισχυρισμούς Ρώσων στρατηγών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον σε θέματα ασφαλείας Σ. Μπεργκερ σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα «Ουάσιγκτον Πόστ» αναφέρει και τα εξής: «Η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ρωσίας να πολεμήσει τους τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και οι ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις Τσετσένοι, αλλά οι βομβαρδισμοί στην Τσετσενία προκαλούν πολλά θύματα μεταξύ των πολιτών». Λέει ακόμα «Η ρώσικη στρατηγική είναι κατά την άποψή μας αδιέξοδη. Χρειάζεται να βρουν τους κατάλληλους συνομιλητές».
    Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία. Ρώσικα αεροπλάνα βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα του Γκρόζνι. Σε δηλώσεις που κάνει ο αρχηγός της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας, αναφέρει και τα εξής: «Κανείς δεν πρόκειται να εμποδίσει τη Ρωσία να βάλει σε τάξη τα εσωτερικά της θέματα».
    Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν (φανατικοί ισλαμιστές) του Αφγανιστάν Ουά. Μουταουκίλ σε επιστολή που στέλνει στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης, αναφέρει: «Επομένως αποτελεί υποχρέωση των μουσουλμάνων απανταχού γης να υποστηρίξουν την Τσετσενία και να καταδικάσουν τις επιθέσεις της ρωσικής Ομοσπονδίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΕΜΠΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ, συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μπ. Ετσεβίτ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφέρει και τα εξής: «Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, έχω την άποψη ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το σημαντικό είναι να υπάρξει η συνέχεια αυτού του διαλόγου. Θέλω να δηλώσω ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει κανένας να έχει εδαφικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα. Επιπλέον, θα πρέπει συνεχώς να έχουμε υπόψη μας ότι και οι δύο είμαστε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει: «Θα ήταν ορθότερο να δώσουμε προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Υπάρχει βέβαια το Κυπριακό, το οποίο καλό είναι να μην το φορτώνουμε σε αυτές τις σχέσεις, εξάλλου βρίσκεται και αυτό στο χώρο αρμοδιότητας του ΟΗΕ».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Μπ. Ετσεβίτ, λέει: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι η ένταση δεν ωφελεί. Οι λαοί πληρώνουν το υψηλό τίμημα της έντασης. Έχει ξεκινήσει διάλογος σε συγκεκριμένα θέματα. Ο διάλογος είναι ελπιδοφόρο ξεκίνημα» (ο πρωθυπουργός λέει ότι: «Το θέμα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας παραμένει ανοικτό». Ο πρωθυπουργός προτείνει στον συνομιλητή του την έναρξη διμερούς διαλόγου για το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Αν ο διάλογος δεν καρποφορήσει, προσφυγή από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης).
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει «κακόγουστο θέατρο» τη συνάντηση Κ. Σημίτη- Μπ. Ετσεβίτ (στοχεύει στην εξαπάτηση του ελληνικού λάου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΕΜΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι: «Η σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που πήρε από Αμερικάνους αξιωματούχους (μεταξύ αυτών και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ) στις «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες της Ν. Υόρκης (3/12) θα συζητηθεί η ουσία του Κυπριακού».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς, αναφερόμενος στις επικείμενες (3/12) συνομιλίες για το Κυπριακό, λέει ότι: «Αν η κυπριακή κυβέρνηση θέσει θέμα τουρκικής εισβολής και κατοχής και υποστηρίξει ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κύπρου, τότε ο ίδιος δεν θα έχει χρόνο να ακούσει ¨αυτές τις σαχλαμάρες¨».
    Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ρ. Πρόντι έχει στο Φανάρι συνάντηση-συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τον Πατριάρχη επισκέπτεται επίσης και ο πρωθυπουργός της «ΠΓΔΜ» Λ. Γκεοργιέφσκι.
    Άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ (συμμετέχουν 54 χώρες). Το θέμα που κυριαρχεί στη Σύνοδο είναι το Τσετσενικό. Ο Ρώσος πρόεδρος Μπ. Γέλτσιν μιλώντας στη Σύνοδο λέει τα εξής: «Στη συζήτησή μας για το μέλλον της Ευρώπης έχει μπει μια νέα ιδέα στο όνομα της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων κρατών. Εμείς πιστεύουμε ότι μια τέτοια αρχή δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Εφαρμογή αυτής της ιδέας ήταν η επίθεση του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εναντίον της Γιουγκοσλαβίας». «Δεν έχετε το δικαίωμα να κριτικάρετε να βάλουμε τέλος στην εξάπλωση του καρκινώματος που λέγεται τρομοκρατία». Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπ. Κλίντον απαντώντας στο Ρώσο ομόλογό του λέει: «Με όλο το σεβασμό διαφωνώ με τον φίλο μου πρόεδρο Γέλτσιν». Ο Γέλτσιν φεύγει από την αίθουσα, αναβάλλεται η υπογραφεί της «Χάρτας της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας» και άλλων κειμένων(Ο Χάρτης δίνει δικαίωμα παρεμβάσεις στα εσωτερικά χωρών για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του ΚΚΕ και αναρχικών σημειώνονται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας (έξω από τη Βουλή). Ομάδες αναρχικών προκαλούν μεγάλες καταστροφές από τη Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στα έκτροπα που έγιναν δηλώνει: «Ομάδα διαδηλωτών, που αποτελούσε την κορυφή της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, επιτέθηκε στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και, όπως ήταν φυσικό, απωθήθηκε. Εν συνεχεία, μικρές ομάδες και μεμονωμένα άτομα διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας και προέβησαν σε βίαιες ενέργειες με επιθέσεις σε καταστήματα και με πρόκληση εμπρησμών»( Τα πολιτικά κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση για τα όσα συνέβησαν).

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος σε δηλώσεις που κάνει στους δημοσιογράφους έξω από το προεδρικό μέγαρο, αναφέρεται σε όλα τα τρέχοντα εθνικά ζητήματα, λέει τα εξής: «Σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες και διατηρούμε φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, μη έχοντας άλλα προβλήματα πέραν αυτών που προκαλούνται σε βάρος μας από την επιθετική πολιτική της Τουρκίας». Στη συνεχεία ο Κ. Στεφανόπουλος αναφερόμενος στο Αιγαίο, λέει: «Το μόνο υπαρκτό πρόβλημα είναι ο καθορισμός των ορίων της υφαλοκρηπίδας. Το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί αν η Τουρκία εδέχετο ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του δικαίου της Θαλάσσης, το οποίον έχει αποδεχθεί και η μεγάλη σας χώρα». Αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει: «Εάν το Κυπριακό πρόβλημα πρόκειται να επιλυθεί, πρέπει να επιλυθεί συμφώνως με τις αρχές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με την αποδοχή της στρατιωτικής βίας και των τετελεσμένων. Δεν είναι νοητών το μελετώμενον δικοινοτικόν πολίτευμα να παραγνωρίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων». Λέει τέλος ότι: «Η Ελλάς δεν ζητάει από κανέναν να μεσολαβήσει υπέρ αυτής, επικαλείται απλώς το δίκαιον και τη νομιμότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, λέει: «Έχουμε πει ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας είναι αποδεκτή υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις».
    Αύξηση κατά 0,70% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.610, 50 μονάδες.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Ολοκληρώνεται στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ. Στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο ηγέτες και στην παράγραφο που αναφέρεται στη Τσετσενία, τονίζεται ότι: «Η Σύνοδος επαναβεβαιώνει την εδαφική ακεραιότητα της Ρώσικης Ομοσπονδίας και καταδικάζει την τρομοκρατία. Εμμένει στην αναγκαιότητα σεβασμού των αρχών του ΟΑΣΕ στη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τους διεθνείς οργανισμούς. Εμμένει επίσης στην ανεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην κρίση, στην οποία μπορεί να συμβάλει η βοήθεια του ΟΑΣΕ».
    Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος Υπουργός Εσωτερικών , αναφέρει ότι: «Η χώρα του δεν έχει ανάγκη ξένης παρέμβασης»(σύμφωνα με τα στοιχεία των ρωσικών αρχών οι Τσετσένοι που μέχρι τώρα εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας των ρωσικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 217.000 άτομα).
    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κ. Ανάν έχει στην Κωνσταντινούπολη διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς (οι συναντήσεις δεν αποτελούν «προοίμιο» των επικείμενων «εκ του σύνεγγυς» συνομιλιών).
    Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε, έχουν στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό τους Ι. Τζεμ (συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.).
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της «ΠΓΔΜ» Κ. Γκριγκόροφ αποχωρεί από τη θέση του μετά τη λήξη της θητείας του. Μιλώντας για τελευταία φορά στη βουλή της χώρας του αναφερόμενος στο θέμα του ονόματος, λέει: «Είναι πολύ να περιμένουμε ότι και η σημερινή μοντέρνα κυβέρνηση της Ελλάδας θα αποδεχτεί την πραγματικότητα, δηλαδή τα συνταγματικό μας όνομα, ανεξάρτητα αν αυτό δεν απειλεί με τίποτα την Ελλάδα» (τη προεδρία της χώρας αναλαμβάνει ο πρόεδρος της βουλής Σ. Κλιμόφσκι, μια και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας στο «Ιντερκοντινένταλ», λέει μεταξύ άλλων: «Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Βασική μας επιδίωξη είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Εξαλείψαμε βαθμιαία το χάσμα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ο απομονωτισμός, η εσωστρέφεια, η απραξία, δεν μας ταιριάζουν». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, λέει: «Για την φιλία και την συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, αναγκαίος είναι ο σεβασμός και η αποδοχή των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Η χρήση βίας, η απειλεί πολέμου, η διαρκής αμφισβήτηση, ανήκει σε μια λογική πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το έχουν επισημάνει και οι ΗΠΑ. Όποιος θέλει να βρίσκεται στο σύγχρονο κόσμο, πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα μέσα, ειρηνικά, όπως είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η φιλία των λαών το επιβάλλει. Το Κυπριακό θα είναι μόνιμη πηγή εντάσεων, όσο δεν υπάρχει λύση βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ)».

    ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Επαναλαμβάνονται οι ρώσικοι βομβαρδισμοί εναντίον της Τσετσενίας, μετά από μια ολιγοήμερη διακοπή. Τσετσενικές πηγές αναφέρουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα δυτικά προάστια του Γκρόζνι.
    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζ. Σιράκ σε συνέντευξή του στη τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», απαντώντας σε μια ερώτηση για: το αν πιστεύει ότι η Τουρκία θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων για ένταξη στην Ε.Ε., λέει: «Εάν θα πρέπει να κάνω μια πρόβλεψη η απάντηση είναι θετική» (Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στα θέματα του Αιγίου και της Κύπρου αποτελεί το κλειδί για μια ευνοϊκή, για την Τουρκία απόφαση).

    Φθάνει στο Ισραήλ ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα(θα συμμετάσχει σε διάσκεψη θρησκευτικού περιεχομένου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, για τα πρόσφατα γεγονότα δηλώνει ότι: «Η Ελλάδα νοιώθε πολύ υπερήφανη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και ο λαός νιώθει αξιοπρεπής και υπερήφανος για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αλλά και αγανακτισμένος για όσους με απερισκεψία και μικροπολιτική σκοπιμότητα οδήγησαν στα γεγονότα της Παρασκευής».
    Σε διακήρυξη της Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, που δίδεται στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι: «Η οικοδόμηση ενός αντιϊμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού Μετώπου είναι το πρώτιστο καθήκον του ΚΚΕ».
    Παραπέμπονται στη δικαιοσύνη 30 άτομα με την κατηγορία της συμμετοχής στα επεισόδια της Παρασκευής(εμπρησμοί, αντίσταση κατά της αρχής κ.α.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Συνέρχονται στην Φλωρεντία (Ιταλία) οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μ. ντ΄ Αλέμα, της Βρετανίας Τ. Μπλερ, της Πορτογαλίας Α. Γκουτιέρες, της Γαλλίας Λ. Ζοσπέν, ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ και οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Βραζιλίας Φ. Καρντόζο (συζητούν θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών, την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας).
    Γράφεται ότι το 80% του Γκρόζνι βρίσκεται περικυκλωμένο από τις ρωσικές δυνάμεις(εκτιμάται ότι στην πόλη βρίσκονται περίπου 5.000 Τσετσένοι έτοιμοι να την υπερασπιστούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive