Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΚΕΡΔΟΙ & ΖΗΜΙΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

1)   Οι λιγνιτικές παρουσιάζουν μεγάλη αδράνεια στην αλλαγή φορτίου. Αυτό χρειάζεται να συμβεί κυρίως τις νυκτερινές ώρες που σταματούν  οι βιομηχανικές καταναλώσεις. Εξ’ ου  και η μειωμένη τιμή τη νύκτα. Σ’ αυτή την περίπτωση η ΔΕΗ διαθέτει την ενέργεια.. που δεν ζητείται   από πελάτες, στις υδροηλεκτρικές της Μονάδες και αντλεί  το νερό που χρησιμοποιήθηκε, για παραγωγή, πάλι πισω στη λίμνη του φράγματος ώστε να ξαναχρησιμοποιηθεί.  Έτσι ξαναγεμίζει το φράγμα με νερό που αντιστοιχεί στiς MWh που  κατανάλωσε για επιστροφή του νερού στο φράγμα για επαναπαραγωγή ενέργειας. Το κέρδος ευνόητο.  2)   Αν οι λιγνητικές στραφούν σε καύσιμο αέριο ή πετρέλαιο, τότε γίνονται πιο ευέλικτες στις αλλαγές φορτίου αλλά το καύσιμο δε είναι πλέον δωρεάν!  3)   Αν χρησιμοποιηθεί ενέργεια από ξένα δίκτυα, θα χρεωθεί η ΔΕΗ αντίστοιχα.  Μετά την ενημέρωση αυτή, οι υπόλοιποι προβληματισμοί βγαίνουν με την λογική.  Κάτι ακόμη:  Στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εργάζονται ικανότατοι και ευσυνείδητοι τεχνικοί. Αυτοί πως θα αξιοποιηθούν;  Θα ρίξουν στον «κάλαθο» ένα τέτοιο ανθρώπινο κεφάλαιο; Σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις λιγνιτικές ΘΗΣ (Θερμο-Ηλεκτρικούς Σταθμούς (ΘΗΣ),  της ΔΕΗ μέχρι το 2028 όπως ανήγγειλε, θα γνωρίζουν ίσως (αν γνωρίζουν) οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, πως θα αναπληρωθεί η ισχύς που αυτές οι μονάδες παράγουν.  Α.Π.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ,ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΟΥΦΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα λεπτό ρε παιδιά γιατί τα πράματα δεν είναι τόσο απλά.
    1+2. Ποιός λέει πως ο λιγνίτης είναι τζάμπα;;; Το κόστος εξόρυξης, μεταφοράς κατεργασίας για να γίνει πούδρα και να μπορέσει να καεί, και οποιοδήποτε επιπλέον κόστος δεν λογίζεται πουθενά;;;;; Τα πρόστιμα που τρώμε από Ε.Ε. αυτά δεν τα υπολογίζουμε; Επιπλέον αυτό το ότι ξαναστέλνει το νερό στο φράγμα το βράδυ για να ξαναγεμίσει το φράγμα με νερό δεν το ήξερα. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο κερδοφόρο είναι να ξαναστείλεις το νερό πίσω (δεν μιλάμε για μερικά λίτρα αλλά μάλλον για χιλιάδες τόνους νερού) με τεράστιες αντλίες. Αυτό το επιπλέον κόστος δεν το υπολογίζουμε πουθενά;
    3. Αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες, δεν θα αντικατασταθούν από νέες ποιο καθαρές μονάδες ή μόνιμα θα εισάγουμε ρεύμα; Το προσωπικό των παλιών μοναδων φαντάζομαι θα αξιοποιηθεί εκεί.
    Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive