Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Στην Ιταλία το 84% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργησή του.
Στην ερώτηση: " ο σταυρός πρέπει αν εκτίθεται
στις σχολικές αίθουσες;", το 84% των ερωτηθέντων απάντησε "ναι", το 14% "όχι", σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην Corriere della Sera. Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Ρενάτο Μανχάιμερ, η σημαντικότερη ομάδα πολιτών θεωρεί ότι ο σταυρός αποτελεί σύμβολο που υπενθυμίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας, χωρίς να αρνούνται "τη θρησκευτική του σημασία". Πριν από πέντε ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες αντίθετη με το δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του και με τις θρησκευτικές ελευθερίες των παιδιών.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Κυριακη 8/11/09

10 σχόλια:

  1. Όπως τα έλεγα. Τα δικαστήρια αποφασίζουν για τον λαό! (Ή μήπως τα μεγάλα συμφέροντα;)

    Να αρθεί η απόφαση του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΡΑ!.. Δεν θα πει αυτό στο λαό το πως θα ζήσει ο λαός! Δεν του έδωσε κανείς αυτό το ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο δεδομένου πως όλοι οι πολίτες υπέστησαν τον ψυχαναγκασμό στην παιδική τους ηλικία. Αποτελούν μη αμερόληπτο(biased) δείγμα. Για να μαστε δίκαιοι λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσουν οι άμεσα εκτεθιμένοι, τα παιδιά δηλαδή. Εφόσον ψηφίζουν για τα 15μελή των σχολείων τους μπορούμε να τα θεωρήσουμε και αρκετά ώριμα ωστε να διαμορφώσουν τα ίδια τις συνθήκες της καθημερινής τους διαβίωσης. Δεν συμφωνείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Αν είχαν υποστεί ψυχαναγκασμό, το μόνο που θα ήθελαν θα ήταν να μην ξαναδούν αυτά τα σύμβολα!

    2. Και ποιος είναι αυτός που κρίνει τι είναι το δείγμα; Biased ή όχι στην τελική, αυτό είναι το δείγμα πάνω στο οποίο θα εφαρμοστούν κάποια πράγματα και αυτό το δείγμα θα το υποστεί. Ή μήπως αυτός ο κόσμος δεν έχει Δικαιώματα επειδή κάποιος τον βάπτισε biased;

    Δημοκρατικά, το δείγμα αποφασίζει τι του αρέσει. Με την λογική σου και όλοι οι Μουσουλμάνοι Biased είναι και πιστεύουν όπου πιστεύουν. Ε.. Για να τους κάνουμε καλό, ας κλείσουμε τα τζαμιά, και να τους απαγορεύσουμε να προσεύχονται. Με τον καιρό θα γίνουν unbiased! - Το ίδιο για τους Χριστιανούς και για όλους!

    Μια εκτίμησή μου -συμφωνούμε εκεί, είναι το κάθε σχολείο να αποφασίσει από μόνο του το τι θα έχει στους τοίχους του. Είναι το πιο σωστό. Αυτή η λογική όμως θα οδηγήσει σε γκετοποιήσεις - και αφού ο καθένας θα έχει δικαίωμα να επιλέξει, θα χωριστούν σε ομάδες. Είναι το πιο σωστό, αλλά από την άλλη είναι ενάντια στην αρχή της πολυπολιτισμικότητας, η οποία εκτιμώ στο όνομα του να μην υπάρξουν γκέτα και κοινές ομάδες στερεί δικαιώματα και ελευθερίες.

    Προεκτείνοντας αυτή τη σκέψη, διακρίνει κανείς πως τα Έθνη αυτό ακριβώς εξυπηρετούν - κάποια κοινά πράγματα για ομάδες ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε και στα δικά μας. Να απαλλαγούμε επιτέλους από την ηλίθια θρησκεία.

    Ο ραβίνος γιός της παρθένας δεν ζει πια. Τον πούλο χριστιανοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος.. Εσύ είσαι τόσο βλάκας, που αντί να δεις την Ουσία κολλάς στην Θρησκεία!...

    Ο εγωφανατισμός που σου έλεγα Έλιεν, σε όλο του το μεγαλείο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα ΜΕΓΑΛΟ μπραβο στην ΕΕ. Αντε ρε παιδιά να δούμε αποκαθήλωση της μαλακίας ΚΑΙ στην Ελλάδα! Αμην!

    ΈΞΩ ΤΑ ΘΥΜΙΑΤΑ ΚΑΙ Η ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ραβίνος γιός της παρθένας δεν ζει πια. Τον πούλο χριστιανοί!!

    Γιατί τα βάζεις με αυτόν τον κακόμοιρο που στην τελική πέθανε γιατι επέμεινε στις πεποιθήσεις του? Ουδέποτε ζήτησε να λατρεύεται, ειδικά στην μορφή του τελικού μαρτυρίου του. Την οργανωμένη θρησκεία την δημιούργησανε οι απόστολοι για να προωθήσουν κάποιων την ατζέντα. Κι εγώ απορρίπτω την αποστολική εκκλησία αλλά δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με τα διδάγματα του ανθρώπου τα οποία θεωρώ εφάμιλλα των κλασσικών φιλόσοφων μας

    Τώρα για τον area51

    Αν είχαν υποστεί ψυχαναγκασμό, το μόνο που θα ήθελαν θα ήταν να μην ξαναδούν αυτά τα σύμβολα!

    Κοκα κόλα πίνεις? Δεν θα έπρεπε βάσει αυτής της λογικής. Η λουξ πάντως είναι πολύ καλύτερη και υγιεινή

    Και ποιος είναι αυτός που κρίνει τι είναι το δείγμα; Biased ή όχι στην τελική, αυτό είναι το δείγμα πάνω στο οποίο θα εφαρμοστούν κάποια πράγματα και αυτό το δείγμα θα το υποστεί

    Απο ότι καταλαβαίνω κι εσυ το θεωρείς biased. Τα πράγματα πάντως θα εφαρμοστούν στα παιδιά και αυτό δεν μπορεί να γίνει άκριτα, ειδικά τώρα περισσότερο απο κάθε άλλη εποχή. Τα μικρά δεν είναι όπως παλιά. Έχω γνωρίσει παιδάκια 2 ετών που δυσανασχετούν γιατί τα δακτυλάκια τους είναι μικρά και τα δυσκολεύουν στη χρήση του mouse. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να το κατανοήσει ενας νους 40 και 50 ετών. Η επόμενη γενιά θα είναι ασσύληπτα ικανότερη απο τις προηγούμενες. Εγώ που είμαι 30 ενθουσιάζομαι και τρομάζω με τις προοπτικές. Ας μην αφήσουμε τον εγωισμό μας να υπονομεύσει το μέλλον επειδή εμείς την πατήσαμε

    Με την λογική σου και όλοι οι Μουσουλμάνοι Biased είναι και πιστεύουν όπου πιστεύουν. Ε.. Για να τους κάνουμε καλό, ας κλείσουμε τα τζαμιά, και να τους απαγορεύσουμε να προσεύχονται. Με τον καιρό θα γίνουν unbiased! - Το ίδιο για τους Χριστιανούς και για όλους!

    Δεν μίλησε κανείς για τους ναούς. Ήμουν σαφής, τα θρησκευτικά σύμβολα ανήκουν στους ναούς και μόνο. Δεν είπα να κάψουμε και φυσικά θεωρώ ακραίο λάθος να προσπαθείς να εξαλείψεις τις πεποιθήσεις των άλλων. Άλλο παιδεία όμως και άλλο πεποίθηση

    Μια εκτίμησή μου -συμφωνούμε εκεί, είναι το κάθε σχολείο να αποφασίσει από μόνο του το τι θα έχει στους τοίχους του. Είναι το πιο σωστό. Αυτή η λογική όμως θα οδηγήσει σε γκετοποιήσεις - και αφού ο καθένας θα έχει δικαίωμα να επιλέξει, θα χωριστούν σε ομάδες. Είναι το πιο σωστό, αλλά από την άλλη είναι ενάντια στην αρχή της πολυπολιτισμικότητας, η οποία εκτιμώ στο όνομα του να μην υπάρξουν γκέτα και κοινές ομάδες στερεί δικαιώματα και ελευθερίες.


    Προσωπικά θεωρώ πως τα σχολεία δεν θα έπρεπε να διαθέτουν οτιδήποτε ξεφεύγει απο την ίδια την διαδικασία της παιδείας. Οι σταυροί και όλα τα παρελκόμενα ας περιοριστούν στο μάθημα των θρησκευτικών το οποίο σαφως πρέπει να ανοίξει. Όλοι μισες αλήθειες έχουν ουτως η άλλως. Αυτά τα παιδιά θα αναλάβουν να την συνθέσουν ολόκληρη για αυτά αλλά και για μας. Αν αυτά αποφασίσουνε πως η ύπαρξη συμβόλων και υποσυνείδητων μυνημάτων στους χώρους τους τα βοηθά στην εξέλιξη τους, η γνώμη μου περιτεύει. Πρώτα όμως πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει τις προεκτάσεις όλων αυτών και μετά να τους δώσει την επιλογή. Σε αυτά όμως, ούτε στους δασκάλους, ούτε στους γονείς και σιγουρα όχι σε χούφταλα που απέτυχαν να τους παρέχουν ενα καλύτερο μέλλον γιατι βάλανε την ιδιοτέλεια τους πάνω απο αυτά. Ελπίζω να συμφωνούμε και σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπως θαβαλουμε τα παιδια ν'αποφασισουν αν θα μεινουν οι σταυροι η' οχι στις σχολικες αιθουσες,πραγμα που μ'αφηνει παγερα αδιαφορο,να τα ρωτησουμε κι αν θελουν να τα κανουν πλυση εγκεφαλου για το δηθεν "Ολοκαυτωμα" των Εβραιων,την ιδια στιγμη που για τις αποδειδηγμενες κι τεκμηριωμενες ιστορικα γενοκτονιες των Ελληνων του Ποντου και της Μικρασιας δεν γινετε ουτε η παραμικρη αναφορα.
    Θα τα θυμαστε τα περι "συνωστισμου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΙ ΕΓΩ ΒΓΑΖΩ ΣΠΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΕΣ ΗΡΕΜHΣΤΕ, ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΤΜΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ME ΤΟN ΥΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ...ΜΠΑΜΠΑ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΠΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ, Η ΕΚΕΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ "ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ";

    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ελιεν

    1. Δεν μ' αρέσουν τα αναψυκτικά. Έχω δει όμως άτομα τα οποία ψυχαναγκάστηκαν να κάνουν πράγματα πως συμπεριφέρονται μετά. Δεν έχει καμία σχέση ο ψυχαναγκασμός με την φυσική θρησκευτική παιδεία.

    2.
    Από την στιγμή που οι άνθρωποι πιστεύουν είτε το ένα είτε το άλλο και αποκλείνουν από το να μην πιστεύουν τίποτα, να.. τους θεωρώ φυσιολογικά biased (πολωμένους), και δεν θεωρώ πως αυτό είναι κάτι κακό, αλλά κάτι φυσιολογικό. Όσο για τα παιδάκια, ακριβώς. Δυσανασχετούν να πιάσουν το ποντίκι, αλλά καθώς μεγαλώνουν το πιάνουν. Έτσι και με τις θρησκείες και την θρησκευτική παιδεία. Δυσανασχετούν γιατί απλά θέλουν να παίξουν και όχι να διαβάσουν, αλλά με τον καιρό θα επιλέξουν να πάρουν θέση. Καλό λοιπόν είναι να ξέρουν πέντε πράγματα.

    Και οι ναοί Θρησκευτικά σύμβολα είναι. Γιατί εγώ πρέπει να είμαι αναγκασμένος να βλέπω θρησκευτικούς ναούς γύρω μου; Ή γυναίκες να φοράνε μπούργκες που για μένα θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Γιατί πρέπει να αναγκαστώ να ζήσω μαζί με αυτό το είδος πολιτισμού, και να μην ζήσω στον πολιτισμό που μ' αρέσει; Δεν έχω αυτό το δικαίωμα;

    Όσο για το τρίτο κομμάτι. Λες:
    «δεν θα έπρεπε να διαθέτουν οτιδήποτε ξεφεύγει από την ίδια την διαδικασία της παιδείας.» Μα η παιδεία ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά ανέκαθεν έδινε βάρος όχι τόσο στις τεχνικές γνώσεις και τις επιστήμες, αλλά στην οικοδόμηση Εθνικής συνείδησης. Και αν ένα σύμβολο είναι επιθυμητό από την πλειοψηφία, είναι καθήκον της παιδείας να το προωθήσει στην συνείδηση των νέων!

    Από εκεί και πέρα πάμε σε αυτό που λες εσύ: «Αυτά τα παιδιά θα αναλάβουν να την συνθέσουν ολόκληρη για αυτά αλλά και για μας. Αν αυτά αποφασίσουνε πως η ύπαρξη συμβόλων και υποσυνείδητων μυνημάτων στους χώρους τους τα βοηθά στην εξέλιξη τους, η γνώμη μου περιτεύει.»

    Φυσικά. Όταν λοιπόν ενηλικιωθούν (-ανεξαρτητοποιηθούν έστω τυπικά από τις γονικές και σχολικές απόψεις), μπορούν και πρέπει να αποφασίσουν δημοκρατικά τι θέλουν! Το 84% των Ιταλών (που κάποτε ήταν παιδιά) είπαν πως το θέλουν αυτό με το σύμβολο του σταυρού. Γιατί να πάμε κόντρα λοιπόν; Η νέα γενιά των παιδιών θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις αποφάσεις σε 10-20 χρόνια.

    Τίποτα δεν θα πρέπει να γίνεται βεβιασμένα, πάνω σε έναν ενήλικα λαό. Γιατί τότε καταπατώνται δικαιώματα. Ούτε πρέπει να λέμε, ότι τα παιδιά των 5 και 12 χρονών θα αποφασίζουν για τον εαυτό τους, γιατί ούτε ώριμα είναι ούτε αυτόνομα να το κάνουν. Από τα 18 και μετά (τυπική ενηλικίωση/ωρίμανση/ανεξαρτησία) αν θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive