Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ “ΣΟΥΛΤΑΝΟ” ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023 ήταν εξωπραγματικό, ήταν αδιανόητο. Δεν το περίμενε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας! Και θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που αυτό το κόμμα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στην 4ετή διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, συμφωνούσε σε όλα με το κυβερνών κόμμα!... Ο ελληνικός λαός όμως τους έθεσε μεν στην αντιπολίτευση, ωστόσο θα περίμενε να ανταποκριθούν στον θεσμικό τους ρόλο! Που ήταν ο έλεγχος της Εξουσίας και η διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής περπατησιάς σε κορυφαία ζητήματα που απασχόλησαν λαό και Πατρίδα! Όμως δυστυχώς, τι ακριβώς είδαμε;

Είδαμε την απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση της ΝΔ στο ζήτημα της υγειονομικής κρίσεως, όπου η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς, και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι συνυπεύθυνη της κυβερνήσεως για τους πολλούς θανάτους, κυρίως λόγω ελλείψεως ΜΕΘ (υπερεπάρκεια που έχουν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ), αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Είδαμε την απόλυτη ταύτιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμούκαι της απάνθρωπης τιμωρίας με την επιβολή του διοικητικού προστίμου σε όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν (συνταξιούχοι άνω των 60 ετών), ή την αναστολή της εργασίας από τις δημόσιες υπηρεσίες τους (υγειονομικοί)! Καταπατώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, στερώντας την ελευθερία τους, δημιουργώντας απάνθρωπους αποκλεισμούς στην κοινωνία μας! Επιβάλλοντας καθεστωτικά μέτρα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους και βιάζοντας την σκέψη των Ελλήνων πολιτών με το τρομολάγνο ιατρικό προσωπικό τους! 

Είδαμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνούν απόλυτα στην στέρηση της τέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων του λαού μας με τον αποκλεισμό του από την συμμετοχή στην Εβδομάδα των Θείων Παθών του Θεανθρώπου Χριστού μας, ακόμη και της Αναστάσεώς τους! Εφηύραν ακόμη από κοινού, πως κατά την Θεία Μεταλαβία μεταδίδεται η νόσος Covid-19! Τόση δε ήταν η τρομοκρατία που πέρασαν στον λαό μας, που ακόμη και σήμερα, που ο ΠΟΥ κήρυξε τη λήξη της πανδημίας, πολλοί εισέρχονται στις εκκλησιές, στα ΜΜΜ, στα καταστήματα, ακόμη και στα αυτοκίνητά τους με την αντί- υγειονομική μάσκα! 

Είδαμε αυτά τα δυο κόμματα να συμφωνούνστην οικονομική αφαίμαξη των πολιτών αυτής της χώρας με τις ληστείες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην καθημερινή αύξηση των τιμών των προϊόντων πρώτης ανάγκης, στην μη μείωση των φόρων στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης! Πρωτοστάτες αυτά τα δυο κόμματα και στην αρπαγή των σπιτιών του λαού μας μέσω των “κόκκινων δανείων” που οι ίδιοι δημιούργησαν και στις οποίες ληστρικές εταιρείες συμμετείχαν!

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, συμφωνούσε και συμφωνεί με τη ΝΔ και στην Συμφωνία συνεκμετάλλευσης του πλούτου μας στο Αιγαίο από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, που οσονούπω φθάνει! Συμφωνούν στην μη αύξηση – ανακήρυξη των 12 ν.μ. από τα 6, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να μας λύσει τα ανύπαρκτα προβλήματά μας με την Τουρκία!

Άρα δικαίως ο λαός μας τους ώθησε στα Τάρταρα!

 

Πρώτα αυτοδυναμία και ακολούθως 180 έδρες θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

 

Όμως αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η ΝΔ να καταγράφει το πρωτάκουστο ποσοστό 40,79%, καταλαμβάνοντας στη Βουλή 146 έδρες, επειδή οι εκλογές αυτές έγιναν με το σύστημα της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της απλής αναλογικής!

Όταν στις εκλογές του 2019 η ΝΔ είχε κερδίσει με ποσοστό 39,85% κερδίζοντας 158 έδρες, λόγω του εκλογικού συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής! Δηλαδή, εάν οι εκλογές του Μαΐου 2023 γίνονταν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, τότε η ΝΔ θα είχε στη νέα Βουλή 171 έδρες!

Αλήθεια αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έπραξε; Είτε ψηφίζοντας ΝΔ, είτε δηλώνοντας αποχή από την κάλπη;

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, πώς εκφράζεται η οργή μας με την αποχή από την κάλπη! Γιατί, θεωρώ σίγουρο, πώς οι μισοί Έλληνες πού επέλεξαν την αποχή, ήταν κατά της 4ετούς πολιτικής της κυβερνήσεως της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

Γνωρίζουν όμως, και αυτοί που ψήφισαν ΝΔ κατά την 21η Μαΐου 2023, και αυτοί που απείχαν από τις εκλογική διαδικασία, τι θα σημάνουν τα ίδια εκλογικά ποσοστά και το ίδιο ποσοστό αποχής κατά την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου 2023;

Με 5κομματική Βουλή (όπως έβγαλαν οι εκλογές Μαΐου), η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με ποσοστό 37,5%!

Εάν εισέλθει στην επόμενη Βουλή έκτο κόμμα (ας πούμε η “Πλεύση Ελευθερίας”), τότε το όριο αυτοδυναμίας για τη ΝΔ θα είναι 38,4%!

Εάν εισέλθει και έβδομο κόμμα (ας πούμε η “Νίκη”), το όριο αυτοδυναμίας για τη ΝΔ αυξάνει περαιτέρω, στο 39,3%!

Και αν μπει και όγδοο κόμμα (ας πούμε το ΜέΡΑ25) τότε η αυτοδυναμία της ΝΔ καθίσταται αδύνατη, ή έστω με ισχνή πλειοψηφία! 

Έτσι σε αυτές τις εκλογές του Ιουνίου, το διακύβευμα δεν είναι ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, αλλά αν θα είναι αυτοδύναμη η ΝΔ ή όχι!

Γι΄ αυτό “έβαλαν” τον Μάκη Βορίδη να “εκβιάσει” τον λαό μας, λέγοντας πώς αν δεν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ θα προκηρυχτούν τρίτες εκλογές!

Ο δεύτερος στόχος της ΝΔ είναι να βγει παντοδύναμη, συγκεντρώνοντας 180 έδρες! Κάτι που προσφάτως μαρτύρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Εάν λοιπόν η ΝΔ κερδίσει αυτοδυναμία, θα καταστεί καθεστωτική! Εάν μάλιστα θα πιάσει τις 180 έδρες, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ο Σουλτάνος της Ελλάδος, αλλάζοντας το Σύνταγμα των Ελλήνων με την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!

 

Συστημικός ο μακαριότατος Ιερώνυμος;

 

Προς υλοποίηση αυτού του διαβολικού σχεδίου “χρησιμοποιούν” για άλλη μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ο οποίος “απηύθυνε κάλεσμα”μη ψηφίσεως του κόμματος “Νίκη” και που οριακά δεν κέρδισε την είσοδό του στη Βουλή κατά τις εκλογές του Μαΐου!

Αλήθεια, από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα ο κ. Ιερώνυμος;

Δεν γνωρίζει πώς ο Κανόνας της Εκκλησίας απαγορεύει ρητώς στους Ορθόδοξους κληρικούς την ανάμειξή τους σε πολιτικές υποθέσεις (μάλιστα σε προεκλογική περίοδο), προκειμένου να μην υπάρχει σκανδαλισμός των πιστών;  

Το κάλεσμα λοιπόν μετά όλα τα παραπάνω προς τον λαό μας, είναι να προστρέξουν οι πολίτες στην κάλπη για να ρίξουν την ιερή τους ψήφο σε αυτήν, προκειμένου να μην χαρακτηριστούν από την ιστορία συμμέτοχοι στον περιορισμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!

Να ψηφίσουν την “Νίκη”, να ψηφίσουν την “Πλεύση Ελευθερίας”, να ψηφίσουν ακόμη και το ΜέΡΑ25, παρ΄ ότι ιδεολογικά με χωρίζει από αυτό το κόμμα άβυσσος!

Αυτό επιβάλλει το εθνικό μας συμφέρον, αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μας καθήκον! ΟΧΙ στην αποχή, ΝΑΙ στην ψήφο μικρότερων κομμάτων!

 

Η κατάρα της δεξιάς με το αρχηγιλίκι…

 

Κλείνοντας δεν επιτρέπεται να μην αναφερθώ σε κάποιες λεγόμενες “πατριωτικές” συμμαχίες για το καλό μας, βεβαίως-βεβαίως!

Συμμαχίες με πολιτικά μαζώματα, πολιτικές αλχημείες, που αποκαλούνται πατριωτικές δυνάμεις. Όταν ο “πατριωτισμός” τους είναι υποχείριο του εγωισμού τους, που τους οδήγησε στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή κατά μόνας!

Τώρα που εισέπραξαν τη γενική κατακραυγή με πενιχρότατα εκλογικά ποσοστά, της τάξεως 0,10 – 0,60%, αποφάσισαν να ενωθούν! Και δεν ντρέπονται, θεωρώντας τον λαό μας χαχόλο!

Δυστυχώς αυτοί, δεν μαθαίνουν ποτέ από τα πολιτικά τους λάθη, πνίγοντάς τα στους εγωισμούς τους!

Εκτός και εάν παίζουν το παιχνίδι του Συστήματος, ενεργώντας ως Δούρειοι Ίπποι του, για να κατακερματίσουν τον πατριωτικό χώρο, ενδεχομένως και με αξιοζήλευτα ωφελήματα!!  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive