Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πρώτη δύναμη οι Κεντροδεξιοί του Μπορίσοφ στη Βουλγαρία. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτη δύναμη οι Κεντροδεξιοί του Μπορίσοφ στη Βουλγαρία
Εκτός Βουλής οι μειονοτικοί του Ερντογάν… Πρώτη πολιτική δύναμη της Βουλγαρίας παραμένει το κεντροδεξιό κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ μετά τη διαφαινόμενη επικράτησή του έναντι των Σοσιαλιστών στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη γειτονική χώρα...

Σύμφωνα με τα βραδινά exit poll, οι Συντηρητικοί του GERB συγκεντρώνουν ποσοστό μεταξύ 32,2% και 32,8% με τον βασικό αντίπαλό του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Κορνέλια Νινοβα, να ακολουθεί με 28%-28,4%.
Η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στο νέο Κοινοβούλιο θα είναι το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών με 9,7%.
Με ποσοστό 9,5% ο εθνικιστικός σχηματισμός «Ηνωμένοι Πατριώτες» του Εθνικού Μετώπου για Σωτηρία της Βουλγαρίας, του κόμματος ΑΤΑΚΑ και του VMRO, εισέρχεται άνετα στη νέα Βουλή ως τέταρτη δύναμη.
Το κόμμα «Βούληση» του επιχειρηματία Βεσελίν Μάρεσκι είναι πέμπτη δύναμη με 5,1% των ψήφων, και στην έκτη θέση με 4% είναι ο δεξιός συνασπισμός «Μεταρρυθμιστικό μπλοκ-Λαϊκή Ψήφος».
Αντιθέτως, το μειονοτικό κίνημα DOST που αποσπάστηκε πριν τις εκλογές από το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών με τη στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις έφτανε το 2,7% και με αυτά τα δεδομένα δεν εισέρχεται στη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το προηγούμενο διάστημα η ανοιχτή στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης προς το DOST είχε προκαλέσει διπλωματική κρίση στις σχέσεις Άγκυρας-Σόφιας.
Σύμφωνα με το exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alpha Research, στο Κοινοβούλιο της χώρας θα μπουν συνολικά έξι πολιτικές δυνάμεις.
Η προσέλευση στις κάλπες, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, ήταν 48,9%.
Όπως ανέφερε η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, σύμφωνα με ενδιάμεσα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο εξωτερικό ψήφισαν συνολικά 40.000 Βούλγαροι, εκ των οποίων πάνω από 14.000 στην Τουρκία.
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί επακόλουθο της παραίτησης της κυβέρνησης του κεντροδεξιού συνασπισμού με κορμό το κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ, έπειτα από την ήττα της υποψήφιάς του στις εκλογές για την προεδρία της Δημοκρατίας, πέρυσι.
Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα αλλά όλα δείχνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια τρίτη θητεία για τον κ. Μπορίσοφ, στο πλαίσιο ενός συνασπισμού με μικρότερα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive