Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ελληνική πρόταση. Πρώτα ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για έκτακτες ανάγκες και μετά βιώσιμη συμφωνία

Πρώτα ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για έκτακτες ανάγκες και μετά βιώσιμη συμφωνία
Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα. Το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της χώρας φαίνεται πως συζητά η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους Εταίρους. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα υποβάλλει αύριο αίτημα για βιώσιμη συμφωνία, χρηματοδότηση και βιωσιμότητα χρέους. Ακόμα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε...
με non paper ότι πρώτα θα ζητήσει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για έκτακτες ανάγκες.
«Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η "μεγάλη βιώσιμη συμφωνία"», τονίζεται σε non paper της κυβέρνησης.
Το non paper που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει τα εξής :
1.Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.
2. Στην τετραμερή [Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ] συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.
3. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».
3. Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive