Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ντόρα με Μπαμπατζάν για Κύπρο, χωρίς Αιγαίο


Στο Κυπριακό αφιερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής κατ’ ιδίαν συνάντησης, διαρκείας 25 λεπτών, που είχε η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν στην Κωνσταντινούπολη. Το κλίμα της συζήτησης χαρακτηρίζεται καλό. Oπως σημείωναν ανώτερες διπλωματικές πηγές, η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε στον συνομιλητή της ότι η όποια λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική ώστε να συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν γενικότερα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όχι όμως και τα προβλήματα στο Αιγαίο.
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την πρωτοβουλία της Συμμαχίας των Πολιτισμών, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών έθεσε και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν θετική την ατμόσφαιρα σχετικά με την επαναλειτουργία της Σχολής, σημείωναν όμως ότι ανάλογα μηνύματα υπήρχαν και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Ο κ. Μπαμπατζάν φέρεται να ρώτησε την κυρία Μπακογιάννη και για την πολιτική που ασκεί η Αθήνα έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Η υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η Ελλάδα έχει εθνική μειονοτική πολιτική την οποία και εφαρμόζει. Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη αποτίμησε ως θετική την περιοδεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, ενώ είχε και συνάντηση με τον Σουηδό ομόλογό της Καρλ Μπιλντ.
Strategy-Geopolitics
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τεταρτη 8/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive