rottating banner

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Προκαλούν οι ληστές υψώνοντας το...μεσαίο δάχτυλο προς τις κάμερες. Προφυλακίστηκαν οι 14 από τους 15 συλληφθέντες της σπείρας των χρηματοκιβωτίων.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφυλακίστηκαν οι 14 από τους 15 συλληφθέντες της σπείρας των χρηματοκιβωτίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφυλακίστηκαν οι 14 από τους 15 συλληφθέντες της σπείρας των χρηματοκιβωτίωνΈνας από αυτούς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - Για «ελάχιστα έως ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία» κάνουν λόγο οι δικηγόροι τους.  Μετά από 9 ώρες απολογία κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 14 από τους 15 κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στη συμμορία των ληστών που έκλεβαν χρηματοκιβώτια....
 Αντίθετα, ένας κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.     Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των κατηγορουμένων αρνήθηκε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κάποιοι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν περιφερειακές πράξεις ενώ ένας φέρεται να ομολόγησε απόπειρα κλοπής ισχυριζόμενος ωστόσο ότι την έκανε μόνος του και όχι ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.  Ο ανήλικος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί. Έδωσε τυπική απολογία και προφυλακίστηκε.    Πάντως, οι  δικηγόροι τους σε δηλώσεις τους αναφέραν ότι η δικογραφία είναι ελλιπής υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν θα έπρεπε να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Επισημαίνουν ότι η υπόθεση έχει πολύ δρόμο μπροστά της και εκφράζουν την πεποίθηση ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητα των πελατών  τους.  
Για ανεπαρκή στοιχεία μιλούν οι δικηγόροι τους    
«Κρίθηκαν επαρκείς οι απαντήσεις που έδωσε ο εντολέας μου στις ερωτήσεις της κυρίας ανακρίτριας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Θέλω να τονίσω ότι είναι μια δικογραφία με ελάχιστα στοιχεία και νομίζω ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας για να αποδείξουμε την αθωότητά του», ανέφερε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου που αφέθηκε ελεύθερος.  «Ήταν προφυλακίσεις σκοπιμότητας. 

Δεν έχουν καμία σχέση με τη δικογραφία οι προφυλακίσεις. Τα στοιχεία είναι από ελάχιστα ως ανύπαρκτα για τους περισσότερους συλληφθέντες αλλά δυστυχώς δόθηκε μια μάχη από κάποιες πλευρές για να σωθεί η τιμή των γαλονάδων της ελληνικής αστυνομίας», ανέφερε ο δικηγόρος ενός άλλου συλληφθέντα.  «Έχει δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά της. Κανένας δικηγόρος δεν είχε πρόσβαση στα αποδεικτικά στοιχεία και το σύνολο της δικογραφίας. Θα μελετήσουμε τα νέα στοιχεία που θα παρουσιαστούν και πιστεύω θα φανεί στο τέλος ποιοι συμμετείχαν πραγματικά στην υπόθεση. Στο παρόν δικονομικό στάδιο και υπό την πίεση του χρόνου ήταν μονόδρομος αυτή η δικονομική μεταχείριση, θεωρώ όμως βέβαιο ότι στο μέλλον αυτή θα πρέπει να αλλάξει για κάποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα», ανέφερε ο Δημήτρης Γκαβέλας, συνήγορος ενός άλλου συλληφθέντα.
  Το ιστορικό της σύλληψης 
   
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, μεταξύ των 15 ατόμων που συνελήφθησαν την Παρασκευή συγκαταλέγονται και τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας, η λεία της οποίας υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ομογενείς από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ενώ έχει συλληφθεί και ένας 26χρονος Αλβανός.  Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη διάρκεια αρραβώνα αρχηγικού μέλους της σπείρας σε κέντρο διασκέδασης στη Δυτική Αττική, όπου ήταν συγκεντρωμένα όλα τα μέλη του κυκλώματος. 

Οι αξιωματικοί ήξεραν για αρκετούς μήνες ότι τα περισσότερα μέλη της συμμορίας θα έδιναν το «παρών» στο πάρτι αρραβώνων, γεγονός που θα τους έδινε την ευκαιρία να τους συλλάβουν όλους μαζί. Μάλιστα ένας από τους ταυτοποιημένους δράστες απουσίαζε από τον αρραβώνα διότι μετέβη στη Ρωσία για να παραστεί στη κηδεία συγγενικού του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive