Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δε μας φτάνουν τα δικά μας πολιτικά ουφο; «Τοξικός» διαστημικός σταθμός απειλεί την Ελλάδα. Από την Κατερίνα Νικολοπούλου

❱❱ Διαστημικός σταθμός της Κίνας αναμένεται να συντριβεί στην επιφάνεια της Γης και η Ελλάδα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη πρόσκρουσης.  Η Ελλάδα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη πρόσκρουσης διαστημικού σταθμού της Κίνας, ο οποίος κινείται εκτός ελέγχου στο Διάστημα...
και αναμένεται να συντριβεί στην επιφάνεια της Γης μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα το «άκρως τοξικό» περιεχόμενό του. Οι διαστημικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο έχουν επανεξετάσει αυτές τις μέρες τους υπολογισμούς τους για το πότε θα συγκρουστεί ο Tiangong-1 με τον πλανήτη μας και έχουν καταλήξει σε τρεις διαφορετικές προβλέψεις.  Οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) εκτιμούν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι ο κινεζικός σταθμός, που βρίσκεται εκτός ελέγχου από τον Σεπτέμβριο του 2016, είναι πιθανόν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα από τις 17 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της MailOnline, το σάιτ Satflare, που παρέχει τρισδιάστατο εντοπισμό περισσότερων από 15.000 δορυφόρους, εκτιμά ότι υπάρχουν 20% πιθανότητες ο Tiangong-1 να μπει στην ατμόσφαιρα τον Μάρτιο, 60% τον Απρίλιο και 20% τον Μάιο. Τέλος, η Aerospace Corp., μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα στην Καλιφόρνια, υπολογίζει την πρόσκρουση από τα μέσα έως τα τέλη Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο μέρος του διαστημικού σταθμού αναμένεται να εξαϋλωθεί κατά την επανείσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα, ενώ θα απομείνει σε μορφή θραυσμάτων το 10%-40% από αυτόν, που θα φέρει ίχνη της επικίνδυνης ουσίας υδραζίνη. Σύμφωνα με τον χάρτη που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ESA, η επικίνδυνη ζώνη όπου μπορεί να χτυπήσουν τα υπολείμματα του Tiangong-1 περιλαμβάνει τη χώρα μας, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ινδία, αλλά και τμήματα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive