Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά με 40 τόνους 100ευρα

Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά με 40 τόνους 100ευρα
Σαν εχθές ήταν η μαύρη εκείνη μέρα πριν από πέντε χρόνια που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο... Με αφορμή λοιπόν την ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο, η Bild με τον δικό της απαξιωτικό τρόπο, κάνει μία αποτίμηση του συνολικού κόστους από την υπαγωγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και υπολογίζει πόσο έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της,  από το 2010 μέχρι σήμερα....

Με τίτλο «Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;», η γερμανική εφημερίδα κάνει τον λογαριασμό της...
Σύμφωνα λοιπόν με την Bild, η Ελλάδα έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της την τελευταία πενταετία με το ποσό των 215,7 δισ, ευρώ.
Φυσικά, όμως, η Bild δεν σταματά στην απλή παράθεση των χρηματικών ποσών που δόθηκαν στην Ελλάδα, αλλά επιστρατεύει και τη γνωστή ειρωνική της διάθεση και κάνει τον όλο δανεισμό... εικόνα.
Συγκεκριμένα, απεικονίζει τη μεταφορά των χρημάτων από τους δανειστές μέχρι την χώρα μας μ΄ ένα γράφημα κατά το οποίο 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Μάλιστα ο δημοσιογράφος στο άρθρο του τονίζει πως εάν τα χαρτονομίσματα ήταν των 50 ευρώ, τα φορτηγά που θα είχαν επιστρατευτεί θα ήταν διπλάσια, δηλαδή 176.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είχε ανακοινώσει από το Καστελόριζο στον ελληνικό λαό ότι η χώρα μπαίνει στο Μνημόνιο.
Ο ειδικός σε θέματα οικονομίας του γερμανικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σέφλερ, είχε προειδοποιήσει για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα δηλώνοντας στην γερμανική εφημερίδα. «Η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο». «Τελικά», όπως επισημαίνει η Bild, «αποδείχθηκε ότι ότι η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα γιγαντιαία οικονομική βοήθεια. Μέχρι σήμερα, οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στη χώρα της κρίσης πάνω από 215,7 δισεκατομμύρια ευρώ με πακέτα στήριξης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:
«Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας "EFSF". To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive