Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Βρετανία: Η δικαιοσύνη υπέρ των ομοφυλόφιλων. Είναι φορές που η ελευθερία είναι κάτι πολύ σχετικό.

Βρετανία: Η δικαιοσύνη υπέρ των ομοφυλόφιλων
Οι γάμοι ομοφυλόφιλων είναι μια πραγματικότητα στην Βρετανία εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, με νόμο που το κοινοβούλιο ψήφισε το καλοκαίρι του 2013.  Την ίδια στιγμή, ένα ζευγάρι γκέι ή λεσβιών μπορεί να ενωθεί με ένα σύμφωνο συμβίωσης...
που θα έχει την ίδια ισχύ με το πιστοποιητικό γάμου σε περίπτωση που δεν θέλει να μπει κάτω από ένα τέτοιο θεσμό.  Σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι όμως, ο Βρετανικός νόμος δεν δίνει τις ίδιες ελευθερίες. Αν δύο άνθρωποι θέλουν να παρακάμψουν το θεσμό του γάμου, για τους όποιους λόγους αυτοί αποφασίσουν κάτι τέτοιο, νιώθουν όμως την ανάγκη να κατοχυρώσουν την σχέση τους, το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι λύση που μπορούν να επιλέξουν, εκτός αν μπορούν να πεταχτούν μέχρι το Isle Of Man, όπου και είναι το μόνο Βρετανικό έδαφος που κάτι τέτοιο επιτρέπεται.  Εδώ και 3 χρόνια, ο Charles Keidan και η Rebecca Steinfeld βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την Βρετανία προσπαθώντας να κερδίσουν τα ίδια δικαιώματα με τα ομόφυλα ζευγάρια. Βρίσκοντας σεξιστική την ιδέα του παραδοσιακού γάμου, αναζήτησαν την λύση για την επισημοποίηση της σχέσης τους στο σύμφωνο συμβίωσης. Προς έκπληξή τους όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στη Μεγάλη Βρετανία για ένα ετερόφυλο ζευγάρι, την ώρα που ο νόμος το επιτρέπει για τα ομοφυλόφιλα.  Στο πρόσφατο δικαστήριο που έγινε λίγες μέρες πριν, οι τρεις δικαστές απαγόρευσαν για μια ακόμα φορά το δικαίωμα του ζευγαριού να ενωθεί με ένα τέτοιο σύμφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive