Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Προσκλητήριο Ελλήνων Αντώνης Σαμαράς. Γράφει ο Γρηγόρης Ρώντας Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Ανέλαβες την ηγεσία της πάλαι ποτέ συντηρητικής παράταξης σε καιρούς όπου το ρήμα συντηρώ είναι από τα πρώτα θύματα των έξωθεν εντεταλμένων περικοπών μας.
Σε καιρούς όπου τα αυτονόητα έγιναν φτερό στον άνεμο της επελαύνουσας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και οι φρουροί του Ανθρώπου -και του Έλληνα συνάμα- μοιάζουν ναρκωμένοι κι ανήμποροι.


Εξελέγης νέος αρχηγός σ’ ένα από τα δύο μεταπολιτευτικά μας κόμματα εξουσίας που συνευθύνονται για τον πανάθλιο άθλο της διάλυσης των πάντων μέσα σε 36 χρόνια. Και τώρα θέλεις να μας πείσεις να μη βλέπουμε σ’ εσένα μόνο τον νέο ηγέτη μιάς εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσας κομματικής συντεχνίας, αλλά τον μελλοντικό ηγέτη των Ελλήνων που θα μαζέψει από κάτω τις τσαλαπατημένες και ντροπιασμένες σημαίες μας, μαζί μ’ εκείνο το κατατρομαγμένο ξωτικό στο βάθος του άδειου κουτιού της Πανδώρας: την Ελπίδα.

Μακάρι να τα καταφέρεις Αντώνη.

Ποιός δεν το θέλει;

Έρχεται όμως στο νου μας η σφυρηλατημένη με χιλιάδες δύσκολα χρόνια σοφία του λαού μας και τι λέει για το κόμμα σου; «Παλιό μουλάρι, περπατησιά καινούργια δεν μαθαίνει».

Με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά για να κερδίσεις τις καρδιές και την εμπιστοσύνη μας, πρέπει πρώτα να κατακτήσεις μιά πολύ οδυνηρή γνώση: Ότι το πολιτικο-κομματικό σύστημα στην Ελλάδα –που μέσα του ανδρώθηκες- έχει σαπίσει ως το μεδούλι, απλώνοντας την σήψη και στην κοινωνία μας, έτσι που δύσκολα διακρίνεται στη σχέση συνενοχής μας πολιτών και πολιτικών –όμοιος ομοίω κι η κοπριά στα λάχανα- ποιός έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια.

Πολύ δύσκολο λοιπόν το εγχείρημά σου –αν όντως το επιχειρήσεις- να ηγηθείς σ’ ένα νέο ξεκίνημα ενός λαού που επέτρεψε να κυβερνάται όχι από τους αρίστους αλλά τους χειρίστους, πλην όμως ταλαντούχους παραμυθάδες και καταφερτζήδες.

Ενός λαού που εύκολα πείσθηκε από τους πλασιέ ηγέτες του να πουλήσει κυριολεκτικά την ψυχή του στον διάβολο για ένα ρουσφέτι και πεντέξη αστραφτερά μπιχλιμπίδια.

Ενός λαού που συνήργησε στο ποδοπάτημα των διαχρονικά εθνοσωτήριων πνευματικών του αξιών.

Έχω κολλήσει Αντώνη στα λόγια ενός φυλακισμένου που αναγνώσθηκε μιά επιστολή του στην προτελευταία εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

«Διάβασα ένα κινέζικο ρητό. Αν θέλεις να έρθει ο αετός, ετοίμασε τη φωλιά του. Εμείς παρακαλάμε να έρθουν αετοί για να μας σώσουν κι ετοιμάζουμε φωλιές γουρουνιών».

Αν πράγματι, λοιπόν, θέλεις να βοηθήσεις για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν από την υποθηκευμένη πατρίδα μας, πρέπει να ξεχάσεις τις «παλιές περπατησιές».για να πείσεις έτσι κι εμάς ότι εδώ που έχουμε κατρακυλήσει δεν πρόκειται να μας ανελκύσουν οι αναπαλαιώσεις και οι εξωραϊσμοί της μιζέριας μας.

Η θα αποφασίσεις να γκρεμίσεις τα ούτως η άλλως ετοιμόρροπα, ή θα περάσεις κι εσύ στην Ιστορία ως ένας ακόμα διαχειριστής, στην καλύτερη περίπτωση με την συνοδευτική ετικέτα των καλών προθέσεων.

Απέναντί σου δεν έχεις τον οποιοδήποτε πρωθυπουργό, αλλά έναν ιδεολόγο οπαδό της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, που έχει δηλώσει απερίφραστα ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, προκειμένου να κοντύνει την Ελλάδα στο ύψος που του έχουν ορίσει. Εάν πράγματι θέλεις να ηγηθείς μιάς πανελλήνιας συστράτευσης κατά του κατοχικού μνημονίου, οφείλεις πρώτα να ενημερώσεις σωστά τον ελληνικό λαό για τα εξωελλαδικά συμφέροντα που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμμένη επιλογή του Γ. Παπανδρέου. Οφείλεις μέσα στη Βουλή να αναφερθείς με στοιχεία τα οποία καλά γνωρίζεις στις άλλες λύσεις που υπήρχαν και θα μας επέτρεπαν να διαχειριστούμε το τεράστιο χρέος μας χωρίς να καταβαραθρώσουμε την οικονομία μας, χωρίς να ισοπεδώσουμε την αγοραστική δυνατότητα και την ασφαλιστική κάλυψη μισθωτών και συνταξιούχων. Είναι θλιβερό να έχει βουϊξει επί μήνες ο διεθνής Τύπος για τις άκρως συμφέρουσες προτάσεις Κίνας, Ρωσίας, Αραβικών Εμιράτων και διεθνών πιστωτικών ιδρυμάτων και στην Ελλάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρκείται σε γενικόλογες καταγγελίες του μνημονίου.

Η κάθε κυβέρνηση χρήζει αντιπολίτευσης για να λειτουργεί η Δημοκρατία.

Η σημερινή ελλαδική κυβέρνηση χρήζει διαρκούς και επίμονης καταγγελίας επειδή μεθόδευσε με κάθε τρόπο την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις.

Λίαν επιεικώς το θεωρώ απαράδεκτο να μην έχει προσφύγει ακόμα στην Δικαιοσύνη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εσχάτη προδοσία των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών και της Τραπέζης της Ελλάδος που εσκεμμένα διευκόλυναν την επίθεση των διεθνών κερδοσκόπων κατά των ελληνικών ομολόγων, ώστε να φανεί ως μόνη σανίδα σωτηρίας μας η υπαγωγή της Ελλάδας στον μηχανισμό της τρόϊκας.

Το λεγόμενον «πολιτικώς ορθόν» έχει πέσει προ πολλού στα τέσσερα.

Οι διαβόητοι «κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού» έχουν βαρέσει κανόνι, αφού θεσπίστηκαν για να επιτρέπουν στην «Δικομματισμός Ε.Π.Ε.» να παίζει ατιμώρητη εν ου παικτοίς.

Επομένως, Αντώνη Σαμαρά, επιλέγεις και πορεύεσαι: Η λες τα πράγματα με τ’ όνομά τους και διεκδικείς την ηγεσία μιάς νέας παλιγγενεσίας των Ελλήνων, η ακολουθείς τις «παλιές περπατησιές» οπότε η Ιστορία θα προσπεράσει κι εσένα και το κόμμα σου.

Εμείς θα την ετοιμάσουμε τη φωλιά του αετού, Αντώνη.

Όμως, όποιος τη θέλει, θα πρέπει να πετάξει πολύ ψηλά.

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive