Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι σοσιαλδημοκράτες «κόβουν» την όρεξη στην Μέρκελ

ekloges
Σε περιπέτειες όπως φαίνεται θα μπει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς η αντιπρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών, του κόμματος δηλαδή του Μάρτιν Σούλτς, ξεκαθάρισε πως δεν θα μπει στον συνασπισμό της Μέρκελ. «Το εκλογικό αποτέλεσμα...
αποτελεί βαριά ηττα και σημαίνει το τέλος του μεγάλου συνασπισμού. θα περάσουμε στην αντιπολίτευση», είπε η αντιπρόεδρος του SPD, Μανουέλα Σβέζιχ.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μάρτιν Σούλτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του SPD.
Δηλώσεις έκανε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς, ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών που έχασαν στις εκλογές, ενώ είδαν και ένα απο τα χαμηλότερα ποσοστά τους τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, μια πικρή μέρα για την κοινωνική δημοκρατία. Είναι σαφές ότι δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε και να επεκταθούμε ακόμα περισσότερο. Σήμερα τερματίζεται η συνεργασία μας με το κόμμα των Χριστιαδημοκρατικών. Παρόλα αυτά λόγω του μεγάλου εκλογικού αγώνα, θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους προσπάθησαν και ψήφισαν το SPD. Θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε για τις αρχές και τις αξίας, την ανοχή και την αλληλεγγύη την επόμενη περίοδο.»
«.
Μετά την ανακοίνωση του Μάρτιν Σουλτς ότι τερματίζεται η συνεργασία με το κόμμα της Μέρκελ, θα πρέπει από αύριο να διερευνηθούν οι δυνατότητες για τον σχηματισμό συνασπισμού «Τζαμάικα», μεταξύ CDU/CSU, Φιλελεύθερων (FDP) και Πρασίνων.
“Jamaica” coalition (CDU, FDP and Greens) now only possible government coalition after SPD ruled out grand coalition

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive