Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ H1N1.. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ???



Ετσι απλά και κατανοητά θα τοποθετηθώ πάνω στην σοβαρότερη απειλη που έχουν ανθρωποι σήμερα. Την Νεα γρίππη απο τον Ιο Η1Ν1n.

-Γιατί ο Η1Ν1n ιος έχει τόση σημασία??

Διότι μεταδίδεται ταχύτατα και μπορεί να ασθενήσει το 30-40% του πληθυσμού ταυτόχρονα!!

Διότι απο τους μολυνθέντες συνήθως 2-10 % χρειάζεται Ιατρική βοήθεια και νοσηλεία.

Απο δε τους νοσηλευόμενους παρουσιάζουν επιπλοκές το 8-10% και χρειάζονται εντατική μονάδα. Και περίπου το 8% στην μονάδα πεθαίνει.

Για την χώρα μας το κακό οχι το κάκιστο σενάριο είναι το 20% του πληθυσμού να νοσήσει σε διάρκεια ολίγων εβδομάδων δηλ 2.000.000 πολίτες Τότε στατιστικά θα χρειαστούν νοσηλεία από 40000 έως 200.000 πολίτες .Απο νοσηλευόμενους θα χρειαστούν μονάδα εντατικής το 8% δηλαδή 3200 -16.000 ασθενείς.

Το φαντάζεστε???? Δεν υπάρχει Εθνικό σύστημα Υγείας που να το αντιμετωπίζει αυτό παγκοσμίως ,πόσο μάλλον το ελλιπέστατο Ελληνικό ΕΣΥ.

Διαθέτουμε Πανελλαδικά 450 ανεπτυγμένες μονάδες εντατικής και έχουμ άλλες 150 έτοιμες χωρίς προσωπικό!!

Αρα???

Αφήνουμε τα γελάκια και τις ανοησίες και τρέχουμε να προλάβουμε...

Πως μπορούμε να το αποφύγουμε????

Μονο με καθολικό εμβολιασμό!!!ξεκάθαρα και Τέλος τα αστεία

Ναι αλλά το εμβόλιο είναι ασφαλές????

Το εμβόλιο όπως και όλες οι ενέργειες αντιμετώπισης της Νέας Γρίππης των ανεπτυγμένων λαών γίνονται με την επίγνωση και την ανάγκη του επείγοντος.Ολα στα γρήγορα .

Το εμβόλιο ,ευτυχώς που υπάρχει,παρασκευάζεται απο σύγχρονες Φαρμακοβιομηχανίες που ασχολούνται με το αντικείμενο των εμβολίων πολλά χρόνια με επιτυχία και έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ..

Το δε εμβόλιο γίνεται με την μέθοδο του τόσο πολύ γνωστού χρόνια τώρα εποχικού εμβολίου της Γριππης που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.

Για μας που αρχίζουμε εμβολιασμούς την 16-11 υπάρχει και η περαιτέρω πληροφόρηση , τώρα 8-11 (που γράφεται το άρθρο),για την χορήγηση με ασφάλεια του εμβολίου διότι περι τα 20.000.000 εμβόλια έχουν ήδη χορηγηθεί σε όλη την υφήλιο χωρίς προβλήματα και με αρίστη ανοχή.

Πρόβλημα υπάρχει μόνο με φτωχά ,η υπεραισιόδοξα κράτη που δεν φρόντισαν να παραγγείλουν εμβόλια.

Η Ελληνική πολιτεία έχει φροντίσει να παραγγείλει εγκαίρως και έχει προμηθευτεί και προμηθεύεται συνεχώς ικανές ποσότητες εμβολίων για τους Πολίτες της.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουνε με μία σειρά για την σωστότερη προφύλαξη του Ελληνικού πληθυσμού.

Ας προσέλθουμε με την σειρά μας ,ας σεβαστούμε την όλη επιστημονική προσπάθεια που αφορά εμάς και την ζωή μας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας για την αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίππης είναι Ελληνες επιστήμονες που δεν έχουν άλλο σκοπό απο το πως θα βγούμε απον συτήν την κακή ατραπό της ΓρΊππης με τις μικρότερες απώλειες σε ατομικό αλλά και Εθνικό επίπεδο.

Αυτούς να ακούτε για τα θέματα που αφορούν την Νέα Γρίππη και όχι τα ...Παπαγαλά κια που εντελώς αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά αλλά πολλές φορές και ανεξηγητα επιπόλαια παραπληροφορούν μεδυνητικά δραματικές συνέπειες για την Δημόσια Υγεία.

Αν θέλουν επώνυμα οι οποιοιδήποτε <<διαφωνούντες >>ας βγούν να μας απαντήσουν και να φέρουν και την ευθύνη βέβαια ,άν θα πρέπει να ακυρώσουμε τις παραλαβές εμβολίων και να αφήσουμε άλλες χώρες να τα αγοράσουν ,τώρα πιά σε πολλαπλάσια τιμή ,γιατί δεν έχουν πρόλαβει να παραγγείλουν εγκαίρως (όρα Ουκρανία) ....

Ναι στον εμβολιασμο για την Νεα Γρίππη

Dr ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίππης.

Σ.σ.Απαντητέες όλες οι επώνυμες ερωτήσεις αλλά και διαφωνίες.

αναρτηθηκε απο Αγγελικη Νιαροπέτρου Κυριακη 8/11/09

14 σχόλια:

  1. Εγώ έχω μια ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΠΟΡΙΑ! (Τι κόλλημα έχουν με τα Επώνυμα αυτοί;)

    «Στατιστικά θα χρειαστούν νοσηλεία από 40.000 έως 200.000 πολίτες»

    Δηλαδή ο ιός θα έχει επίδραση σε ένα 6% του πληθυσμού κατά μέσο όρο το οποίο θα χρειαστεί απλά νοσηλεία. Από εκεί το 8% κινδυνεύει, δηλαδή κινδυνεύει μόλις το 0.5% του πληθυσμού, αν δεν υπάρχει εμβόλιο.

    Το άλλο 99% θα εμβολιαστεί ΑΔΙΚΑ.

    Θέλω ο κ. Παπαμιχαήλ, να μας πει στατιστικά σε τι ποσοστό το εμβόλιο παρουσιάζει προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο, νευρικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις, ή παθήσεις που θα εκδηλωθούν στο μέλλον;

    Αν το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 0.25% (ή 25 άτομα στα δέκα χιλιάδες) σε χρονικό διάστημα 70 ετών, τότε δεν συμφέρει στατιστικά να γίνει το εμβόλιο.

    ----
    Αν θέλουν επώνυμα οι οποιοιδήποτε «διαφωνούντες» ας βγούν να μας απαντήσουν και να φέρουν και την ευθύνη βέβαια ,άν θα πρέπει να ακυρώσουμε τις παραλαβές εμβολίων και να αφήσουμε άλλες χώρες να τα αγοράσουν, τώρα πια σε πολλαπλάσια τιμή.

    Νομίζω αυτό θα έπρεπε να το καθορίσει ο ΛΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Κάθε ένας να πει αν θα πάρει ή όχι το εμβόλιο και να παρθούν όσα εμβόλια χρειάζονται, και λίγα παραπάνω για ανάγκη... Έτσι δεν χρειάζεται κανείς να αναβάλει συλλογικές ευθύνες, όπως έκανε κι ο καραμανλής, που ανέλαβε τις ευθύνες για όλα και έφυγε χαλαρά στο εξωτερικό.

    Επίσης, αν το εμβόλιο αφορά την Ανθρωπότητα και το δικαίωμά της στην ζωή, γιατί γίνεται.. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, και όσοι άργησαν θα τ' αγοράσουν στην διπλάσια τιμή;... Και μετά μιλάμε για δικαιώματα!...
    Το δικαίωμα στη ζωή κάποιων φαίνεται είναι πιο ακριβό από άλλων!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εμβόλιο αγαπητέ είναι (σχεδόν) το ίδιο με το κλασικό εμβόλιο της γρίππης. Εξάλλου, Η1Ν1 είναι και ο ιός της κλασικής γρίππης!
    Απλά αλλάζει λίγο η αντιγονικότητα του ιού.
    Οι παρενέργειες ενός εμβολίου είναι πολυποίκιλες.
    Π.χ. ένα τοπικό ερύθημα ή ελαφρύ οίδημα που κρατάει τρεις μέρες.Προφανώς δεν αποτελεί λόγο αναβολής του εμβολιασμού.
    Σοβαρές παρενέργειες, που απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο: 1 στο 1.000.000.

    Δες π.χ. εδώ:
    http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm

    Μην παρασύρεσαι. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα. Για το πρώτο ο Αϊνστάιν πάντως δεν ήταν απόλυτα σίγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι μπράβο.. Στοιχεία..

    Ξέρε όμως τι παρατηρώ;
    Τα στοιχεία για το εμβόλιο και το σπρέυ είναι καινούρια με ημερομηνία ανακοίνωσης OCT'09. Οι δε σημαντικές παρενέργειες είναι copy-paste ίδιες, όταν σε άλλα δοκιμασμένα εμβόλια (Hepatitis B i.e.) μόνο αναφέρεται το ποσοστό που δώσατε (ελεγμένο!).

    Από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα σωρό άρθρα στο internet:
    1. - http://www.24ori.com/news/article/360
    2. - http://neagripi.blogspot.com/2009/11/11.html (Αυτό το Blog αναφέρεται καθαρά στον ιο. Δείτε παρακαλώ όλα τα άρθρα του για πιο ολοκληρωμένη εικόνα).
    3. - http://www.youtube.com/watch?v=gEVv2Sqc1uU
    4. - http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/10/sos-h1n1.html
    5. - http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/10/blog-post_994.html
    6. - http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/11/blog-post_5802.html

    Και υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα! - Κάποια (ή όλα) μπορεί να είναι μπαρούφες! Όπως και να έχει....

    - «Μην παρασύρεσαι. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα. Για το πρώτο ο Αϊνστάιν πάντως δεν ήταν απόλυτα σίγουρος...»... Επειδή ακριβώς είναι τουλάχιστον το 2ο άπειρο, απλά θα πρέπει να δείχνουμε υπομονή και επιμονή...! :)

    Σαν γιατρός (αν εσείς ο "Doc" είστε ο κ. Παπαμιχαήλ) θα θέλαμε όλοι μας υποθέτω, να δείτε τα παραπάνω στοιχεία και να τα σχολιάσετε! Μιλάμε για ζωές, και εμείς δεν είμαστε ειδικοί, και πάνω απ' όλα καλόπιστοι σε κάθε οργανισμό ειδικά αυτές τις εποχές!.. Ανθρώπινη βλακεία;.. Μπορεί και ναι. Αλλά είμαι άνθρωποι, τι να κάνουμε;.. Υπομονή και επιμονή!

    Προσωπικά, περιμένω τα αναλυτικά σχόλιά σας εδώ (ή σε δικό σας χώρο), στα παραπάνω links.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διόρθωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
    * Ξέρε όμως τι παρατηρώ; ---->
    * Ξέρετε όμως τι παρατηρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταξύ μας γιατρέ, στα τυφλά πάνε οι φαρμακοβιομηχανίες και το ξέρεις. Σε στατιστικές μελέτες και πειραματισμούς βασίζονται γιαυτό και στις κλινικές μελέτες χρησιμοποιείται ακόμα η μέθοδος του placebo. Τώρα που ξεκινάει να παίρνει τα πάνω της η μοριακή βιολογία και η γονιδιακή έρευνα μπορεί να πάρουμε σκληρές απαντήσεις για την πραγματική φύση των ασθενειών αλλά όπως όλοι παραδέχονται έχουμε ακόμα. Τελικά αν θες να το παίξεις θεός πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη. Είσαι πρόθυμος λοιπόν να πάρεις πάνω σου τυχόν επιπλοκές που θα έχουν τα εμβόλια? Αύριο βγες και κάνε επώνυμη και κατηγορηματική δήλωση αν είναι έτσι. Δηλώσεις του τύπου


    Το εμβόλιο ,ευτυχώς που υπάρχει,παρασκευάζεται απο σύγχρονες Φαρμακοβιομηχανίες που ασχολούνται με το αντικείμενο των εμβολίων πολλά χρόνια με επιτυχία και έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία


    μεταφράζονται σε μετακύλιση ευθυνών και δεν πείθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατρέ μήπως γνωρίζετε ότι ΟΛΗ η Ιστορία με τον "ιο" είναι προϊόν μετάλλαξης του ιού της ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ γρίππης του 1918 και δημιουργήθηκε τώρα στα αμερικάνικα εργαστήρια για καθαρά οικονομικούς λόγους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, είμαι γιατρός.
    Όχι, δεν είμαι ο κ. Παπαμιχαήλ.

    Δεν είναι ακριβώς copy-paste. Αν προσέξετε, θα δείτε ότι στην περιγραφή των παρενεργειών από τα εμβόλια για την κλασική γρίππη, προστίθενται τα κάτωθι:

    "However, if there is a risk of GBS from current flu vaccines, it would be no more than 1 or 2 cases per million people vaccinated. This is much lower than the risk of severe influenza, which can be prevented by vaccination."

    Για τα εμβόλια έναντι του Η1Ν1 (2009) δεν αναφέρεται τίποτα, γιατί, για να είμαστε επιστημονικά ακριβείς, πρέπει να έχουν χορηγηθεί εκατομμύρια δόσεων για να υπάρχουν στατιστικώς επαρκή στοιχεία.

    Μπορούμε ΟΜΩΣ μετά πάσης βεβαιότητας να πούμε ότι το ποσοστό των παρενεργειών δε θα διαφέρει απ'ότι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίππης κάθε χρόνο.
    Γιατί?

    Ο ιός Η1Ν1 είναι υποτύπος του ιού της γρίππης τύπου Α. Ο ιός αυτός, να το πω απλά, έχει, εκτός των άλλων, δύο αντιγόνα, το Η και το Ν. Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 16 διαφορετικά Η και 9 Ν. Υπάρχουν δηλαδή 9χ16 συνδυασμοί, επομένως και 9χ16=144 υποτύποι του ιού. Δεν προκαλούν όλοι νόσο στον άνθρωπο.

    Ο ιός που προκαλεί γρίπη στον άνθρωπο, κάθε χρόνο διαφοροποιείται ελαφρά. Γι'αυτό το λόγο πρέπει κάθε χρόνο να παρασκευάζεται καινούργιο εμβόλιο.
    Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του συγκεκριμένου ιού!

    Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο εμβόλιο (ιός γρίππης τύπου Α), το οποίο παρασκευάζεται κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες.
    Δεν αποτελεί καινοτομία. Γι'αυτό και παρασκευάσθηκε τόσο γρήγορα.

    Άλλα εμβόλια έχουν διαφορετικό ποσοστό επιπλοκών (π.χ. διαβάστε στην ιστοσελίδα όπου σας παρέπεμψα τις παρενέργειες του εμβολίου έναντι της Ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας).

    Σε άλλες περιπτώσεις λοιμώξεων , π.χ. στον HIV, πρόκειται για κάτι το εντελώς διαφορετικό. Γι'αυτό και δεν είναι εύκολη η παρασκευή του εμβολίου...

    Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic
    και από εκεί να περιηγηθείτε όπου θέλετε.

    Δόξα τω θεώ, η γνώση είναι πια προσιτή σε όλους, και δεν την έχουν οι καθηγητές κλεισμένη στα συρτάρια τους...

    Καλό είναι όμως, επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια εξειδίκευση, να εμπιστεύεστε λίγο παραπάνω τους υπεύθυνους λειτουργούς της υγείας, και όχι (τουλάχιστον ανέλεγκτα) τους (καλόπιστους ή μη) δημοσιογράφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο για τον υδράργυρο...
    Μια δόση του εμβολίου περιέχει τόσο υδράργυρο, όσο ...ένα σάντουϊτς με τόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα μία παραπομπή:

    http://www.nytimes.com/2009/10/10/health/10primer.html?_r=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ.ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;;ΚΑΙ ΤΙ ΔΩΡΑΚΙ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ;;
    DEN KOROIDEYETE TON KOSMO PARTE TO XAMPARI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο για τον υδράργυρο...
    Μια δόση του εμβολίου περιέχει τόσο υδράργυρο, όσο ...ένα σάντουϊτς με τόνο!


    Μου φαίνεται ατυχής η σύγκριση καθώς και ο αέρας ακόμα είναι επικύνδυνος αν ληφθεί ενέσιμα. Ψάχνοντας πάντως βρήκα αυτο το ενδιαφέρον άρθρο και θα ήθελα τη γνώμη σου γιατρέ

    http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/8453-%E5%F1%EC%DE%F2-%EA%E1%E9-%F5%E4%F1%DC%F1%E3%F5%F1%EF%F2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ευχαριστώ για όλα τα σχόλια!
    αλλά επιμένω οτι μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό που αφορά την ζωή μας και την ζωή πολλών συμπολιτών μας..
    Θάθελα λοιπόν σοβαρές διαφωνίες και τεκμηριωμένες αν είναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απάντηση στον φίλο area51gr.
    Η επωνυμία αγαπητέ δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
    Δεν διάβασες καλά το αρθρο,μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες νοσούντες απο την γρίππη σε λίγες εβδομάδες΄.δε είπα σε 6% αλλά σε 20%και δεν είναι καθόλου άδικος κανένας εμβολιασμός αν σωθούν εκατοντάδες πολίτες.
    απο τα απόλυτα στοιχεία που έχουμε μέχρισήμερα 20.000.000εμβολιασμένοι δεν έχουν οαρουσιάσει καμμία σοβαρή επιπλοκή, αυτα απο τους διεθνείς Οργανισμούς ΥΓΕΊΑς.
    ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΈΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΆΤΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥς Η ΦΤΩΧΟΥΣ.
    και κλείνω φίλεμου , αν ηθελαν να κάνουν κακό δεν θα το έκαναν σε όλη την ανθρωπότητα!
    και θυμήσου το εμβόλιο είναι προαιρετικό.
    Δημοκρατικότατα προαιρετικό!
    Η ρημάδα η γρίππη όμως δεν καταλαβαίνει απο τέποια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. απάντηση στον< ανώνυμο> 8,29
    -δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τίποτα απο αυτά για τα οποία με καλείς να ντραπώ.
    εντελώς ενημερωτικά σου λέω ότι υπάρχουν και επιστήμονες με ήθος και ευθύνη σε ότι λένε και πράττουν,
    -δεν έχουμε καμμία αμοιβή στην επιτροπή !!!!!!!!!!καμμία !
    δεν με ξέρουν οι φαρμακοβιομηωανίες ,και δεν τις ξέρω .
    εύκολα κατακρίνεις και θα σου βγεί σε κακό!!
    πρόσεχε όμωςτην γρίππη ,είναι άλλο πραγμα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive