Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Βρωμάει .."ΜΠΑΡΟΥΤΙ". Σταμάτησαν τα ταξίδια των Ελλήνων στην τουρκία -καιρός ήταν-... «Αγωνία» στον εμπορικό κόσμο για την ένταση...

Ώρες αγωνίας για τις εμπορικές τους σχέσεις με την Τουρκία εκφράζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της τεταμένης σχέσης των δύο χωρών, από την πολιτική που ασκεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν....
«Παρόλο που οι εταιρείες προσπαθούν να είναι αποστασιοποιημένες από την πολιτική κατάσταση, των δύο χωρών, ωστόσο, δεν μένουν ανεπηρέαστες. Οι επισκέψεις για επαγγελματικούς λόγους προς την Τουρκία έχουν παγώσει» αναφέρει στο newsit.gr o πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος Δημήτρης Συμεωνίδης.     Κατακόρυφη είναι η πώληση και των ταξιδιωτικών πακέτων προς την Τουρκία. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η διαφορά από τον Οκτώβριο είναι αισθητή, καθώς ενώ του Αγίου Δημητρίου τουλάχιστον 80 πούλμαν με τουρίστες από την Ελλάδα, είχαν προορισμό τους την Κωνσταντινούπολη, η εικόνα από τα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα, είναι τελείως διαφορετική, καθώς ακυρώθηκαν ακόμα και προγραμματισμένα ταξίδια.  Οι εξαγωγές  Η χώρα μας εξάγει κυρίως, τυποποιημένα τρόφιμα, χρώματα και χημικά, ενώ εισάγει χαλυβουργικά προϊόντα, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, οχήματα, καθώς και σημαντικές ποσότητες με οπωροκηπευτικά προϊόντα, καθώς η γείτονα χώρα διαθέτει τεράστιες εκτάσεις θερμοκηπίων, στην Αττάλεια, στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με την πρεσβεία μας στην Άγκυρα, οι εξαγωγές της Ελλάδας το 2018 ανήλθαν σε 2,035 δις. ευρώ, εάν, όμως, δεν συνυπολογιστούν τα καύσιμα και πετρελαιοειδή, τότε μιλάμε για εξαγωγές που περιορίζονται στα 747 εκατ. ευρώ. Εκπρόσωποι των εταιρειών που διατηρούν εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία, δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, έως ότου, εκτονωθεί η κρίση μεταξύ των δύο χωρών.  Το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» που δέχθηκε ελληνική εταιρεία, ήταν της Ιντραλότ, η οποία, μετά από αρκετά χρόνια, πρόσφατα, απώλεσε το συμβόλαιο για τη διοργάνωση της τουρκικής λοταρίας, από την κοινοπραξία στην οποία ηγείτο η τουρκική Demiroren, που σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος ιδιοκτήτης της, αποτελεί το “alter ego” του Τ. Ερντογάν.  Η κατάσταση είναι διαφορετική για τους Έλληνες εξαγωγείς, καθώς τα εμπορεύματα είναι φασόν για την τουρκική αγορά, γι’ αυτό και οι οδηγίες αναγράφονται στην τοπική γλώσσα, με αποτέλεσμα και οι πωλήσεις τους να μένουν ανεπηρέαστες

9 σχόλια:

  1. ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Σε δηλώσεις που κάνει στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ» ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ, αναφερόμενος στην απόφαση του Κ. Καραμανλή να επιλέξει για ΠτΔ τον Κ. Στεφανόπουλο λέει: «Εγώ πίστευα ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα ήταν κι εκείνος καλός πρόεδρος, αλλά εδώ δεν είναι ποιος είναι καλύτερος, όπως τον αισθάνονται οι βουλευτές, αλλά ποιο ήταν το αίτημα του λαού μέσα από τις σφυγμομετρήσεις, με μια μεγάλη διαφορά. Και δεν θα μπορούσε να το αγνοήσει αυτό το πράγμα η ΝΔ εάν θέλει να λέγεται κόμμα δημοκρατικό, ακούει τα κελεύσματα και τα αιτήματα του ελληνικού λαού».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: «Το έτος 2000 θα είναι μια ωραία χρονιά, από την οποία θα αρχίσει ο νέος ιστορικός κύκλος. Οι εκλογές που θα γίνουν θα επιβεβαιώσουν την ηγετική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική πολιτική σκηνή». Σε ερώτηση πότε θα κάνετε εκλογές λέει: «Από τώρα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2000».
    ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο Αμερικανός αναπληρωτής Υπ. Εξ Στρ. Τάλμποτ έχει στη Μόσχα συνάντηση-συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Ι. Ιβανοφ. Σε δηλώσεις που Αμερικάνου υπουργού για τις ρώσικες επιχειρήσεις στη Τσετσενία: «Μέχρι στιγμής και ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι Ρώσοι δεν σέβονται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν: «Σχεδόν το σύνολο του εδάφους της Τσετσενία είναι πλέον υπό τον έλεγχο των ομοσπονδιακών δυνάμεων (υπάρχουν θύλακες αντίστασης)».
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σ. Ντεμιρέλ σε μήνυμα του προς το «χριστιανικό κόσμο και τους χριστιανούς πολίτες» της Τουρκίας, αναφέρει ότι : «Οι πολίτες της Τουρκία είναι πιστοί στην ανεπανάληπτη παράδοση ανοχής που κρατά υπεράνω όλων την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παράδοση των εδαφών αυτών όπου διατηρούν την ύπαρξη τους το τέμενος, η εκκλησία και η συναγωγή και όπου οι πολίτες ζουν με αρμονία, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την πίστη τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Πτώση κατά 4,18% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο των Αθηνών με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.789,37 μονάδες.
      ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Σύμφωνα με τα ΤΕΛΙΚΑ απολέσματα των ρωσικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής: Κομμουνιστικό Κόμμα 24,29%, Κόμμα Ενότητας(κυβερνητικοί) 23,24%, κόμμα Πατρίδα όλη η Ρωσία 13,12%, η Ένωση Δεξιών Δυνάμεων 8,6%, οι εθνικιστές του Ζιρινόφσκι 6,4% το Γιάμπολο του Γιαβλίνσκι το 5,98%(άλλα κόμματα πάιρνουν μικρότερο αριθμό ψήφων).

      Διαγραφή
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Στον εισαγγελέα ποινής αγωγής Ι. Ντογιάκος οδηγείται ο 44χρόνος Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο υπ αριθμών ένα καταζητούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες (πιάστηκε χθες για τρομοκρατική ενέργεια στο Ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού – κατηγορείται για έξι δολοφονίες και για απόπειρα δολοφονίας –καταζητείται εδώ και 17 χρόνια).
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος σε μήνυμα του προς τους απόδημους Έλληνες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά: «Η Ελλάς θα πορευτεί και στο νέο αιώνα ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης. Με την αίσθηση ότι ο αγώνας θα είναι διαρκής και επίπονός καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εγρήγορσης όλων μας στην υπεράσπιση των δικαίων του έθνους. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε με επιτυχία τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις των καιρών».
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μήνυμά του αναφέρει: «Αδελφοί και τέκνα εν Χριστώ, μη λησμονείται ότι ο εν φάτνη γεννηθείς προ χρόνων δισχιλίων Χριστός είναι η μόνη ελπίς, η παντός του κόσμου ελπίς»(μήνυμα απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος).

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνη
    Ο Κύπριος Υπ,Εξ Γ. Κασουλίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ λέει: «Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η απόφαση του Ελσίνκι προδιαγράφει λύση του Κυπριακού, αλλά σίγουρα η κατάσταση που επικρατούσε προηγουμένως δεν επέτρεπε λύση». Συνεχίζονται λέει: «μετά τη διάσκεψη Κορυφής του Ελσίνκι, έχει δημιουργηθεί ένα καλό περιβάλλον το οποίο επιτρέπει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό».
    Προβλήματα δημιουργούνται στη συνοχή της νέας ιταλικής κυβέρνησης η συμμετοχή σε αυτή του νεοφασίστα Ρ. Μισερβίλε ως υφυπ. Άμυνας (ο Μισερβίλε δηλώνει: «ήμουν φασίστα και δεν το αρνούμαι. Συνεχίζω να ανήκω στη Δεξιά»).
    Ο αμερικανός Υπ. Άμυνας Ουίλ. Κόεν επισκέπτεται στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο. Το Κοσσυφοπέδιο επισκέπτεται και ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Ι. Σερκέγεφ (σε δηλώσεις του αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή «δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν θετικά»).
    Σάββατο 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα. Στη λειτουργία που τελείται τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Εξάλλου στη λειτουργία που τελείται στον ιερό ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Αθηνών χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
    Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε 3,5 ΧΡΟΝΙΑ φυλάκισης τον Α. Λεσπέρογλου για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ (ο Λεσπέρογλου αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες – λέει ακόμη ότι δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση «Αντικρατική Πάλη») .
    ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Γράφεται ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χ. Κιβρίκογλου προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση τη διεξαγωγή κοινών ελληνοτουρκικών ασκήσεων. Παρατήρησε ακόμη ότι οι τουρκικές ένοπλές δυνάμεις είναι υπέρ της ύπαρξης φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα. Τέλος, όπως γράφεται, ο Τούρκος στρατηγός παρατήρησε, ότι η Τουρκία «στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε χειρονομία καλής θέλησης που ήταν η πτήση των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών δίχως οπλισμό, κίνηση η οποία όμως δεν βρήκε ανταπόκριση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.
    ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Μπ. Γέλτσιν, Μτ. Γιακούσιν, απαντώντας στην ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος θα επιδιώξει (ύστερα από τροποποίηση του συντάγματος να επανεκλεγεί στην προεδρία της Ρωσίας δηλώνει (εφημερίδα «Ιζβέτσια»): «Είναι θέμα τιμής για τον Γέλτσιν να εγκαταλείψει το αξίωμά του στο χρόνο που έχει προκαθοριστεί»
    ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Α. Λεσπέρογλου μετά τη πρόσφατη καταδίκη του από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού (οι αρχές πιστεύουν ότι ενέχεται σε τρομοκρατικές ενέργειες – ο δικηγόρος του Σπ. Φυτράκης δηλώνει: «Αρνείται τις κατηγορίες και θεωρεί ότι είναι πολιτικός κρατούμενος»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και πολλές χορωδίες ψάλλουν τα κάλαντα στον ΠτΔ, στο πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
      Αεροπλάνο των ινδικών Αερογραμμών που εκτελεί το δρομολόγιο Κατμαντού-Νέο Δελχί καταλαμβάνεται από αεροπειρατές. Στο αεροπλάνο επιβαίνουν 174 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Το αεροπλάνο προσγειώνεται για ανεφοδιασμό στο Αρμπιτζάρ της βορειοδυτικής Ινδίας(γράφεται ότι οι αεροπειρατές εκτέλεσαν κάποιους από τους επιβαίνοντες – δεν υπάρχουν πληροφορίες για αξιώσεις των αεροπειρατών).
      Σάββατο 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
      Οι χριστιανοί όλου του κόσμου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Χιλιάδες Χριστιανοί από όλο τον κόσμο παραβρίσκονται στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Πλατεία Βηθλεέμ . Στη θεία λειτουργία που τελείται στο Βατικανό χοροστατεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος (ο Πάπας απευθύνει ευχές για τα Χριστούγεννα σε 58 γλώσσες).
      Συνεχίζεται η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε αεροπλάνο (Ερ Μπάς-300) των ινδικών Αερογραμμών(σε αεροδρόμιο του Τουμπαί πετούν το πτώμα ενός από τους επιβάτες που βρίσκονται στο αεροπλάνο – απελευθερώνουν επίσης 25 από τους επιβάτες – το αεροπλάνο απογειώνεται από το Τουμπάι προς άγνωστη κατεύθυνση.
      ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Εκτιμάται ότι στη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων στο χρηματιστήριο των Αθηνών έχουν χαθεί περίπου 25 ΤΡΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ από τη συνολική χρηματιστηριακή αξία των μετοχών(από τα περίπου 80 ΤΡΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 55 ΤΡΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ).
      ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Συνεχίζεται το δράμα των επιβατών και του πληρώματος του αεροπλάνου των ινδικών Αερογραμμών (Ερ Μπάς-300) που κατέλαβαν αεροπειρατές. Στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν (έδρα των Ταλιμπάν), όπου είχε προσγειωθεί, φθάνει ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ).
      Το αμερικανικό περιοδικό «Ταίμ» επιλεγει τον διάσημο επιστήμονα Άλμερτ Αϊνστάιν ως «προσωπικότητα του αιώνα» (θεω΄ρει ότι συνέβαλε όσο κανένας άλλος στην επιστημονική κατανόηση του Σύμπαντος – ο Αϊνστάιν γεννήθηκε το 1879 στο Ούλμ της Γερμανίας – το 1933 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου πέθανε το 1955 – το «Ταίμ» ως προσωπικότητα του 1999 επέλεξε τον Τζεφ Μπέζος).
      Συγχυσμένες είναι οι πληροφορίες για τη πορεία των ρωσικών επιχειρήσεων εναντίον του Γκρόζνι. Μεταδίδεται ότι περίπου 2.000 ρώσοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό έχουν μπει στην τσετσενική πρωτεύουσα (τα άρματα και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού παραμένουν έξω από τν πόλη επειδή υπάρχου πληροφορίες ότι οι Τσετσένοι αντάρτες ναρκοθέτησαν μεγάλα τμήματα της πόλης)
      Μεγάλη κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Γερμανία…
      Γίνεται γνωστό ότι παραιτήθηκε, λίγες ώρες μετά το διορισμό του ως υφυπουργός άμυνας στην κυβέρνηση του Μ. Ντ’ Αλέμα(Ιταλία), ο νεοφασίστας Ρ. Μισερβίλε…
      Στην Ακτή Ελεφαντοστού η ζωή επιστέφει σταδιακά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, μετά το αναίμακτο πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στις24/12. Επικεφαλής του πραξικοπήματος είναι ο στρατηγός Ρόμπερτ Γκουεί.
      Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σ. Ντεμιρέλ σε συνέντευξη του λέει: «Αν θέλουμε να γίνουμε πλήρες μέλος (της Ε.Ε.) το 2004, πρέπει να περιορίσουμε το ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στο 2% και 3%το 2003 και κάτω από 2% το 2004». Λέει ακόμα: «Ο δρόμος για την Ε.Ε. περνάει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να ανταποκριθούμε όχι μόνο στα κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά και στους όρους του Μάαστριχτ, καθώς και σε αυτούς της ΟΝΕ».



      Διαγραφή
  3. ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο πρωθυπουργός της «ΠΓΔΜ» Λ. Γκεοργιέφσκι παρουσιάζει επίσημα τη σύνθεση της ΝΕΑΣ κυβέρνησης του (συμμετέχουν 3 κόμματα – το VMRO , DA και DPA).
    Ολοκληρώνεται η συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της Τουρκίας για τη χορήγηση στην Τουρκία δανείου ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων εντός των επομένων τριών ετών (μεταξύ των όρων του δανείου είναι ο πληθωρισμός από 56,3% που είναι σήμερα, το 2002 να πέσει στο 5%).
    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Γκρόζνι(«τσετσενικό»)λέει: «Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχιστεί ως την ολοκλήρωσή της, που δεν θα αργήσει»).
    Σε δηλώσεις που κάνει στο BBC ο γ.γ του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον, αναφερόμενος στο «τσετσενικό» λέει ότι ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Τσετσενία «σπέρνει τους σπόρους των μελλοντικών εθνικών συγκρούσεων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Ρωσία, είναι να παραδεχθεί αυτό που πολλές δυτικές χώρες έχουν παραδεχθεί: ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την τρομοκρατία και ότι πρέπει να βρεθεί ένας πολιτικός δρόμος».
    ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Τουρκικά μαχητικά F-16 προβαίνουν σε παραβιάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρουστη θάλασσα Ικαρία, Σάμος, Πάτμος (είναι η δεύτερη φορά που σημειώνονται παρόμοια γεγονότα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι).
    Σε δηλώσεις που κάνει στα κατεχόμενα Κυπριακά εδάφη ο Τούρκος Υπ Εξ Ι. Τζεμ λέει μεταξύ άλλων, «ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι δίνουν στην τουρκική κυβέρνηση τη δυνατότητα να μεταφέρει στον ευρωπαϊκό χώρο τη θέση των Τουρκοκυπρίων για την εγκατάσταση συνομοσπονδίας στην Κύπρο».
    ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Ι. Σερκέγεφ αναφερόμενος στο πόλεμο στην Τσετσενία λέει μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει νόημα η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τον πρόεδρο της Τσετσενίας Α. Μασχάντοφ επειδή «δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης και είναι υποχείριο των τρομοκρατών».
    Σε τελετή που γίνεται στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος παρασημοφορεί με το παράσημο του «Ήρωα της Ρωσίας» τέσσερις στρατηγούς των ρωσικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία.
    Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττεί τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Ιταλία (περίπου 123 άτομα χάνουν την ζωή τους –προκαλούνται μεγάλες καταστροφές).
    ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Αλβανός Υπ. Εξ Π. Μίλο, αναφερόμενος στο θέμα των Τσάμηδων, λέει: «Τα ζητήματα των Τσάμηδων είναι μα απτή πραγματικότητα που δεν μπορεί να εξαλειφθεί με αρνητικές δηλώσεις. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το ζήτημα αυτό και να εργαστούμε από κοινού για να βρούμε μια ικανοποιητική λύση και για τις δύο πλευρές» (πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δήλωσε ότι για την Ελλάδα «πρόβλημα Τσάμηδων δεν υπάρχει»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Αυξάνεται κατά 4,98% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματηστήριο των Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.040,96 μονάδες. Η αξία των συναλλάγων φθάνει τα 409,43 δισεκκατομύρια δραχμές.
      ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Συνεχίζεται το δράμα των 160 περίπου επιβαινόντων στο αεροπλάνο των Ινδικών Αερογραμμών που έχει καταληφθεί από αεροπειρατές (το αεροπλάνο εξακολουθεί να παραμένει στο Κανταχάρ του Αφγανισταν – στο Κανταχάρ φθάνουν ινδοί αξιωματούχοι προκειμένου να διαπραγματευθούν με τους αεροπειρατές….
      Συνεχίζονται για τρίτο εικοσιτετράωρο οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις γα τη κατάληψη του Γκρόζνι. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν, αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στην τσετσενία, λέει ότι «η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχισθεί ως την ολοκλήρωσή της , που δεν θα αργήσει».
      ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Αύξηση κατά 3.76% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.230,06 μονάδες.
      Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη, για συκοφαντική δυσφήμιση με μηνυτή τον Υπουργό τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο και κατηγορούμενο τον υπερνομάρχη Αθηνών –Πειραιώς Θ. Κατσιβάνο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι ο υπουργός υπήρξε ταγματασφαλίτης.
      Το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης στο ραδιόφωνο «9,84»λέει τα εξής: «Δεν μπορούμε να λέμε παναστρατιά και να κάνουμε εξαιρέσεις. Βεβαίως πρέπει να γυρίσει ο Αντ. Σαμαράς» (γράφεται ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του έχουν προειδοποιήσει ότι αν ο Α. Σαμαράς επιστρέψει στη ΝΔ τότε αυτοί δεν θα έχουν θέση στο κόμμα).
      ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Συνεχίζεται το δράμα των επιβαινόντων στο Ερ Μπάς των ινδικών Αερογραμμών που έχει καταληφθεί από αεροπειρατές (το αεροπλάνο εξακολουθεί να βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ, του νοτίου Αφγανιστάν – μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονται περίπου 155 άτομα – οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση 35 αγωνιστών για την ανεξαρτησία του Κασμίρ, την καταβολή σε αυτούς 200εκατομμύρια δολάρια κ.α. – σε δηλώσεις που κάνει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Ε. ντε Μιούλ αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι τώρα μεταξύ των αεροπειρατών και των Ινδών διαπραγματευτών»).
      Οι ρώσικες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Γρόζνι. Όπως γράφεται, οι ρώσικες δυνάμεις συναντούν σκληρή αντίσταση εκ μέρους των Τσετσένων αυτονομιστών (για την κατάληψη κάθε οικοδομικού τετραγώνου της τσετσενικής πρωτεύουσας διεξάγονται σκληρές οδομαχίες με μεγάλο αριθμό θυμάτων).
      ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Αυξησή κατά 2,46% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματηστήριο των Αθηνών με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.359,11 μονάδες.
      Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέπτεται τον καταυλισμό των σεισμοπαθών που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Καποτά, στο Μενίδι. Σε δηλώσεις του αναφέρει: ‘Τη ζοφερή νύχτα του σεισμού. Που όλα έδειχναν ότι θα γίνονταν μια καταστροφή, την οποία μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε, βάλαμε στοίχημα ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Το στοίχημα αυτό το κερδίσαμε. Είχα πει ότι η διαμονή στις σκηνές θα είναι προσωρινή κι έτσι έγινε. Όμως, όταν τα είπα αυτά, πολλοί τα αμφισβήτησαν. Δεν είναι δυνατά, δεν πρόκειται να γίνουν , είναι παραμύθια για να καθησυχάσουν τις διαμαρτυρίες, έλεγαν. Σήμερα βλέπουμε ότι ο στόχος μας αποδείχτηκε ρεαλιστικός. Εδώ, στο στρατόπεδο Καποτά, με τους 864 οικισμούς, αμφιβάλλει κανείς τη σημασία αυτής της παρέμβασης; Είναι φανερό και στο πιο δύσπιστο ότι ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε».
      Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη με μηνυτή τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο και κατηγορούμενο τον υπερνομάρχη Αθηνών –Πειραιώς Θ. Κατσιβάνο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος (ΠΑΣΟΚ)καταθέτοντας στη δίκη ως μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο υπουργός υπήρξε ταγματασφαλίτης.


      Διαγραφή
  4. ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Η εισαγγελέας της Βόννης ανακοινώνει την πρόθεσή της να ξεκινήσει ΕΡΕΥΝΑ εις βάρος του πρώην καγκελαρίου και πρώην προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Χ. Κολ για το θέμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων του κόμματος του (ο Χ. Κολ έχει παραδεχθεί δημόσια ότι δέχθηκε, την περίοδο 1993-1998, παράνομες χρηματοδοτήσεις – αρνείται να κατονομάσει τους χρηματοδότες).
    Γίνεται γνωστό ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την κατασκευή 52 έως 58 νέων ισραηλινών κατοικιών στα υψίπεδα του ΓΚΟΛΑΝ. Με αφορμή το γεγονός αυτό η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τιρσίν» γράφει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται στο μέλλον ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ενέργειες «που δεν θα βοηθήσουν την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας»(δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση της Συρίας).
    Το Ισραήλ απελευθερώνει 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους (σύμφωνα με τους όρους της ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ).
    Οι Τσετσένοι μαχητές φαίνεται να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους σε διάφορα σημεία της πόλης Γκρόζνι που πολιορκούν οι ρώσικες δυνάμεις. Ο Ρώσος Υπ. Άμυνας δηλώνει: « Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση στη Τσετσενία τελειώνει, τουλάχιστον η ενεργός φάση της. Είναι δύσκολο να πω από τώρα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον, αλλά είναι σαφές πλέον ότι δεν θα υπάρξει τέταρτη φάση της επιχείρησης, η οποία θα παραμείνει στο σημερινό τρίτο στάδιο».
    ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει συνάντηση-συνομιλία με τον πρόεδρο της βουλής Α. Κακλαμάνη. Γράφεται ότι μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ήταν και το θέμα της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ για την εκλογή νέου ΠτΔ (ο πρόεδρος της βουλής κατά την έξοδο του από το πρωθυπουργικό μέγαρο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρες εκλογών λέει: «ΞΕΧΑΣΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»).
    ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στο θέμα της εκτέλεσης ή μη της θανατικής ποινής που επιβλήθηκε σον ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, λέει ότι μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (οι δικηγόροι του Οτσαλάν προσέφυγαν στο δικαστήριο αυτό ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής) θα συγκαλέσει τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση « να συζητηθεί η στάση που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση απέναντι στο πρόβλημα».
    Παρασκευή 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Στις 12 τα μεσάνυχτα η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα υποδέχεται τη νέα χιλιετία. Στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις πραγματοποιούνται εντυπωσιακές πανηγυρικές εκδηλώσεις.
    Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα με στόχο την αντιμετώπιση του λεγόμενου «ιού του 2000» (ενδεχόμενο πρόκλησης προβλημάτων στις συγκοινωνίες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κ.α. εξαιτίας της μετάβασης από το 1999 στο 2000). Η υπουργός εσωτερικών, δημόσια διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις που κάνει αναφέρει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Συνεχίζεται το δράμα των επιβαινόντων στο Ερ Μπάς των Ινδικών αερογραμμών που έχει, εδώ και ημέρες καταληφθεί από αεροπειρατές. Το αεροπλάνο εξακολουθεί να βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ, του νοτίου Αφγανιστάν, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αεροπειρατών και των Ινδών αξιωματούχων που βρίσκεται στο Κανταχάρ δεν φαινεται να σημειώνουν αποφασιστική πρόοδο(οι αεροπειρατές περιορίζουν τα αιτήματά τους).
      ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Αύξηση κατά 3,28% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματηστήριο των Αθηνών με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.535.09 μονάδες.
      Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη με μηνυτή τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο και κατηγορούμενο τον υπερνομάρχη Αθηνών –Πειραιώς Θ. Κατσιβάνο. Ο εισαγγελέας της έδρας Π. Ματζούνης προτείνει την ενοχή του Θ. Κατριβάνου για συκοφαντική δυσφήμιση (ο Θ. Κατριβάνος αμφισβήτησε δημόσια της αντιστασιακή δράση του Ε. Γιαννόπουλου). Προτείνει ακόμη την αναγνώριση στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του μηνυτή».
      ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Συνεχίζεται για εβδόμη ημέρα το δράμα των περίπου 1555 επιβαινόντων στο Ερ Μπάς των Ινδικών Αεργραμμών που είχε καταληφθεί από αεροπειρατές. Το αεροπλάνο εξακολουθεί να βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ, του νοτίου Αφγανιστάν. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αεροπειρατών και των Ινδών αξιωματούχων που βρίσκεται στο Κανταχάρ συνεχίζονται (όπως γράφεται κύριο αίτημα των αεροπειρατών είναι η απελευθέρωση αριθμού ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΜΙΡ).
      Παρασκευή 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
      Αρχίζει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η Τρίτη χιλιετία για το νησί Κιριμπάτι (Νότιος Ειρηνικός). Είναι το πρώτο σημείο του κόσμου το οποίο υποδέχεται την πρώτη ημέρα του 2000. Οι χώρες που ακολουθούν, στην αποδοχή της νέα χιλιετίας είναι η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία. Σε πολλές μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου πραγματοποιούνται φαντασμαγορικές εκδηλώσεις.
      Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα με στόχο την αντιμετώπιση του λεγόμενου «ιού του 2000» (ενδεχόμενη πρόκληση προβλημάτων στις συγκοινωνίες, τη ΔΕΗ, ΤΟΝ ΟΤΕ κ.α. εξαιτίας της μετάβασης από το 1999 στο 2000). Η Υπουργός Εσωτερικών , Δημόσια Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις αναφέρει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση των όποιων τυχόν προβλημάτων.
      Παρασκευή 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Αρχίζει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος η Τρίτη χιλιετία για τα νησιά Κιριμπατί (Νότιος Ειρηνικός). Είναι το πρώτο σημείο του κόσμου το οποίο υποδέχεται την πρώτη μέρα του 2000. Οι χώρες που ακολουθούν , στην υποδοχή της νέας χιλιετίας είναι η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία. Σε πολλές μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου πραγματοποιούνται φαντασμαγορικές εκδηλώσεις.


      Διαγραφή
  5. ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    https://taxalia.blogspot.com/2019/12/blog-post_794.html

    ''Το μεγάλο ελληνικό κωμικοτραγική ευτράπελο : Πρωινή ενημερωτική εκπομπή του γνωστού καναλιού του Παλαιού Φαλήρου, με ανταποκρίσεις από την Τουρκία σε ένα φοβικό ετοιμοπόλεμο κλίμα :
    Και ενώ η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί, γίνεται διάλειμμα και η πρώτη διαφήμιση, ακούστε : «Πενθήμερη εκδρομή από την RIKA στην Τουρκία για τις γιορτές των Χριστουγέννων»!!!
    Δώστε δηλαδή τα λεφτά σας στην Τουρκία που μας απειλεί για να μπορεί πιο καλύτερα να μας πάρει και τα σώβρα…Αυτός είναι ο ρόλος των ελληνόφωνων ανθελληνικών καναλιών. Να φοβίζουν τον κόσμο και να τον υποτάσσουν στον φασιστικό νεοοθωμανισμό, φυσικά με μεγάλα κέρδη από τις φιλοτουρκικές τους διαφημίσεις και από τα σήριαλ της τουρκικής ηλιθιότητας.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive