Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ημίγυμνη και... σκλάβα η Μισέλ Ομπάμα!

Ημίγυμνη και... σκλάβα η Μισέλ Ομπάμα! (φωτό)Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο ισπανικού περιοδικού, το οποίο παρουσιάζει την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ημίγυμνη...

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για πραγματικό στιγμιότυπο αλλά για φωτομοντάζ που έχει τοποθετήσει το πρόσωπο της συζύγου του αμερικανού προέδρου σε ένα πορτρέτο του 1800 «Portrait D'Une Négresse» στο οποίο, η δημιουργός του, Marie-Guillemine Benoist απεικονίζει μία ημίγυμνη σκλάβα.
Το περιοδικό De Fuera de Serie ήθελε να στείλει μήνυμα ότι η Μισέλ Ομπάμα ήταν και αυτή εγγονή σκλάβας και ο προπάππος της και η προγιαγιά της ήταν και εκείνοι σκλάβοι. Το πορτρέτο ήταν πηγή έμπνευσης επειδή η χώρα είχε καταργήσει τη δουλεία έξι χρόνια πριν και θεωρήθηκε ως σύμβολο των δικαιωμάτων των έγχρωμων ανθρώπων.
Οι υπεύθυνοι του περιοδικού τονίζουν ότι απεικονίζουν ένα διάσημο πρόσωπο με διαφορετικό τρόπο. Το σίγουρο είναι ότι το περιοδικό στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive