Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΙΚΑΝΟΙ οι "άριστοι" έστω και για μια απλή αφίσσα; Γκάφα με την αφίσα του Μαραθωνίου – «Μαραθώνιος επτά φορές ο γύρος της Γης»

Μια τελεία (αντί για ένα κόμμα) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει αναστάτωση στο διαδίκτυο για τον Μαραθώνιο.... Εντύπωση προκάλεσε στους χρήστες του διαδικτύου η διαφημιστική αφίσα για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή, η οποία αναφέρει ότι η διαδρομή για φέτος είναι… 42.195 χιλιόμετρα.

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου. Ωστόσο μια τελεία (αντί για ένα κόμμα) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει αναστάτωση στο διαδίκτυο.

Η διαδρομή του κλασικού Μαραθωνίου για φέτος αναγράφει πως θα είναι… 42.195 χιλιόμετρα και όχι 42,195 χιλιόμετρα, όπως είναι η σωστή γραφή του αριθμητικά.

Φυσικά οι χρήστες του διαδικτύου  δεν έχασαν την ευκαιρία και άρχισαν τα… σχόλια.

3 σχόλια:

  1. Κόψτε κάτι, ούτε ο Τζίμ Κάρεϊ που είχε διασχίσει όλη της ΗΠΑ στην ταινία που έτρεχε συνέχεια δεν είχε τρέξει τόσα χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλάβατε καλά... Οι άριστοι σκέπτονται στα Αγγλικά, το κόμμα στα αγγλικά για τα νούμερα είναι τελεία και τανάπαλιν. Σε απλά ελληνικά πάλι copy paste κάνανε και ξεχάσανε να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές στη μετάφραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κάτι σαν τον ΓΑΠ, έβγαλε η δημοσιογράφος η Καλογεροπούλου ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας επί Γ.Α.Π. όλοι(οι διπλωμάτες, και ποιοι διπλωμάτες αυτούς που επέλεξε ο ΓΑΠ, τους άλλους τους κατάργησε) μιλάνε με όλους στα Αγγλικά ή αμερικάνικα(η ίδια γλώσσα είναι) και έχασε την δουλειά της από το κανάλι που δούλευε, ALPHA αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive