Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ο Ερντογάν «κυνηγάει» τώρα ΚΑΙ τον Δαρβίνο – Τέλος η θεωρία του στα σχολεία

To match feature TURKEY/ISLAM-EDUCATION
Οι τουρκικές εκπαιδευτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της διδασκαλίας στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών, θεωρώντας την αμφιλεγόμενη και δυσνόητη. Το κεφάλαιο με τίτλο «Η Αρχή της Ζωής και της Εξέλιξης» θα διαγραφεί από τα σχολικά βιβλία βιολογίας και ...
σχετικό περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μαθητές από ηλικίες 18 και 19 ετών που συνεχίζουν για πανεπιστημιακές σπουδές, δήλωσε ο Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα.
«Γνωρίζουμε ότι αν οι μαθητές μας δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν την λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν την γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα, οπότε παραλείψαμε κάποια από αυτά», τόνισε.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε χαρακτηρίσει ξεπερασμένη τη θεωρία του Δαρβίνου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να διδάσκεται.
Οι αλλαγές αποτελούν μέρος ενός νέου προγράμματος σπουδών που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και διαμορφώθηκε με βάση τις «τουρκικές αξίες», επισήμανε ο Ντουρμούς.
Οι αλλαγές αφορούν συνολικά 51 προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσά τους και τα θρησκευτικά σχολεία «Ιμάμ Χατίπ», τα οποία υποστηρίζονται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) προωθούν μια ατζέντα ισλαμιστικών απόψεων, υπονομεύοντας τα κοσμικά θεμέλια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

3 σχόλια:

  1. Για πρώτη φορά ο Ερντογάν έχει ΔΊΚΑΙΟ!
    Μια ψευτοθεωρια είναι και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Ερντογάν είναι αμόρφωτος όπως οι πέτρες.
    Τι δίκαιο να έχει ? Δηλαδή να πιστεύω στις 33 παρθένες που με περιμένουν στον παράδεισο είναι καλύτερο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ,ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive