Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Αύριο συζητάμε την ένταξη της Ελλάδας στον ESM

Ντάισελμπλουμ: Αύριο συζητάμε την ένταξη της Ελλάδας στον ESMΜε «γοργούς» ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στις Βρυξέλλες και για πρώτη φορά έχουμε θετικές δηλώσεις από  τον Πρόεδρο του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως έρχεται άμεσα νέο, βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα, κάτι που θα συζητηθεί σε αυριανή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με ελληνικές πηγές, θα καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και παράλληλα θα αντιμετωπίσει και τις επιφυλάξεις των δανειστών σχετικά με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Μετά το τέλος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Ολλανδός πολιτικός...
δήλωσε πως για να δώσει λεφτά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας  (ESM),  θα πρέπει να υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα.
«Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας (…) Θα πρέπει να υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας»
Σχετικά με τα αναχώματα του δρόμου της συμφωνίας, τόνισε πως, «τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι βαθιά και θα μας απασχολούν για πολύ ακόμη (…) Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση».
Για την πρόταση της ελληνικής πλευράς δήλωσε πως, Αύριο θα έχουμε τις ελληνικές προτάσεις, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, είπε πως, «ίσως να έχουμε τις ελληνικές προτάσεις αργότερα σήμερα, αλλά δεν τις είχαμε μέχρι τώρα». «Υπάρχουν μπροστά μας πολύ λίγες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive