Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ . ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !


Όχι σε στράτευμα δύο ταχυτήτων

Στις 12-3-2009 ο κ. Ροντούλης είχε καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία παρότρυνε το Υπουργείο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι Εθελοντές Μακράς Θητείας να υπαχθούν στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου από τη στιγμή της κατάταξής τους, όπως άλλωστε έγινε με ανάλογη τροπολογία για τους συνοριοφύλακες και τους ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Λέγκας, αναφέρει τα εξής:

«Το αίτημα των ΕΜΘ, για την αναγνώριση του χρόνου που υπηρέτησαν ως μη μόνιμοι, ως χρόνου πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και την αναδρομική υπαγωγή τους στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, τελεί υπόψη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και θα εξετασθεί κατά την κατάρτιση των διατάξεων προσεχούς συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου».

Σχόλιο Ροντούλη:

Οι ΕΜΘ, κατά τα πρώτα χρόνια της υπηρεσίας τους στο στρατό (ως Οπλίτες Πενταετούς Υποχρέωσης) ασφαλίζονταν στο ΙΚΑ. Με βάση το νόμο, ο χρόνος αυτός εμπίπτει στις διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα το διάστημα αυτό να μην αναγνωρίζεται μέχρι τώρα ως χρόνος ασφάλισης στο Δημόσιο.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί σημαντικές συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές διαφορές μεταξύ των ΕΜΘ από τη μία πλευρά και των ΕΠ.ΟΠ. και μονίμων υπαξιωματικών, από την άλλη, μολονότι έκθεση Διακλαδικής Επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που «τελούν υπό ουσιωδώς όμοιο καθεστώς».

Το Υπουργείο στην απάντησή του αφήνει να διαφανεί ότι αποδέχεται το δίκαιο του αιτήματος των ΕΜΘ. Θα πρέπει λοιπόν να πάψει να κωλυσιεργεί και να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση του αιτήματος, γεγονός που θα οδηγήσει στην άρση της μεγάλης αδικίας που υφίσταται αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 8/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive