Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΒΑΡΑΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ. Κρίσιμες ώρες για την ενότητα του Συνασπισμού Η Ανανεωτική Πτέρυγα αποφάσισε αποχή από τα όργανα του κόμματος

πριν δύο ώρες

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, τα μέλη της Ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού αποφάσισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, να μη συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες για την εκλογή οργάνων του κόμματος. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ως το πρώτο βήμα για τη διάσπαση του Συνασπισμού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε σύσκεψη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (320 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά) να αποχωρήσουν από συνέδριο, αν δεν γίνονταν δεκτή η πρόταση που διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό να περιληφθεί στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου που αναμένεται να εγκριθεί αργά απόψε, ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στο συνέδριο. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κορυφαίος παράγων της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου απηύθυνε έκκληση για ενότητα.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούλης του ζήτησε να κάνει «ένα βήμα μπροστά στην σύνθεση» και «ένα βήμα πίσω στην αυτάρκεια».

Απευθυνόμενος στον Φ.Κουβέλη τού ζήτησε να κάνει «ένα βήμα μπροστά στην σύνθεση» και «ένα βήμα πίσω από την περιχαράκωση» καθώς, όπως είπε «δεν έχουμε την πολυτέλεια της διάσπασης του κόμματος», ενώ σημείωσε ότι «αριστερό είναι ό,τι ενώνει και όχι ό,τι διαιρεί».

Ο κ. Παπαδημούλης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Αλαβάνου, λέγοντας ότι μέσα σε μία νύχτα μετατράπηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σε μέλος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο Δ. Στρατούλης, κορυφαίο στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και ένας από 30 που κατέθεσαν χωριστό κείμενο με επικεφαλής τον κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος με την σειρά του απηύθυνε έκκληση για ενότητα.

Ο κ. Στρατούλης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για να αποτραπεί η διάσπαση του ΣΥΝ, ενώ αναφερόμενος στην διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 είπε ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία που η Αριστερά πληρώνει μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι αν γίνει μια νέα διάσπαση θα την πληρώνει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive