Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΕΣΗΕΑ

samaras
Πόλεμο δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην ΝΕΡΙΤ. 
Μία «περίεργη» ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ, πυροδότησε την αντίδραση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ και βουλευτή Ιωαννίνων, Άννας Ασημακοπούλου, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο για την παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ....
Στην ανακοίνωση της η κα Ασημακοπούλου καταγγέλλει την ΕΣΗΕΑ ότι «κατά παράβαση κάθε δεοντολογικής και συνδικαλιστικής αρχής και με καθαρά πολιτικά κίνητρα έφθασε στο σημείο να. καταγγείλει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ».
Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ «πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης από ένα σωματείο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική δουλειά, το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να θέτουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους».

Όπως αναφέρει «οι ίδιοι που παρέχουν στέγη και βήμα σε τρομοκράτες στο όνομα της πολυφωνίας, αρνούνται το δικαίωμα σε συναδέλφους τους δημοσιογράφους να πάρουν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό. Οι ίδιοι που απαιτούν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στους δημοσιογράφους όταν ασκούν το λειτούργημά τους, παρεμβαίνουν και απαξιώνουν τους συναδέλφους και μέλη τους».
Συνεχίζοντας η κα Ασημακοπούλου σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι «που δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να παρέμβουν σε οποιοδήποτε συκοφαντικό δημοσίευμα και στη λάσπη που εκτοξεύουν τα φιλικά τους κομματικά έντυπα. Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη, όταν η «Αυγή» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τρομοκρατική οργάνωση το Μαξίμου»».
Καταλήγοντας τονίζει ότι «η αλά καρτ «ευαισθησία», όμως, έχει ονοματεπώνυμο. Και αυτό είναι: ΣΥΡΙΖΑ!».
Η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σημείωνε μεταξύ άλλων ότι το ΔΣ της Ένωσης «άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα «δημόσια» τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως «συνέντευξη» το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία».
Στην ανακοίνωση του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ανέφερε επίσης ότι «η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ' όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive