Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ο Ερντογάν αποφυλακίζει τους μαφιόζους. Τι λες ρε γατάκι; Εμεις τους έχουμε ΠΑΝΤΑ ελεύθερους ΚΑΙ με εξουσίες άμα λάχει, τι να μας πεις τώρα

Πριν από λίγες ημέρες, ο γνωστός Τούρκος παίκτης του NBA, Ενές Καντέρ, έβαλλε δημοσίως για μία ακόμη φορά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι “Αποφυλακίζει εγκληματίες, όχι πολιτικούς κρατούμενους“. Αυτή η φωνή, ωστόσο, αλλά και η συγκεκριμένη “βολή”, δεν ήταν η μοναδική, ούτε και η λιγότερο “επίσημη” κατά του Τούρκου Προέδρου....
τον οποίο πλέον κατηγορούν ανοιχτά, από πολλά και διαφορετικά θεσμικά πόστα ότι καπηλεύεται την πανδημία του κορονοϊού, αλλάζοντας έναν νόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση εγκληματιών, αλλά κρατά δημοσιογράφους και πολιτικούς κρατούμενους εντός των φυλακών.
Ένας εξ αυτών ήταν ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελευθερίας της Στοκχόλμης,  Αμπντουλάχ Μποζκούρτ: “Κάνουν κατάχρηση της έξαρσης του ιού, την οποία βλέπουν ως ευκαιρία για να διασφαλίσουν κακοποιούς που θα ενισχύσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες”.
Η “επικαιροποίηση” του συγκεκριμένου νόμου έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ερντογάν ώστε να “ενημερωθεί η ποινική δικαιοσύνη”, αλλά και να αποτελέσει ένα “μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού” εντός των φυλακών: “Λαμβάνονται όλοι οι προφυλάξεις για να αποτρέψει από αυτούς τους ανθρώπους να κολλήσουν τον ιό“, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Η αλλαγή του νόμου, όμως, η οποία διαφοροποιεί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης και μειώνει τον ελάχιστο χρόνο επιβολής ορισμένων καταδικών, οδηγεί σε αποφυλακίσεις 90.000 κρατουμένων, εγκληματιών, μαφιόζων, αλλά κυρίως μελών του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με το ακροδεξιό “Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος”, ευθυγραμμισμένο -σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Μποζκούρτ- με τον Ταγίπ Ερντογάν. Άλλοι από φυλακής υψίστης ασφαλείας, άλλοι από ενδιάμεσης ή ελάχιστης ασφαλείας, ενώ αρκετοί τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμοί.
Μεταξύ αυτών και ο Αλατίν Τσακίτσι, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ακροδεξιάς, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 36 και πλέον ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, με κατηγορίες που περιελάμβαναν ηθική αυτουργία σε δολοφονία, ένοπλες επιθέσεις, ξέπλυμα χρήματος και ηγεσίας εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο αποφυλακίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη.
Ο Αλατίν Τσακιτσί καταδικάστηκε το 2008 για σειρά εγκληματικών ενεργειών
Ο Αλατίν Τσακιτσί καταδικάστηκε το 2008 για σειρά εγκληματικών ενεργειών  AP PHOTO, FILE
Την ίδια ώρα βέβαια, η νέα νομοθετική ρύθμιση δεν αφορά δεκάδες δημοσιογράφους, ακτιβιστές, επικριτές της κυβέρνησης, χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους και μέλη της αντιπολίτευσης που παραμένουν φυλακισμένοι, όπως τα μέλη του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ τους και χιλιάδες κρατούμενοι που καταδικάστηκαν με κατηγορίες “τρομοκρατίας” κατά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Όλα αυτά, με το πρόσχημα της πανδημίας του κορονοϊού και της αποφυγής εξάπλωσής του εντός των φυλακών, την ώρα βέβαια όπου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης, 17  κρατούμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και τρεις έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτόν.

2 σχόλια:

  1. ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Με αφορμή την ευνοϊκή για τις περιουσιακές διεκδικήσεις του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνος, εναντίον του ελληνικού δημοσίου, «απόφαση» της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ο αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών Χρ. Ροκόφυλλος δηλώνει: «Για το θέμα αυτό η Επιτροπή δεν αποφάσισε. Διέγνωσε απλώς πιθανή παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μόνο πλέον αρμόδιο να αποφασίσει. Η Επιτροπή άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Διότι η έκθεσή της έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα και δεν δεσμεύει το Δικαστήριο. Η Ελλάδα θα προβάλει και θα υποστηρίξει τα νομικά της επιχειρήματα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πεπεισμένη ότι θα δικαιωθεί» (Ο Κωνσταντίνος διεκδικεί περίπου 600 δισεκατομμύρια δραχμές για την περιουσία του, περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο).

    ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας (και πρώην πρωθυπουργός) Φ. Νάνο μιλώντας στη Θεσσαλονίκη λέει μεταξύ άλλων: «Εγκαταλείψαμε την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και την μετατρέψαμε σε μια ιδέα περί Μεγάλων Βαλκανίων που θα ενσωματωθούν από την Ε.Ε». (Ο Φ. Νάνο πήρε μέρος σε διεθνές συνέδριο για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων).
    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπάιτ δηλώνει ότι θα επιτραπεί η αποστολή πετρελαίου στη Γιουγκοσλαβία εφόσον γίνουν ελεύθερες εκλογές.
    Γίνεται γνωστό ότι ο Ισπανός δικαστής Μπ. Γκαρθόν εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον 98 Αργεντινών αξιωματούχων(τους κατηγορεί για γενοκτονία, τρομοκρατία και βασανιστήρια, οι κατηγορούμενοι υπήρξαν στελέχη της δικτατορίας, περίοδο 1976-1983).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Φ. Κουβέλης, σε δηλώσεις που κάνει μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΚΚΙ Τ. Ιντζέ, δηλώνει τα εξής: «Συμφωνήσαμε ότι αποτελεί κοινό πολιτικό στόχο η αναζήτηση δυνάμεων που θα στηρίξουν την υπόθεση της απλής αναλογικής και την καθιέρωσή της. Έτσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και του Συνασπισμού θα καταθέσουν κοινή πρόσταση νόμου για την απλή αναλογική. Θα αναζητήσουμε να συνυπάρξουν σε αυτή την προσπάθεια και βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι εκτιμούμε πως υπάρχουν δυσκολίες». Χθες ο Φ. Κουβέλης είχε συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ο. Κοροζόφ.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στο Μπόροβατς της Βουλγαρίας συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Π. Στογιάνοφ και τον πρόεδρο της Ρουμανίας Ε. Κωνσταντινέσκου (οι τρείς άνδρες συζήτησαν για την σταθερότητα και ασφάλεια στα Βαλκάνια).



    ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Διεθνή
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σ. Ντεμιρέλ, μιλώντας στην Αττάλεια και αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. λέει: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εναρμονιστεί όχι μόνο με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, αλλά και με όλες τις υπόλοιπες σταθερές της Ε.Ε». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του λέει: «Η Τουρκία ζητά εξ αρχής να αντιμετωπιστεί με τρόπο ισότιμο με τις άλλες υποψήφιες χώρες».
    Γίνεται γνωστό ότι ο Γάλλος Υπ. Εξωτερικών με επιστολή που έστειλε στους ομολόγους του των χωρών-μελών της Ε.Ε., προτείνει «αφ’ ενός την ενίσχυση των μέτρων που πλήττουν το καθεστώς του Βελιγραδίου και αφετέρου τη σταδιακή άρση των κυρώσεων που τιμωρούν το σέρβικο λαό».
    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που έγιναν (την περασμένη Κυριακή) στην «ΠΓΔΜ» ο Τ. Πέτκοφσκι(Ένωση Σοσιαλοδημοκρατών) πήρε 32,71%, ο Μπ. Τραϊκόφσκι(VMRO) 20,86%. Ο Β. Τοπούρκόφσκι το 15,54%. Ο Μ. Νετζίπι το 14,85%, ο Στ. Αντόφ το 10,66% και ο Μ. Χαλίλι το 4,35% (από τους 6 υποψήφιους προέδρους οι δύο πρώτοι περνούν στο Β’ γύρο στις 14 Νοεμβρίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive