Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Διαδηλωτές κατά του εμβολίου πολιορκούν την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τεράστιο πλήθος διαδηλωτών πήγε στο εθνικό κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας για να απαιτήσει τον τερματισμό των κυβερνητικών περιορισμών και των εντολών εμβολίων, με συμπλοκές σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, καθώς και δημοσιογράφων....

Περίπου 3.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν στο Ουέλινγκτον νωρίς την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της κυβέρνησης για τον Covid-19, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης , με το πλήθος να ξεκινά την πορεία του από την πλατεία Te Ngakau Civic της πρωτεύουσας πριν κατευθυνθεί βόρεια προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, κοινώς γνωστό ως Κυψέλη για το σχήμα του.

Το μέγεθος της διαδήλωσης καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν μια θάλασσα από διαδηλωτές, πολλούς να σηκώνουν πινακίδες και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Τα ακτινίδια δεν είναι αρουραίοι εργαστηρίου», καταγγέλλοντας εντολές εμβολίων και lockdown.

Οι ομιλητές μίλησαν επίσης στο πλήθος μέσω ενός συστήματος PA σε ορισμένα σημεία, ένα που ακούστηκε λέγοντας «Ήρθαμε εδώ σήμερα για λόγους του κοινοβουλίου για να πούμε αρκετά είναι αρκετά», προφανώς σε σχέση με τις πολιτικές της χώρας για την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Trevor Mallard είπε ότι η μαζική διαδήλωση στο Wellington προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανταπόκριση ασφαλείας στο κοινοβούλιο από τότε που εξελέγη για πρώτη φορά το 1984, ενώ η πρωθυπουργός Jacinda Ardern δήλωσε ότι η ενέργεια «δεν ήταν αντιπροσωπευτική του μεγάλου όγκου των Νεοζηλανδών. 

Μερικές ντουζίνες διαδηλωτές εντοπίστηκαν επίσης στο New Plymouth, περίπου 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) βόρεια του Wellington, σύμφωνα με το Stuff, ενώ ο Guardian, επικαλούμενος την αστυνομία, ανέφερε ότι άλλοι 50 διαδηλωτές εμφανίστηκαν στα περίχωρα του Όκλαντ και διέκοψαν την κυκλοφορία για μία ώρα. Η πόλη, μια μεγάλη μητρόπολη επίσης πολύ βόρεια του Ουέλινγκτον, βρίσκεται υπό αυστηρό lockdown για περίπου δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός και εκτός της περιοχής. 

Ένας αστυνομικός "δάγκωσε έναν ακόμη άγνωστο διαδηλωτή" καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου σταμάτησαν τη διαδήλωση στο Ώκλαντ, ανέφερε η τοπική αστυνομία σε δήλωση, προσθέτοντας ότι "οι ενέργειες των διαδηλωτών απαιτούσαν από το προσωπικό μας να επέμβει σωματικά για να τους απομακρύνει από το δρόμο" και ότι τέτοια Οι διαμαρτυρίες θέτουν «περιττό κίνδυνο για το προσωπικό μας που απλώς προσπαθεί να κάνει το δικό του ρόλο στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19».

Ένας φωτογράφος για την ουσία που καλύπτει τη δράση στο Wellington επίσης «άρπαξε και την έσπρωξε από διαδηλωτές που φώναζαν αντι-media κατάχρηση σε αυτόν,» η έξοδος είπε . Δεν είναι σαφές εάν έγιναν συλλήψεις σε κάποια από τις διαδηλώσεις της Τρίτης.

Οι διαμαρτυρίες ακολούθησαν την ανακοίνωση των εντολών εμβολίων στα τέλη του περασμένου μήνα, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν περίπου το 40% του εργατικού δυναμικού της Νέας Ζηλανδίας, από το προηγούμενο 15% σε ένα σχέδιο για τον τερματισμό ενός κύκλου καραντίνας και τον εμβολιασμό του 90% του πληθυσμού. Ο Πρωθυπουργός Άρντερν υπερασπίστηκε τις νέες απαιτήσεις, λέγοντας ότι « θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του ιού στους χώρους υψηλού κινδύνου, μειώνοντας την πιθανότητα εισόδου του Covid στην επιχείρηση εξαρχής». Επίσης, μέρος του σχεδίου, η κυβέρνηση ζήτησε από οποιονδήποτε επισκέπτεται ορισμένες επιχειρήσεις υψηλής επισκεψιμότητας να παρουσιάσει διαβατήρια εμβολίων για να αποδείξει ότι έχει εμβολιαστεί, ένα άλλο μέτρο που αμφισβητείται έντονα. 

Το νησιωτικό έθνος των μόλις 5 εκατομμυρίων κατοίκων είχε μεταξύ των χαμηλότερων κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, με περίπου 8.000 κρούσματα και μόλις 32 θανάτους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη του περασμένου έτους. Περίπου το 67% του πληθυσμού της έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive