Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ... «ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ». ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΑΝΘΕΑΚΗ

Φωτογραφία του Alexis Mantheakis.
«ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ» είναι η λέξη κλειδί που αποφάσισαν τα επιτελεία των funds, των τραπεζών και των ξένων της ΤΡΟΙΚΑ να πουν στους εντολοδόχους μνημονιακούς τους πολιτικούς να έχουν ως λέξη στιγματισμού και όπλο εντυπωσιασμού και δημιουργία αρνητικού κλίματος στην επικοινωνιακή αντεπίθεσή τους καθώς μεγαλώνει η κοινωνική κατακραυγή...
και η αντίδραση στις κατασχέσεις σπιτιών και καταστημάτων ανέργων, απολυμένων, των χιλιάδων ομογενών που εφεραν τις οικονομίες χρόνων εδω να εχουν ενα σπιτι και/η ενα μαγαζι για εισοδημα επιβιωσης, των εδώ επαγγελματιών που έκλεισαν τα βιβλία τους, που έβαλαν λουκετο, συνταξιούχων που τσεκουρώθηκαν οι συντάξεις τους, των μικρό επενδυτών που τους «κούρεψαν» -έκλεψαν δηλαδή - σε μια νύχτα το 80% από τα λεφτά που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, από χήρες χωρίς συντάξεις, γενικά από το 80% της κοινωνίας που είναι θύμα αυτών που έκαναν κακή πολιτικοοικονομική διαχείριση και αυτών, πολιτικών επίσης, που έστειλαν τα χρήματα τους έξω και δεν πληρώνουν.
Οι κατασχέσεις ΔΕΝ αφορούν κυρίως τους πράγματι μπαταχτσήδες πλουσίους, που είναι λίγοι σίγουρα, σε σχέση με το σύνολο των κόκκινων δανειοληπτών που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν. Αυτών δηλαδή που οι ΤΡΟΙΚΑ θέλει να χάσουν τα σπίτια τους.
Να τα πάρουν τα σπίτια, σήμερα και ολας από αυτούς που έχουν λεφτά έξω και δεν πληρώνουν. Άλλα ΜΟΝΟ από αυτούς. Και ας αρχίσουν από εκεί και να αφήσουν τα εύκολα, λαϊκιστικά, ταξικό-πολιτικά συνθήματα τύπου ¨Μπαταχτσήδες» που δεν τιμούν αυτούς που το λένε. Φτηνό και διάφανο τα σύνθημα του επιτελείου της ΤΡΟΙΚΑ που το πέρασε σε αυτούς που θα εφαρμόσουν την αντικοινωνική πολίτικη αρπαγής της περιουσίας του κόσμου που τον έφεραν σε σημείο να μην μπορεί. ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ λοιπόν αλλού, όχι σε αυτούς που το σύστημα εσκεμμένα κατέστρεψε για να πλουτίσουν οι υπηρέτες και τα αφανή αφεντικά τους.
Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, τι εχετε να πειτε οταν η τραπεζα, ποια τράπεζα αλήθεια, που μείωσε τα ήδη χαμηλά αποθέματα της και αύξησε το portfolio της σε προβληματικά ακίνητα αγοράζοντας η ίδια (για λογαριασμό ΠΟΙΟΥ;) ενα ακινητο στα ΒΠ με πισινά, χλιδή κτλ με Ε700,000 απο τα λεφτα των καταθετών της; Σιγή ιχθύος για αυτη την προκλητική παραβίαση τον όρων των πλειστηριασμων για της τράπεζες. Ποια τράπεζα και για ποιόν, το ερώτημα παραμένει. Να ξερει ο κοσμος τα περι λαικης κατοικίας ειναι παραμύθι. καμμια τραπεζα η ξένος δεν θελει το δυαρι των 45τμ στην Κοκκινιά η τα 60μ2 στο Πέραμα,αλλά τα διαμερίσματα και σπίτια της (πρώην) μεσαίας τάξης που αρέσουν στους ίδιους και στους συμπατριώτες τους που θα τα πάρουν μετά.
Εαν αντισταθείτε θα σας πουν θυματα των ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΩΝ! Απλώς να ξερετε οτι αυτη η λεξη εχει αποφασιστει να ειναι η αιχμή του δόρατος της αντεπίθεσης για να απαξιωθεί η δικαιολογημένη κοινωνική αγανάκτηση και αντίδραση που βλέπουν οτι έρχεται πριν τους καταπιεί πολιτικά. Οποτε την ακουσετε να ξερετε οτι ειναι μερος του σχεδιου, του πακέτου δηλαδή, της κατασχεσης και ιδιοποιήσης της ατομικης περιουσιας σου, πολίτη Ελληνα, μια λέξη που προέρχεται απο το HIS MASTERS VOICE.   
Alexis Mantheakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive