Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Φονική πυρκαγιά με νεκρό - τραυματίες - καμμένα σπίτια και ΧΩΡΙΣ νερό στους Αγίους Θεοδώρους. ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Φονική πυρκαγιά με νεκρό στους Αγίους Θεοδώρους
Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας, που από χθες μετρά το πρώτο της θύμα από πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Η φονική φωτιά ξέσπασε στις 3.30 το μεσημέρι στην περιοχή Πανόραμα...
αλλά μόλις τέθηκε υπό έλεγχο - αργά το απόγευμα - αποκαλύφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας, με τον εντοπισμό της απανθρακωμένης σορού σε χαράδρα. Το πτώμα εντοπίστηκε σε βάθος 15 μέτρων, όμως η ταυτοποίησή του ήταν αδύνατη, καθώς ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να διαπιστωθεί ούτε αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι πρόκειται για μια γυναίκα, που είχε δηλωθεί νωρίτερα ως αγνοούμενη από γείτονά της.
Οι πύρινες γλώσσες ξεπήδησαν από σημείο με χαμηλή βλάστηση, στο οποίο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, και οι δυνατοί άνεμοι δεν άργησαν να τις στείλουν πάνω στα πρώτα κτίσματα του οικισμού.
Τουλάχιστον μια κατοικία κάηκε ολοσχερώς και 3-4 ακόμη υπέστησαν υλικές ζημιές ενώ ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατέληξαν στο νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα στα πάνω και κάτω άκρα, όταν εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο σπίτι τους. Αμφότεροι γλίτωσαν από την εγγονή τους, που τους βοήθησε να «αποδράσουν» από την κόλαση της φωτιάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πυρκαγιά περιορίστηκε εγκαίρως και πριν λάβει εφιαλτικές διαστάσεις χάρη στην άμεση επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο.
Επιτόπου επιχειρούσαν κατάσβεση 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 6 αεροσκάφη (4 Canadair – 2 PZL).
Οι κάτοικοι, πάντως, καταγγέλλουν ότι στην περιοχή υπάρχει σοβαρή έλλειψη υδροδότησης εδώ και πολύ καιρό.
Δείτε εικόνα από την περιοχή 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive