Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Το Κλειδί της ελευθερίας; Νικήστε τον Φόβο, Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ό,τι άλλο και αν μας έχουν διδάξει τα τελευταία 3 χρόνια, ένα από τα βασικά ζητήματα που έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε δράση είναι η "Ελευθερία".Πολλά από τα συλλαλητήρια χαρακτηρίστηκαν ως αγώνες για τις ελευθερίες μας....

Αλλά αν "αγωνιζόμαστε για την ελευθερία", αυτό υποδηλώνει ότι δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ήδη ελεύθεροι και ότι πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι που μας έχουν αφαιρέσει.

Αυτή είναι, ωστόσο, μια λανθασμένη προοπτική.

Θα είναι αναμφίβολα πρόκληση για τους ανθρώπους να τους λένε ότι είναι ελεύθεροι και να πιστεύουν μόνο ότι δεν είναι! Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι "επίδοξοι ελεγκτές" έχουν δημιουργήσει συστήματα με σκοπό να μας ελέγχουν, να περιορίζουν τις ενέργειές μας και να μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν είμαστε ελεύθεροι.

Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτοί οι κανόνες έχουν φτιαχτεί από άνδρες και γυναίκες που δεν είναι καλύτεροι από εμάς, επειδή είμαστε κι εμείς άνδρες και γυναίκες.

Είναι αλήθεια ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί- αλλά είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι όλοι έχουμε παρόμοιες πεποιθήσεις και φόβους σχετικά με την "εξουσία" ως αποτέλεσμα της παιδικής μας ανατροφής ή/και της σχολικής μας εκπαίδευσης. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε, βέβαια, ότι και οι προηγούμενες γενιές ανατράφηκαν με το να πιστεύουν και να σέβονται την "εξουσία". Πρόκειται για μια εκστρατεία προπαγάνδας πολλών γενεών.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το έργο του Edward Bernays, αυτό είναι ένα σύντομο απόσπασμα από το βιβλίο του Propaganda του 1928,

"Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών είναι ένα σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση, η οποία είναι η πραγματική κυβερνητική δύναμη της χώρας μας".

Η χειραγώγηση των ιδεών, των συνηθειών και των συμπεριφορών μας είναι σκόπιμη- είναι ο σκοπός του σχολικού συστήματος να μας κάνει να νιώθουμε ασήμαντοι και ανεπαρκείς και επομένως ανίκανοι να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη για τον εαυτό μας. Ως εκ τούτου, μας λένε ως παιδιά να κάνουμε ό,τι μας λένε και ως ενήλικες να ακούμε εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας- τους "ειδικούς". Αυτή η τακτική δεν ήταν ποτέ τόσο αυτονόητη όσο τα τελευταία 3 χρόνια, κατά τα οποία όλοι μας ενθαρρυνθήκαμε να "εμπιστευτούμε την επιστήμη". Αλλά η ιδέα ότι τα "μικρόβια" προκαλούν ασθένειες δεν βασίζεται και δεν βασίστηκε ποτέ σε καμία γνήσια "επιστήμη". Έτσι, όλοι μας ενθαρρυνθήκαμε να πιστέψουμε σε κάτι που δεν είναι αληθινό - και ποτέ δεν ήταν.

Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί η "υγεία" ως το θέμα για το οποίο οι άνθρωποι πρέπει να "εμπιστευτούν τους ειδικούς" είναι φυσικά έξυπνη, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων εμπιστεύεται σταθερά το ιατρικό σύστημα.

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτή η εμπιστοσύνη ήταν άστοχη και ότι μπορούν επομένως να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την υγεία τους.

Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν επίσης να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνο το "ιατρικό σύστημα" που έχει καταληφθεί από "συμφέροντα" που προσπαθούν να ελέγξουν τις συμπεριφορές τους και να τους εμποδίσουν να αναλάβουν την ευθύνη για όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Μια πτυχή που μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολο να αποδεχτούμε ότι βρίσκεται στα χέρια μας αφορά το "δίκαιο". Ναι, το νομικό σύστημα ελέγχεται εξίσου από "συμφέροντα" όπως και το ιατρικό σύστημα, οπότε τίθεται το ερώτημα: Τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται στο να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τις πεποιθήσεις και τους φόβους πάνω στους οποίους βασίζουμε τις αποφάσεις μας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Αυτό απαιτεί να κατανοήσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να σταθούμε σε αυτή τη δύναμη.

Αυτή η κατανόηση είναι ο λόγος για τον οποίο το Law for Mankind Knowledge Share είχε απήχηση σε μένα, επειδή αμφισβήτησε αυτό που πίστευα ότι ήταν αλήθεια και με ενθάρρυνε να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που πίστευα ότι ήταν αλήθεια βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό σε φόβους.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, η πρώτη ενότητα του μαθήματος Knowledge Share είναι ακόμη διαθέσιμη δωρεάν, αλλά μόνο για τις επόμενες 48 ώρες περίπου.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση εδώ

Αν δεν είστε συνδεδεμένοι, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Ενότητα- αν δεν είστε ήδη μέλος, δημιουργήστε πρώτα τη δωρεάν ιδιωτική σας συνδρομή- στη συνέχεια θα μεταφερθείτε.

Η Ενότητα 1 από μόνη της είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή από μόνη της...

Χρησιμοποιήστε την για να βελτιώσετε τη ζωή σας, χωρίς δεσμεύσεις.

Αν επιθυμείτε να προχωρήσετε τη γνώση περαιτέρω και να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλήρες μάθημα, είναι διαθέσιμο μέχρι τα μεσάνυχτα της 18ης Νοεμβρίου για την πολύ μειωμένη ελάχιστη δωρεά των 497 δολαρίων.

Εδώ είναι ο σύνδεσμος

Η ζωή είναι ένα συνεχές ταξίδι ανακάλυψης που μπορεί να μας επιφυλάσσει τόσα πολλά περισσότερα όταν δεν ζούμε μέσα στο φόβο.




*** Δικτυογραφία:

The Key to Freedom? Conquer the Fear - by Dawn Lester

Dawn’s Writings
The Key to Freedom? Conquer the Fear
Thank you for reading Dawn’s Writings. This post is public so feel free to share it. Whatever else the past 3 years has taught us, one of the key issues that has galvanised people into action is ‘Freedom’. Many of the rallies were billed as fighting for our freedoms…
Read more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive