Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί του AfD - «Θα κυνηγήσουμε τη Μέρκελ» η πρώτη δήλωση

Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί του AfD - «Θα κυνηγήσουμε τη Μέρκελ» η πρώτη δήλωση

Επεισόδια έξω από τα γραφεία τους - «Θα πάρουμε τη χώρα μας πίσω» υποστηρίζουν - Συγχαρητήρια από τη Λεπέν. Το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD, που φαίνεται να συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων, δεσμεύεται «να αλλάξει τη χώρα».....σύμφωνα με τη δήλωση της εκπροσώπου του μετά το πρώτο exit poll.  Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο ένας εκ των προέδρων του εθνικιστικού κόμματος δεσμεύθηκε σήμερα «να αλλάξει αυτή τη χώρα».  «Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα (…) Μόνο ο ιδεαλισμός (των μελών και των υποστηρικτών μας) μας έφερε εδώ και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Και αγαπητοί φίλοι, τώρα που είμαστε προφανώς η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη (…) η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί. Θα τους κυνηγήσουμε. Και θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ (…) και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας». Ήδη πριν από την ανακοίνωση του πρώτου exit poll, το στρατόπεδο των ακροδεξιών είχε ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς, με τον Αλεξάντερ Γκάουλαντ να εξηγεί ότι οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί με τα κόμματα του κατεστημένου. Βασικό αίτημα στο μανιφέστο του ξενοφοβικού κόμματος να απαγορευτούν όλα τα ισλαμικά τεμένη και οι μιναρέδες, να σταματήσουν οι προσευχές των μουεζίνηδων και να απαγορευτεί η μπούρκα. Το AfD ζητά ακόμη να αλλάξει η στάση έναντι των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο μεταξύ διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου. Η συμπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλεξάντρα Βάιντελ είπε στις δηλώσεις της ότι το κόμμα της ήρθε στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας για να παραμείνει και θα παραμείνει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε είπε στα συγκεντρωμένα στελέχη του κόμματος. H πρώην συμπρόεδρος του AfD Φράουκε Πέτρι χρησιμοποίησε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι για να σχολιάσει στο Twitter την ιστορική νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.

«”Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν εις βάρος σου, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”- Γκάντι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #Btw17#AfD», έγραψε η Πέτρι στο Twitter.

Ποιοι είναι και τι πιστεύουν...
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD σημείωσε τρομακτική άνοδο και μπαίνει δυναμικά στην πολιτική ζωή της Γερμανίας. Αυτό είναι που καταμαρτυρούν στη Μέρκελ ακόμα και συνοδοιπόροι της στο ίδιο της το κόμμα, κατακρίνοντάς την ως υπέρ το δέον ανεκτική: «Μέρκελ, Η μητέρα του AfD» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος κεντρικού κειμένου του φιλοκυβερνητικού «Spiegel» που καθιστούσε ξεκάθαρα υπεύθυνη για την είσοδο των ακροδεξιών στη Βουλή τη Γερμανίδα Καγκελάριο: «Η Ανγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στη γερμανική Βουλή οι ναζί. Εάν κάποια στιγμή δε γίνει απολογισμός για την καγκελάριο και τη θητεία της, ένα πράγμα θα καταγραφεί στα μείον της: η Ανγκελα Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD. Και μόνο γι’ αυτό αξίζει να καταψηφιστεί», έγραφε με καμία διάθεση συμβιβασμού το «Spiegel».

Θύμιζε μάλιστα στους αναγνώστες του ότι ανάμεσα στα μέλη του κόμματος του AfD υπάρχουν αρκετοί αναθεωρητές της Ιστορίας και αρνητές του Ολοκαυτώματος: Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βίλχελμ φον Γκότεμπεργκ επικαλέστηκε επικροτώντας την ακροδεξιά πολιτική τη φράση ενός Ιταλού νεοφασίστα πως «σε όλο και περισσότερες χώρες η εβραϊκή αλήθεια για το Ολοκαύτωμα τίθεται υπό νομική προστασία (...)». Είναι, επίσης, ευρέως διαδεδομένες οι απόψεις του ηγέτη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία Αλεξάντερ Γκάουλαντ πως «έχουμε δικαίωμα να είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις των Γερμανών στρατιωτών κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους». Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε επίσης δίκιο όταν πρόσφατα έλεγε πως «στο εγγύς μέλλον στο βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου θα ανεβαίνουν αληθινοί ναζί. Το σκληρό αυτό κείμενο, που μιλάει ξεκάθαρα για την «κόπρο» των ακροδεξιών ναζί» και κρούει τον κώδωνα του νεοναζιστικού κινδύνου, θέτει μάλλον τους Γερμανούς προ των ευθυνών τους ώστε να μη στραφούν σε ακραίες λύσεις και λογικές προτρέποντάς τους να πάνε να ψηφίσουν. 

Αλίς Βάιντελ: Η ηγέτης του ακροδεξιού AfD
Κανείς δεν περίμενε ότι το περιπετειώδες συνέδριο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα αναδείκνυε ως κεντρικό πρόσωπο για την ηγεσία -εκτός από τον σκληροπυρηνικό Αλεξάντερ Γκάουλαντ- την Αλίς Βάιντελ. Μια οικονομολόγο και τραπεζικό που έχει τη βάση της στην Ελβετία -άρα δεν αποδίδει φόρους στο γερμανικό κράτος- και μεγαλώνει δύο παιδιά μαζί με τη λεσβία σύντροφό της, ενώ έχει στενούς δεσμούς με την Κίνα - μιλάει μάλιστα και τη γλώσσα. Καμία σχέση δηλαδή το καταφανώς φιλελεύθερο προφίλ της ευειδούς τραπεζικού με τις ακραίες θέσεις του κόμματος και τη μηδενική ανοχή προς τους ξένους και τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις. Οι φίλοι μάλιστα της Αλίκης από τα εφηβικά χρόνια του σχολείου κάνουν λόγο για μια «πανέξυπνη και ευρηματική Αλίκη όπως αυτή των παραμυθιών» και αδυνατούν να αντιληφθούν τη στροφή της προς ακροδεξιές θέσεις, αποδίδοντάς την στην ακραία πολιτική φιλοδοξία. Ωστόσο η πραγματικότητα αποκαλύπτει μια ευρωσκεπτικίστρια που ανέκαθεν ήταν κατά του ενιαίου νομίσματος και έδειχνε εμμονή με την απομάκρυνση της Γερμανίας από το άρμα της Ευρώπης. Είναι μάλιστα τέτοια η απέχθειά της έναντι της Ανγκελα Μέρκελ που την έκανε να συμμαχήσει ακόμα και με τους αντιδραστικούς του AfD ως τη μοναδική λύση στον αυστηρό της μονόδρομο- η ίδια έχει ανακηρύξει τους μουσουλμάνους σε Νο 1 εχθρούς της, κυρίως λόγω της στάσης που δείχνουν απέναντι στις γυναίκες, «τις οποίες αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο αναγκάζοντάς τες να κρύβουν το σώμα τους κάτω από μαντίλες». Είναι προφανές πως το Μεταναστευτικό έχει δώσει πόντους στο ακραίο αυτό κόμμα της Γερμανίας και το συμπαθητικό προφίλ της Βάιντελ καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την παρουσία του στη γερμανική πολιτική σκηνή. 


Αλίς Βάιντελ
Μια οικονομολόγος και τραπεζικός που έχει τη βάση της στην Ελβετία -άρα δεν αποδίδει φόρους στο γερμανικό κράτος- και μεγαλώνει δύο παιδιά μαζί με τη λεσβία σύντροφό της, ενώ έχει στενούς δεσμούς με την Κίνα - μιλάει μάλιστα και τη γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive