Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

σαρδαναπαλικά και αμοραλιστικά …

ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ"

Μετά το πέρας της πρωθυπουργικής συνέντευξης- στη ΔΕΘ- κάποιος δημοσιογράφος φώναξε: «Ήμασταν κι εμείς εδώ, αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να ρωτήσουμε»! Για να ειπωθεί αργότερα κι από άλλους ότι η συνέντευξη ήταν «στημένη».
Πέρα όμως απ' αυτά, που οι διάφοροι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες θέλουν να ειπωθούν ή να αποσιωπηθούν, υπάρχουν και τα πρόδηλα, που όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά και κραυγάζουν.
Όπως το γεγονός ότι απ' τη δημοκρατία φαίνεται να περάσαμε στην απόλυτη μοναρχία.

Και μάλιστα με φόντο λουδουβίκειου ναρκισσισμού και άκρατου εγωκεντρισμού.
Κι απ' τα «σεμνά και ταπεινά» καταντήσαμε στα…αμοραλιστικά και σαρδαναπαλικά.
Δεδομένου ότι ο καραγωγέας τη άλλης δυναστείας, μη μπορώντας να οδηγήσει το κάρο και μη θέλοντας να αναθέσει σε άλλον την οδήγησή του, έχει δημιουργήσει στο χώρο του τραγικό αδιέξοδο. Ενώ οι πάσης φύσεως αριστεροί μαστίζονται από μια παλαιοημερολογίτικης υφής πολυδιάσπαση και ασυνεννοησία.
Για να φτάσουμε έτσι-όπως φαίνεται- στον αστερισμό του Νέρωνα και του Καλιγούλα. Εκ των οποίων ο πρώτος-όπως διηγείται ο Τάκιτος- ανακήρυξε θεό τον πίθηκό του και ο δεύτερος αρχιερέα το άλογό του…
Κάποιος-στην πρωθυπουργική συνέντευξη-ρωτάει:

Πώς συμβαίνει ο λαός να φτωχαίνει και οι υπουργοί να πλουτίζουν;
Και η απάντηση:Δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο ή το ηθικά μεμπτό!

Αφού άλλωστε ο, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Για να προστεθεί έτσι στο σαρδαναπαλισμό και ο αμοραλισμός.
Που δείχνει τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στον χριστιανισμό και το σοσιαλισμό αφενός και τον καπιταλισμό αφετέρου.
Στο χριστιανισμό και στο σοσιαλισμό δεν μπορεί να είναι νόμιμο, παρά ο, τι είναι δίκαιο. Ενώ στον καπιταλισμό δίκαιο είναι το νόμιμο. Και σ' αυτή την κανιβαλική νομιμότητα χωράνε ακόμη και τα μεγαλύτερα κακουργήματα:

Από την Ιερή Εξέταση μέχρι τα κρεματόρια…
Κι ανάμεσα σ' αυτά και η ληστρική, σε βάρος του ελληνικού λαού, πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Όπου οι κλεφτονόμοι και οι ληστονόμοι πλέκουν το δίχτυ της φτώχειας γύρω απ' το λαό και προσφέρουν όλες τις λύσεις, όχι μόνο για τον πλουτισμό κάποιων υπουργών και πολλών άλλων φυσικών και ηθικών αυτουργών, αλλά και των πάσης φύσεως πονηρών!
Για να στεφθεί, στη συνέχεια, απ' τον Πρωθυπουργό, το καθεστώς της ασυδοσίας με την κορώνα της καπιταλιστικής σοφιστείας: Αφού υποστηρίχτηκε ότι «ο τρόπος της ζωής του καθενός είναι υποκειμενική υπόθεση»!
Και να περάσουν τελικά ακόμη και στην αντεπίθεση: Αφού η διαμαρτυρία για τις προκλήσεις χαρακτηρίστηκε αναχρονιστική και μεσαιωνική.
Σάμπως να υπάρχει τίποτε μεσαιωνικότερο και αναχρονιστικότερο απ' τον καπιταλιστικό μεσαίωνα, στον οποίο μας βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο.

Και όπου η «σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα» έχουν εξορίσει την «αιδώ και τη δίκη».
Για να μπορούν να κάνουν και να λένε ο, τι θέλουν…Ποντάροντας συν τοις άλλοις και στο θλιβερό γεγονός ότι, σε μεγάλο ποσοστό, τα κομματικά κοπάδια
έχουν-δυστυχώς- τα κεφάλια άδεια…
"ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive