Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η Ουγγαρία διδάσκει την Ευρώπη: Η δήλωση-«ΚΛΕΙΔΙ» που κάνει τη διαφορά. Η Ελλάδα λαμβάνει; Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου. ΒΙΝΤΕΟ

Εν όψει της έναρξης ενός νέου προϋπολογισμού που αποσκοπεί στην υποστήριξη των οικογενειών και στην επίλυση του δημογραφικού, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ακμάζουσες παραδοσιακές οικογένειες είναι πιο σημαντικές για την κοινωνία της από την οικονομική ανάπτυξη....  Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας – με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και το κυβερνών κόμμα Fidesz – εισήγαγε νέα μέτρα που από το 2020 θα χρηματοδοτήσουν το νέο Σχέδιο Δράσης για την πολυαναμενόμενη «οικογενειακή προστασία» στη χώρα. 
Το σχέδιο αναμένεται να αυξήσει κατά πολλά εκατομμύρια τη χρηματοδότηση και τις επιδοτήσεις για τις Ουγγρικές οικογένειες.  Ο νέος προϋπολογισμός έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Όρμπαν ανακοίνωσε πως η Ουγγαρία θα επιδιώξει να φέρει στη χώρα μέτρα, που θα μπορούσαν να απαλλάξουν εφ όρου ζωής από τον φόρο εισοδήματος γυναίκες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά.  Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η Δυτική Ευρώπη επιδιώκει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημογραφικού με απλές λύσεις που προσφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμη επιτυχία αλλά έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μακροπρόθεσμα.»  Συνέχισε λέγοντας πως η Ουγγαρία έχει επιλέξει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση και επιλέγει το πιο δύσκολο μονοπάτι, ώστε να συμβάλει στο να γίνει η Ευρώπη μια οικονομικά ισχυρή, ανανεωμένη ήπειρος.   Πρόσθεσε επίσης πως δεν υπάρχει μέση οδός.   «Είτε ενισχύουμε τις εγχώριες γεννήσεις θέτοντας τα συμφέροντα των οικογενειών στο επίκεντρο της πολιτικής, είτε ενισχύουμε τις μεταναστευτικές ροές», τόνισε.  Ταυτόχρονα συμβαίνει το εξής: Μπορεί φαινομενικά η Ουγγαρία να έχει βάλει την επίλυση του δημογραφικού πάνω από την οικονομική της ανάπτυξη, ωστόσο σύμφωνα με την κυβέρνηση η προτεραιότητα που δίνει στο δημογραφικό θα της επιφέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.  Ο στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη δημογραφική παρακμή της Ουγγαρίας χρησιμοποιώντας μέτρα οικογενειακής στήριξης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι αριθμοί, αλλά νέοι Όύγγροι. 
Δεν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, αλλά τη χώρα μας, και την ιστορία της. θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη συνέχιση των παραδοσιακών οικογενειών για αρκετές γενιές».    Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως η Ουγγαρία προσπαθούσε να πείσει κατά καιρούς κι άλλες χώρες στην Ευρώπη για τα πλεονεκτήματα της ισχυρότερης οικογενειακής πολιτικής.  «Όσοι θέλουν να λύσουν το δημογραφικό της Ευρώπης μέσω της μετανάστευσης αποθαρρύνουν την οικογενειακή πολιτική. Το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια: Εμείς που θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ευρώπης και της δικής μας χώρας μέσω της οικογενειακής πολιτικής απορρίπτουμε τη μετανάστευση» τόνισε.  Η Ιταλία – του εθνικιστή υπουργού Εσωτερικών και όπως όλα δείχνουν, επόμενου ηγέτη της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, – είναι μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης που έχει επιδιώξει να μιμηθεί την ουγγρική οικογενειακή πολιτική.   
Ο Σαλβίνι δήλωσε σαφώς ότι υποστηρίζει σθεναρά τις πολιτικές υπέρ της οικογένειας. Το κόμμα του, η Λέγκα, πρότεινε νομοθεσία που θα παρείχε ελεύθερες εκτάσεις αγροτικής γης σε ιταλικές οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των αγροτικών περιοχών, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.  Οι πολιτικές της Ουγγαρίας για ενίσχυση της οικογένειας έρχονται σε αντίθεση με εκείνες χωρών όπως η Γερμανία ή η Ελλάδα που έχουν λάβει υπερβολικό αριθμό μεταναστών. Το 2018 για παράδειγμα, οι γερμανικές δαπάνες για τους αιτούντες άσυλο έφθασαν τα 23 δισ. ευρώ , κόστος που αποτελεί ρεκόρ!  Βλέπουμε επομένως, πως υπάρχει κι άλλος δρόμος για να αναπτυχθεί μια χώρα και το οικτρό ψέμα ότι μόνο με τους μετανάστες μπορεί να επιλυθεί το δημογραφικό σαφώς και δεν ισχύει.     (φώτο: Eurokinissi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive