Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Αγρότες και κτηνοτρόφοι Αλεξανδρούπολης: «Εσείς που μας λέτε φασίστες, να ποιοι είμαστε». ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα χαρακτηριστικό video, που δείχνει τον συγκινητικό ξεσηκωμό των μελών του τα οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των αστυνομικών και των ενόπλων δυνάμεων για να αποτραπεί η είσοδος των χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης απαντάει σε όσους τους “βάφτισαν” με διάφορους χαρακτηρισμούς....
Όπως λοιπόν επισημαίνουν δείχνοντας το κομβόι τρακτέρ, αγροτικών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων γεωργικών μηχανημάτων, που για πολλοστή βραδιά βρέθηκαν στις παρέβριες περιοχές :
Δεν είμαστε ακροαριστεροί !
Δεν είμαστε ακροδεξιοί !
Δεν είμαστε φασιστες !
Δεν είμαστε κατσαπλιάδες !
Δεν είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση !
Δεν είμαστε ξενοφοβικοί !
Δεν είμαστε ρατσιστές !
Δεν είμαστε εθνικιστές
Είμαστε Άνθρωποι που είχαν την τύχη να γεννηθούν στα σύνορα της χώρας τους !
Μα πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!

13 σχόλια:

  1. ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος μιλώντας στο «MEGA»(Ν. Αθανασίου) λέει τα εξής: «Αφού κλείσει ο κύκλος μου ως δημάρχου θα επιδιώξω την επιστροφή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή, από την οποία προέρχομαι»(αναχώρησε για το Σίδνεϊ και δεν θα παραστεί στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ).
    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις που κάνει στη διάρκεια περιοδείας του(Κρήτη) στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματός του λέει: «όλοι χρωστάμε στον κόσμο του Συνασπισμού και κανείς μας δεν είναι στο όνομα του Συνασπισμού ανεξάρτητος από τον Συνασπισμό. Γι’ αυτό και πρέπει να δικαιώσουμε αυτούς που μας θέλουν μέσα στη βουλή, την ευρωβουλή, την αυτοδιοίκηση, τους μαζικούς χώρους, τα κοινωνικά κινήματα και τις οικολογικές κινήσεις».
    Η ΝΔ καταθέτει στη βουλή πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής που θα ερευνήσει τα συμβαίνοντα στην Ολυμπιακή Αεροπορία(ποιοι αποφάσισαν και εκτέλεσαν τα «προγράμματα εξυγίανσης», γιατί ανέθεσαν στην British Airways (μια ανταγωνιστική εταιρία) την εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ποιοι οδήγησαν την Ολυμπιακή Αεροπορία στην σημερινή εμπορική απαξίωση της κ.α).
    Υπό τη προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου συνέρχεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και συζητά τη θέση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη υπέρ της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Μετά το τέλος της 9ωρης συνεδρίασης σε ανακοίνωση που διαβάζει ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: « Ύστερα από απόφαση της ιεραρχίας διοργανώνονται δυο επί του παρόντος παλλαϊκές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη (14 Ιουνίου) και στην Αθήνα (21 Ιουνίου) και καλείται σύσσωμος ο λαός της Εκκλησίας να είναι παρών ειρηνικά, ήσυχα και αποφασιστικά στις διαμαρτυρίες αυτές»(κατά τη διάρκεια της συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος επιδίωξε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε και παρέπεμψε τον Αρχιεπίσκοπο στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Π. Ευθυμίου – η συνάντηση ματαιώθηκε). Ο Κυβερν. Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στην ανακοίνωση δηλώνει: «Εκφράζουμε την έκπληξη και την λύπη μας για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που δεν συνάδει με τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια αδικαιολόγητη αντιπαράθεση και μάλιστα για θέματα επί των οποίων την αρμοδιότητα έχει αποκλειστικώς η Πολιτεία και ουδείς άλλος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Ρώμη ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν αναφερόμενος στον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς λέει: «Έχουμε και εμείς προβλήματα με τον Μιλόσεβιτς, αλλά μην ξεχνάμε ότι εξελέγη από το λαό». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρει ότι: «Για να σταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια, πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις και να βγει η Γιουγκοσλαβία από τη διεθνή απομόνωση».
    Σε ανακοίνωσή του γενικού επιτελείου του γιουγκοσλαβικού στρατού αναφέρεται ότι προτάθηκε η παρασημοφόρηση του προέδρου Σλ. Μιλόσεβιτς με το Μετάλλιο Εθνικού Ήρωα(είναι το ανώτατο μετάλλιο της Γιουγκοσλαβίας – η ανακοίνωση δεν αναφέρει ποιό όργανο κάνει την πρόταση – αρμόδιος να προτείνει είναι σύμφωνα με το νόμο ο πρόεδρος της χώρας.
    Άγνωστοι στην πόλη Γρατσάνιστα του Κοσσυφοπεδίου πετούν χειροβομβίδα εναντίον Σέρβων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα από αυτούς. Μετά το γεγονός σημειώνονται στην πόλη επεισόδια μεταξύ Σέρβων και Αλβανοφώνων.
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον ΟΗΕ και την KFOR ότι «έχουν ακέραια την ευθύνη για την αναζωπύρωση της βίας εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο».
    Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στην πρόθεση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη μια αντιβαλλιστικής ομπρέλας δηλώνει ότι «Σε μια τέτοια περίπτωση θα απειλούνταν η διαδικασία πυρηνικού αφοπλισμού και θα δυναμιτίζονταν τα θεμέλια της μη διάδοσης των πυρηνικών».
    Η Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ έχει στη Ραμάλα συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ. Σε δηλώσεις που κάνει η Αμερικανίδα υπουργός στο τέλος της συνάντησης λέει ότι: «Ο Παλαιστίνιος ηγέτης δέχτηκε την πρόκληση του προέδρου Κλίντον να μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 14 Ιουνίου»(χθες η Ολμπράιτ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ε. Μπάρακ).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ αναφέρει και τα εξής: «Κάθε προσβολή κατά της εθνική μας κυριαρχίας θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου για την οποία θα λογοδοτήσουν η λιβανική κυβέρνηση και η Συρία».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Σύρος Υπ. Εξωτερικών Φ. Σάραα αναφερόμενος στις προσπάθειες για τη σύναψη μια συρο-ισραηλινής ειρηνευτικής συμφωνίας λέει: «Αυτό που λέμε είναι ότι η πόρτα της ειρήνης είναι ακόμη ανοιχτή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στο επικείμενο (9/6) συνέδριο του κόμματός του και στα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ δηλώνει: «Με το συνέδριο κλείνει η περίοδος της εσωστρέφειας, τελειώνουν τα ψέματα και η ΝΔ φεύγει προς τα εμπρός».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του Χ.Μ. Αθνάρ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ισπανός πρωθυπουργός στο τέλος της συνάντησης, συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση επειδή «Κατόρθωσε να ολοκληρώσει το δρόμο που έπρεπε να διανύσει για να μπει στην ΟΝΕ. Για την Ισπανία είναι μεγάλη ικανοποίηση να μπορέσει να καλωσορίσει την Ελλάδα στην ομάδα των ¨11¨, που εφεξής θα γίνει των ¨12¨»(οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν διμερή και διεθνή θέματα – ο Χ. Μ Αθνάρ συναντήθηκε επίσης με τον ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλο και τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή).
    Ο κυβερν. Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στο θέμα του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της Ιεραρχίας, λέει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έκρινε ότι είναι προτιμότερο να γίνει η συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας, πράγμα που αρνήθηκε η Ιεραρχία. Και όπως η κυβέρνηση δεν θα ορίσει τους εκπροσώπους της Ιεραρχίας, έτσι και η Ιεραρχία δεν είναι δυνατόν να ορίσει ποιοι από την κυβέρνησης θα συζητήσουν μαζί της. Οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας είναι ανοικτές».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος δηλώνει τα εξής: «Ένα θέλω να καταστήσω σαφές, καθώς πηγαίνουμε προς το συνέδριο. Για όλους μας η υπόθεση της δημοκρατικής αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της Οικολογίας στην Ελλάδα είναι υπόθεση βασανιστικών συζητήσεων αναζητήσεων και ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών».
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της «ΠΓΔΜ» Α. Μιλοσόσκι αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της χώρας του δηλώνει: «Είναι σαφές ότι η Μακεδονία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το συνταγματικό της όνο. Η στάση μας είναι σαφής. Το όνομα της Μακεδονίας είναι μέρος της ταυτότητάς της και κανείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί για την αλλαγή του».
    Πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Συμφώνου Σταθερότητας(παραβρίσκεται και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Χ. Σολάνα).
    Πτώση κατά 2,62% σημειώνει ο γενικός δείκτης των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.348,78 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομός σε επιστολή που στέλνει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο αναφέρει τα εξής: «Μακαριώτατε, την εσπέραν της 7ης τρέχοντος μηνός με επληροφόρησεν ο Ηγούμενος της καθ’ ημάς Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχ. Διονύσιος Λιβέρης ότι ο Αρχιδιάκονός σας κ. Κατερινάς, τη εντολή Σας, τον εκάλεσε δια την προσεχή Παρασκευήν εις τας Αθήνας δια σύσκεψιν επί του ανακύψαντος θέματος των ταυτοτήτων. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και ο Σεβ. Θεσσαλιώτιδος μετά από ερώτημά μου. Επειδή συμφώνως προς το Άρθρον 29 παρ. 1 του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν Σας αναγνωρίζω το δικαίωμα της εισπηδήσεως εις την Μητρόπολίν μου ούτε αυτόν τον τίτλον του ¨και πάσης Ελλάδος¨, διαμαρτύρομαι εντόνως και Σας παρακαλώ να ασχοληθείτε με τα της Αρχιεπισκοπής Σας και μόνον με αυτά. Σας υπενθιμίζω την εκφρασθείσαν αντίθεσιν μου δια τας κινητοποιήσεις, από τας οποίας θα απέχω, ως και ο Κλήρος της Μητροπόλεως μου, εις τον οποίον δεν θα επιτρέψω την οποιανδήποτε συμμετοχήν του εις αυτάς. Προειδοποιώ με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικόν τρόπον ότι οποιαδήποτε νέα παρέμβασις εις τα δικαιωματικά, κανονικά και ποιμαντικά μου όρια, θα καταγγελθή όχι μόνον εις την Σύνοδον, αλλά και εις τον ελληνικόν Λαόν. Ο αδελφός εν Κυρίω, Ζακύνθου Χρυσόστομος». Σχόλιο: Έκανε αργότερα την ¨Ορθόδοξη¨ παρέμβασή του με συνέντευξη στο Penthouse(περιοδικό «ποικίλης ύλης»).
    Γράφεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, είπε μεταξύ άλλων: «Η ταυτότητες μιας χώρας, ενός λαού, ενός ατόμου δεν εξαρτάται από το τι γράφει ένα αστυνομικό έγγραφο. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του λέει: «Τα όσα η ΝΔ υποστηρίζει περί μεσαίου χώρου αποτελούν προσπάθεια συγκάλυψης της ένδειας προτάσεων που τη διακρίνει.



    ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ μιλώντας σε ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά λέει: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για έναρξη διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, έστω και υπό μορφή μη δεσμευτικής ανταλλαγής απόψεων». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Αιγαίο λέει: «Στην περίπλοκη αυτή θάλασσα η Τουρκία έχει φυλακιστεί στις ακτές της. Δεν έχουμε βλέψεις σε εδάφη καμιάς χώρας, αλλά είναι δικαίωμά μας να ζητούμε μια δίκαιη ρύθμιση που θα προστατεύει την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας μας».
    Ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Ντ. Χάνεϊ έχει στη Λευκωσία συνάντηση με τον πρόεδρο Γλ. Κληρίδη. Αργότερα ο Βρετανός αξιωματούχος έχει στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς.
    Ο Ρώσος Υπ. Εξωτερικών Ι. Ιβάνοφ αναφερόμενος στο αίτημα του Βελιγραδίου για απόσυρση της KFOR από το Κοσσυφοπέδιο δηλώνει: «Δεν νομίζω ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος στο Κόσοβο(Κοσσυφοπέδιο). Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι η επίλυση θα πρέπει να βασίζεται στην απόφαση 1244 του ΟΗΕ»(ανάλογες απόψεις εκφράζει και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον).
    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον μιλώντας στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας Συμμαχίας, λέει μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε αρκετή ευελιξία, ταχυκίνητες δυνάμεις απαραίτητες για το νέο αιώνα». Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ουίλ. Κοέν μιλώντας στην ίδια Σύνοδο λέει: «Η Ευρώπη, κυρίως, πρέπει να ανταποκριθεί στο ύψος των δεδηλωμένων φιλοδοξιών της, να παίξει ισχυρότερο αμυντικό ρόλο. Δεν μπορεί να έχεις άμυνα με φτήνια και δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ασφάλεια χωρίς αρκετά μέσα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Γράφεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής και αναφερόμενος στο θέμα των νέων ταυτοτήτων , είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιώνει να έχει καθοριστική γνώμη σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Πολιτείας(η Ιεραρχία επιμένει στην προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες – ο Κ. Σημίτης υποστηρίζει τη μη αναγραφή θρησκεύματος).
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος δηλώνει και τα εξής: ¨Η πολιτική αποσταθεροποίηση που επιδιώκουν πολλοί σε βάρος της χώρας, χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία ως πρόσχημα, εξυπηρετεί συμφέροντα, τα οποία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ φανερά».
    Αρχίζουν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ (παραβρίσκονται περίπου 4.000στελέχη του κόμματος). Ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Καραμανλής μιλώντας στους συνέδρους και επικρίνοντας τις τάσεις εσωστρέφειας και τις αμφιβολίες που υπάρχουν στο κόμμα λέει: «Η ενδοσκόπηση τελειώνει εδώ. Κανένας δεν εξαντλεί το χρέος του ισχυριζόμενος ή υπαινισσόμενος ότι οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται στο δικό τους». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στον «μεσαίο χώρο» λέει: «Αγκαλιάζουμε όλους τους πολίτες. Ακούμε και προσεγγίζουμε ακόμη περισσότερο εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Διακρίσεις και διαχωρισμούς δεν κάνουμε. Αυτό σημαίνει μεσαίος χώρος και παρανοήσεις δεν χωρούν». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του λέει: «Μισόλογα δεν μας ταιριάζουν. Να πούμε όλες και όλοι ξεκάθαρα. Να τελειώσει πια το παραμύθι. Από εκφοβισμούς και εκβιασμούς δεν καταλαβαίνουμε»(στο συνέδριο δεν παραβρίσκονται τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο Δ. Αβραμόπουλος).
    Αύξηση κατά 1,12% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο Αθηνών με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.436,45 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή για την τρομοκρατία υποστηρίζει ότι οι ξένοι που βρίσκονται στις ΗΠΑ με φοιτητικές άδειες εισόδου παρακολουθούνται από την Υπηρεσία Μετανάστευσης επί δεκαετίες (η παρακολούθηση είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους – μεταξύ αυτών και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας).
    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει την παράταση για έξι μήνες του προγράμματος «πετρέλαιο αντί τροφίμων» που ισχύει με το Ιράκ(επιτρέπεται η εξαγωγή από το Ιράκ συγκεκριμένης ποσότητας για την αγορά κυρίως τροφίμων και φαρμάκων).
    Ο γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν σε έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο αναφέρει και τα εξής: «Η αναζωπύρωση των βίαιών επιθέσεων κατά των Σέρβων του Κοσόβου(Κοσσυφοπεδίου) έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη τους στο μέλλον. Αυτές οι επιθέσεις μοιάζουν ενορχηστρωμένες». Σε άλλο σημείο της έκθεσής παρατηρεί: «Η διεθνής κοινότητα δεν επενέβη στο Κόσοβο(Κοσσυφοπέδιο) για να το μετατρέψει σε λίκνο αντεκδίκησης και εγκλήματος».
    Με αφορμή τα επεισόδια βίας που σημειώνονται στο Κοσσυφοπέδιο εναντίον των Σέρβων της περιοχής ο πρώην ηγέτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου(UCK) Χ. Θάτσι δηλώνει: «Το αυξανόμενο κύμα βίας δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών του Κοσόβου».(Κοσσυφοπέδιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Συνεχίζονται στο Στάδιο Ειρήνης ΚΑΙ Φιλίας οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ. Μιλώντας στους συνέδρους η Ντόρα Μπακογιάννη λέει και τα εξής: «Κανείς δεν υπονόμευσε και δεν υπονομεύει τον αρχηγό της ΝΔ. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι κανείς δεν είναι και υπεράνω πολιτικής κριτικής. Οι επιλογές όλων κρίνονται». «Κύριε πρόεδρε το προσωπικό σας κύρος έχουμε όλοι υποχρέωση να το προστατεύσουμε. Και το κάνουμε. Προέχει όμως και η προστασία του κύρους του κόμματός μας. Οι τελευταίε μέρες έδειξαν ότι έτσι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά(προτείνει μεταξύ άλλων την ¨επανίδρυση¨ της ΝΔ). Σχόλιο: Επανίδρυση, Κολυμπήθρα του Σιλωάμ ή παρθενογένεση.
    Γίνεται γνωστό ότι ύστερα από απόφαση ελβετικού δικαστηρίου η κόρη του Τιερί Ρουσέλ, η Αθηνά (η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση), θα ονομάζεται στο μέλλον Αθηνά-Ελένη Ρουσέλ(όχι Αθηνά Ωνάση).
    Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Ράλλης (ΝΔ) μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ λέει και τα εξής: «Βλέπω με λύπη μου να περιοδεύουν σε αυτά τα περίφημα ¨κανάλια¨, σαν περιπλανώμενοι αθίγγανοι, οι βουλευτές μας και να εκφράζει ο καθένας τη γνώμη του. Άλλο δημοκρατία και άλλο αναρχία. Άλλο να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του».
    ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών ο πρόεδρος της Συρίας Χαφέζ αλ Άσαντ(ήταν πρόεδρος της Συρίας επί 30 χρόνια – ανέλαβε την εξουσία το 1970 με πραξικόπημα). Διάδοχος του όπως γράφεται θα είναι ο γιός του Μπασάρ αλ Άσαντ. Γράφεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον αναφερόμενος στον Θάνατο του Σύρου προέδρου Χ. Άσαντ δηλώνει: «Αν και είχαμε τις διαφωνίες μας τον σεβόμουν πάντα, επειδή αισθανόμουν ότι ήταν ανοιχτός και ευθύς μαζί μου και επειδή αισθανόμουν ότι το εννοούσε όταν είπε ότι έκανε μια στρατηγική επιλογή για την ειρήνη».
    Γράφεται ότι λίγο μετά τη αποδοχή από την Ερυθραία του διεθνούς σχεδίου ειρήνευσης με την Αιθιοπία, η τελευταία εξαπέλυσε νέες επιθέσεις εναντίον της πρώτης.
    Οι γιουγκοσλαβικές αρχές απελευθέρωσαν 16 Αλβανοφώνους που κρατούσαν από την εποχή των περσινών συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Ολοκληρώνεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Καραμανλής κλείνοντας της εργασίες του συνεδρίου λέει μεταξύ άλλων: «Δε είμαστε μια παράταξη χρεωκοπημένων επιλογών και αποτυχημένης ιδεολογίας. Δεν γυρνάμε στο παρελθόν». Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του λέει: «Ο σκοπός του εσωκομματικού διαλόγου δεν μπορεί να είναι η αντιπαλότητα μεταξύ των στελεχών του κόμματος». Λέει επίσης: «Η ενδοσκόπηση τελειώνει εδώ. Βάζουμε τελεία και παύλα»(οι σύνεδροι εγκρίνουν «δι’ ανατάσεως της χειρός» κείμενο που αναφέρεται στα κοινωνικά θέματα και προσδιορίζει το περιεχόμενο του «μεσαίου χώρου»).
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του (συνήλθε για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Απριλίου), λέει και τα εξής: «Όσοι έχουν κουραστεί ή δεν αντέχουν να συνεχίσουν αυτόν τον έντιμο αγώνα, να το δηλώσουν, αντί να ψάχνουν να βρουν δημοκρατική επένδυση, όπως έκαναν και κάποιοι από αυτούς που απεχώρησαν τις τελευταίες ημέρες προ των εκλογών».
    Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ν. Μπέρνς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» λέει μεταξύ άλλων: «Μας εντυπωσίασε η αποφασιστικότητα των δηλώσεων τόσο του πρωθυπουργού κ. Σημίτη όσο και των υπουργών κ. Χρυσοχοϊδη και Παπανδρέου, που εξέφρασαν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με σθένος σε βάθος έρευνας. Δεν πρόκειται να εκδώσουμε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι πολίτες μας, που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεν πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα».
    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ λέει και τα εξής: «Επανίδρυση δεν αρμόζει σε ένα κόμμα που έχει δικαιωθεί ιστορικά». «Επανίδρυση χρειάζονται ορισμένα μυαλά και επειδή δεν πιστεύω ότι πάσχουν από μυαλά, επανίδρυση θέλουν οι προθέσεις τους»(η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο συνέδριο ζήτησε «επανίδρυση» της ΝΔ). Λέει ακόμη: «Πρόεδρε, μην ακούς ποτέ τις επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε συνεργάτη σου. Εάν εγκατέλειπες το συνεργάτη σου, θα ήσουν κατ’ επίφαση Καραμανλικός».
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος μιλώντας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Κεραμεικού και αναφερόμενος στο θέμα των νέων ταυτοτήτων(μη αναγραφή του θρησκεύματος) λέει τα εξής: «Αυτό είναι το πρώτο αγκωνάρι που ξηλώνεται και ακολουθούν κι άλλα αγκωνάρια. Κι αυτός είναι ο φόβος μας. Δεν είμαστε χομεϊνίδες, δεν είμαστε φανατικοί, όπως μας κατηγορούν μερικοί. Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε όπως μας κατηγορούν μερικοί. Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα της κυβέρνησης να κυβερνά. Εμείς ζητάμε διάλογο». Λέει ακόμη: «Τρελοί είναι αυτοί, οι οποίοι τα λένε αυτά γιατί περνάνε ηλίθιο τον ελληνικό λαό. Μαύρη και ευτελής προπαγάνδα, αλλά εμείς δεν θέλουμε να διχάσουμε τον ελληνικό λαό. Ούτε κομματικοποιούμε τις συγκεντρώσεις ούτε τις ονομάζουμε συλλαλητήρια, τις ονομάζουμε «λαοσυνάξεις»(σε όλους του Ιερούς Ναούς διαβάζεται εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή 80 μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου για το θέμα των ταυτοτήτων).
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στα όσα ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής είπε στο Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ λέει: «Η ΝΔ συνεχίζει να μη συμμετέχει στη δημόσια ζωή της χώρας με εποικοδομητικές θέσεις. Παραμένει δέσμια της εσωστρέφειάς της, καθηλωμένη στο τέλμα των άγονων προσωπικών διενέξεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Γίνεται γνωστό ότι μετά το θάνατο (10/6) του προέδρου της Συρίας Χ. Άσαντ η βουλή της χώρας τροποποιώντας το Σύνταγμα όρισε ότι, για να είναι κάποιος υποψήφιος για την προεδρία, πρέπει να είναι 34ετών (το όριο ήταν 40 ετών (το όριο ήταν 40 ΄3τη – αυτό έγινε για να καταστεί δυνατόν να θέσει υποψηφιότητα ο 34χρονών γιός του Χ. Άσαντ, Μπασάρ). Επίσης, με διάταγμα που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της Συρίας Α. Χαντάμ (ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου) απένειμε στον 34χρονο Μπ. Άσαντ το βαθμό του στρατηγού και τον όρισε αρχηγό τον ενόπλων δυνάμεων (ο Μπ. Άσαντ – οφθαλμίατρος – είχε το βαθμό του συνταγματάρχη). Το κυβερνητικό κόμμα Μπαάθ ανακήρυξε τον Μπ. Άσαντ υποψήφιο για την προεδρία.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ μιλώντας στο Ντιγιαμπακίρ λέει τα εξής: «ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.».
    Διεξάγονται δημοτικές εκλογές στους δήμους της Ποντγκόριτσα και του Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου(εκτιμάται ότι τα αποτέλεσμα των εκλογών θα θεωρηθεί ως δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του φιλοδυτικού προέδρου του Μαυροβουνίου Μ. Τζουγκάνοβιτς και του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλ. Μιλόσεβιτς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Σε συνέντευξη τύπου που δίνει στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος αναφερόμενος στον Υπ. Δικαιοδύνης Μ. Σταθόπουλο λέει τα εξής: «Ο υπουργός Δικαιοδύνης και οι συν αυτώ διανοούμενοι δεν θέλουν να μείνει τίποτα από την Εκκλησία στο δημόσιο βίο και ομιλούν για θέματα που αποτελούν μια απειλή και μια πρόκληση». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του λέει: «Τιμάμε τους θεσμούς και τους άρχοντες, αλλά όταν έχουμε μια διαφορά δηλώνουμε την διαφωνία μας»(ο μητροπολίτης Άνθιμος έχει την ευθύνη για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των νέων ταυτοτήτων(μη αναγραφή του θρησκεύματος) που διοργανώνει στις 14/6 στη Θεσσαλονίκη η Εκκλησία της Ελλάδος).
    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνει την αγορά από τον Δήμο του 45% των μετοχών της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης(επίκειται η πώληση του πακέτου και η εκχώρηση του μάνατζμέντ) αντί του ποσού των 5,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.
    Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος σε επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τάσσεται εναντίον των συλλαλητηρίων που διοργανώνει η Εκκλησία για το θέμα των νέων ταυτοτήτων(μη αναγραφή του θρησκεύματος).
    Πτώση κατά 1,29% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.379,32 μονάδες(η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται περίπου στα 92,5 δισεκατομμύρια δραχμές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Γίνεται γνωστό ότι Εξεταστική Επιτροπή της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης προτείνει την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Μ. Γιλμάζ και πρώην υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Ν. Μενζίρ στο Ανώτατο Δικαστήριο για σκάνδαλο διαφθοράς(χορήγηση δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας – πριν λίγο καιρό άλλη Επιτροπή είχε προτείνει την παραπομπή του Μ. Γιλμάζ στο Ανώτατο Δικαστήριο για άλλη υπόθεση διαφθοράς).
    Ο πρόεδρος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας και πρώην πρωθυπουργός της χώρας μιλώντας στη γιουγκοσλαβική βουλή λέει τα εξής: «Την αυγή του 21ου αιώνα η Ατλαντική Συμμαχία, καθοδηγούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας παραβιάζοντας το Χάρτη του ΟΗΕ και τους διεθνείς κανόνες που είναι ανεγνωρισμένοι παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή εναντίον της σταθερότητας της Ευρώπης και όλου του κόσμου». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κινέζος αξιωματούχος αναφερόμενος στο βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από Νατοϊκά αεροπλάνα(την εποχή των Νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας) λέει ότι πρόκειται για «πολύ σοβαρό έγκλημα, που ανάλογό του είχε σπάνια συμβεί στην ιστορία της διπλωματίας».
    Ο Γάλλος Υπ. Εξωτερικών Ι. Βεντρίν αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εγκαθίδρυσης στο μέλλον μια Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας λέει: «Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι πρέπει να προωθήσουμε την ιδέα μιας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ που μακροπρόθεσμα μπορεί να καταλήξει σε μια εναρμόνιση ανάμεσα σε ένα ομοσπονδιακό επίπεδο και ένα παραμένον εθνικό επίπεδο. Αυτοί που αρνούνται συνολικά την ομοσπονδία κάνουν λάθος γιατί ήδη υπάρχουν στοιχεία της, όπως για παράδειγμα το ευρώ. Αυτοί που εκκρίνουν οποιοδήποτε σχέδιο ομοσπονδίας, χωρίς να το αναλύσουν λεπτομερώς κάνουν επίσης λάθος».
    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που έγινα (11/6)στις πόλεις Ποντγκόριτσα και Χερτσέγκ Νόβι του Μαυροβουνίου οι οπαδοί του φιλοδυτικού προέδρου του Μαυροβουνίου Μ. Τζουγκάνοβιτς προηγούνται στο δήμο του Χερτσεγκ Νόβι(στην Ποντκόριτσα οι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 112.000, ενώ στο Χερτσεγκ Νόβι ανέρχονται σε 22.000).
    Ο εκπρόσωπος του Ρ. Άσαντ αδελφός του αποβιώσαντος προέδρου της Συρίας Χ. Άσαντ, Χ. Χέιρ σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Ο Ριφάατ αλ Άσαντ εκπροσωπεί τη νομιμότητα και είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του οποιαδήποτε στιγμή»(ο Ρ. Άσαντ, 63 ετών ήταν αντιπρόεδρος της Συρίας και είχε ηγηθεί το 1983 απόπειρας πραξικοπήματος – ζει εξόριστος στην Ευρώπη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000
    Πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους) η συγκέντρωση(«λαοσύναξη») διαμαρτυρίας που είχε προγραμματίσει η Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στη θέση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη να μην αναγράφεται στις νέες ταυτότητες το θρήσκευμα. Μεγάλο είναι το πλήθος των συγκεντρώσεων και μεγάλο το πάθος τους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος μιλώντας στους συγκεντρωμένους λέει μεταξύ άλλων: «Μη νομίζετε ότι οι πνοές της ζωής μπορούν να αντιμετωπίζονται με νόμους και διατάγματα. Ας λέει ο νόμος ότι θέλει. Αν ο λαός δεν συμφωνεί, οι νόμοι πάνε πίσω. Η φωνή και η συνείδηση του λαού έχουν προτεραιότητα». «Η Εκκλησία να ήταν ανθρώπινο δημιούργημα, θα είχε προ πολλού αλωθεί και καταποντιστεί. Είναι όμως θείος οργανισμός, είναι πνοή του Παρακλήτου, είναι το σώμα του Χριστού. Κανένας, μα κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να την εξαφανίσει από προσώπου Γής». «Αναγνωρίζουμε τους διακριτούς ρόλους και γι΄ αυτό δεν επιδιώκουμε να συγκυβερνήσουμε με την κυβέρνηση. Η νόμιμη κυβέρνηση κυβερνά. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι κόμμα, δεν είναι πολιτική δύναμη, ούτε ορέγεται την εξουσία ούτε θέλγεται από αυτήν». «Εμείς εδώ δεν κάνουμε ανταγωνισμό ισχύος με κανέναν. Κάνουμε μια ειρηνική μεγάλη δοκιμασία για πολλά άλλα θέματα. Είναι άστοχη η πολυτέλεια ή η δημιουργία νέων . Η λαοσύναξη έδωσε ήδη το μήνυμα».
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα των νέων ταυτοτήτων παραμένει σταθερή και ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου επ’ αυτού. Λέει ακόμη: «Δεν συγκυβερνούμε με την Εκκλησία».
    Εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) η υπόθεση γα την περιουσία του πρώην βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου (ο πρώην βασιλιάς ζητά να του επιτραπεί να γυρίσει «στο σπίτι του» ως απλός πολίτης – και στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό να επιδικασθεί αποζημίωση 615 δισεκατομμύρια δραχμές για την περιουσία που του πήραν).
    Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Ράλλης σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες λέει: «Δεν θα μειωθεί ούτε ο αριθμός των πιστών, ούτε η ένταση της πίστης των ορθοδόξων με τη μη αναγραφή του θρησκεύματος».
    Υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή συνέρχονται οι τομεάρχες του κόμματος. Μεταξύ των θεμάτων είναι και το θέμα των νέων ταυτοτήτων.
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα «Ορθοδοξία και Ορθολογισμός» λέει και τα εξής: «Μια διαδικασία απελευθέρωσης Κράτους και Εκκλησίας θα βοηθούσε και τις δυο πλευρές ώστε να μην υπεισέρχεται ή μια πλευρά στις υποθέσεις της άλλης. Χρειάζεται να εκσυγχρονιστούμε».
    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο (κύριο θέμα συζήτησης η επικείμενη επισφράγιση της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ – Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 διεθνή
    Γίνεται γνωστό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).
    Θόρυβο προκαλεί στη Ρωσία αλλά και το εξωτερικό η σύλληψη και κράτηση του Βλ. Γκουσίνσκι, ιδιοκτήτη της «Μοστ Μίντια», του μοναδικού (όπως γράφεται) ρώσικου μη κρατικού συγκροτήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης(εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας δηλώνει ότι η σύλληψη του Γκουσίνσκι είναι αποτέλεσμα διετών ανακρίσεων για υπεξαίρεση μέσω «συγγενικών» εταιριών ποσού 10.000.000 δολαρίων ΗΠΑ –Οι σχέσεις Κρεμλίνου- Γκουσίνσκι είναι τεταμένες εδώ και χρόνια).
    Οι πρόεδροι της Νότια Κορέας Κ. Ντ. Γιουνγκ και τη Βόρειας Κορέας Κ.Γ. Ιλ υπογράφουν στην Πιονγιάνγκ συμφωνία που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση της Βόρειας Κορέας, τη λήψη μέτρων για την επανένωση των χιλιάδων χωρισμένων από το 1948 οικογενειών, το ενδεχόμενο επανένωσης Βόρειας και Νότιας Κορέας κ.α.
    Ο προσωρινός πολιτικός διοικητής του Κοσσυφοπεδίου Μπ. Κουσνέρ αρνείται να επιτρέψει την είσοδο στο Κοσσυφοπέδιο του πρώην προέδρου της Αλβανίας Σ. Μπερίσα.
    Ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών Γ. Φίσερ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και αναφερόμενος στην πρόταση του για μια μελλοντική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λέει: «Πρέπει να πραγματοποιήσουμε το άλμα με συνειδητό τρόπο, αλλιώς θα γνωρίσουμε μια σοβαρή κρίση».
    Η Οργάνωση «Διεθνής Αμνηστία» στην έκθεσή της για τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο το 1999 αναφέρει ότι σε 14 χώρες του κόσμου σημειώθηκαν παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(εξωδικαστικές εκτελέσεις, εξαφανίσεις, βασανιστήρια κ.α).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive