Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Το περίεργο tweet του νταβατζή των Βαλκανίων Τζ. Σόρος: «Ανοικτή Κοινωνία» θέλει την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζόρτζ Σόρος
Βαθύτερη εμπλοκή στην ελληνική πολιτικό – οικονομική σκηνή επιδιώκει ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος που φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει την αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Να σημειωθεί ότι ο Τζορτζ Σόρος σε άρθρο γνώμης στους New York Times, χαρακτήρισε...
τον «ιστορικό συμβιβασμό» για το όνομα των Σκοπίων, ως «παράθυρο ευκαιρίας» για τις ηγεσίες ΕΕ και ΗΠΑ προκειμένου να διαμορφώσουν ένα ασφαλές μέλλον για τα Βαλκάνια.
Με νεότερο tweet, το οποίο ήρθε λίγες ημέρες μετά την συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ, ο Σόρος που εμφανίζεται ως σωτήρας λαών, έρχεται για να δηλώσει εντονότερη την παρουσία του στην Ελλάδα, μιλώντας για την λειτουργία στην χώρα μας του ιδρύματός του, Open Society Foundation.
Σε άρθρο που έχει αναρτηθεί ξεκαθαρίζεται ότι ο ρόλος του Ιδρύματος «Ανοικτή Κοινωνία», το οποίο μάλιστα έχει προϋπολογισμό για το 2019 μόνο για τη χώρα μας ύψους 2 εκατ. δολαρίων, αφορά αποκλειστικά τη στήριξη προγραμμάτων και ΜΚΟ που «μάχονται» για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, αναφέρει ότι η παρουσία του στη χώρα μας ξεκίνησε το 2013, με επίκεντρο την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που επηρεάζονται περισσότερο από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη συνέχεια. «Χρηματοδοτήσαμε την παροχή νομικής βοήθειας, ιατρικής περίθαλψης και απασχόλησης και πληρώσαμε για πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία, ορφανοτροφεία και νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους χειμερινούς μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το 2015, υποστηρίξαμε τοπικές ομάδες στην Ελλάδα, καθώς ανταποκρίθηκαν στην άφιξη περισσότερων από 800.000 προσφύγων που εγκατέλειψαν τις συγκρούσεις και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική», αναφέρει και προσθέτει:
«Από τότε, η προσέγγιση της Ανοιχτής Κοινωνίας είναι διττή: να υποστηρίξει την ελληνική κοινωνία των πολιτών να διασφαλίσει ότι σε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές, ακούγονται όλες οι φωνές. και να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών».
Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα ο Τζόρτζ Σόρος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Μάλιστα, ο Ζάεφ δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τη συνάντηση με τον Ούγγρο δισεκατομμυριούχο, ομολογώντας την «συνεργασία τους»: «Με τον ιδρυτή του ιδρύματος Open Society,Τζορτζ Σόρος στο Νταβός, ανταλλάξαμε ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή, σε διάφορους κοινωνικούς τομείς στη «Μακεδονία», αναφέρει ο Ζάεφ στον λογαριασμό του στο twitter.

Со основачот на Фондациите Отворено општество, @GeorgeSoros во рамки на во Давос разменивме идеи за интензивирање на соработката меѓу @VladaMK и @OpenSociety, со цел да обезбедиме подобри капацитети во разни општествени сфери во .

➡️ http://vlada.mk/node/16525 
78 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

1 σχόλιο:

  1. συνεχεια των βρωμικων σχεδιων-στοχων-σκοπων του σορος,φαινεται δεν περναει εβδομαδα χωρις δραση του σορος στην πατριδα μας,ειχαμε αλλωστε αναφερθει και παλαιοτερα πολλες φορες και για τα εργα και σχεδια του σορος για την ελλαδα,αυτα βρισκονται πλεον σε πληρη εξελιξη που δεν ειναι τιποτε αλλο απο την νομιμοποιηση του εποικισμου της πατριδας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive