Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

H Επέλαση των 70 Ε/Π «OH-58D Kiowa «…Θωρακίζουν τα Βόρεια και θαλάσσια Σύνορα μας! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

oh-58d-kiowa-warrior
Τελικό: 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης  αλλά και ( ελαφράς) επιθετικής κρούσης τύπου «»OH-58D Kiowa Warrior»  θα εντάξει στο ενεργητικό της η Α.Σ τα οποία  αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα στις Αρχές του Καλοκαιριού!...

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη υπογραφεί και η Τεχνική σύμβαση Υποστήριξης …Με τους κύκλους   της εκπαίδευσης των Τεχνιτών του ΤΣΥΑΥ  να αρχίζει το ερχόμενο Μάρτιο!
maxresdefault
Οι περικοπές αμυντικών δαπανών  έφεραν αλλαγή στη δομή δυνάμεων  των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ  με αναγκαία ‘‘λουκέτα» σε μονάδες και βάσεις, οδηγούν τα εν λόγω ελικόπτερα – και άλλα οπλικά συστήματα – σε απόθεση και διάθεσή τους ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Είδη (Excess Defense Articles).
Ο Αμερικανικός Στρατός διέθετε τον Δεκέμβριο του 2013 περί τα 338 ενεργά ΟΗ-58 και η Εθνοφρουρά άλλα 45 που είναι σχεδόν καινούρια ! Να επισημανθεί ότι ο όταν ο τότε Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς πήγε στις ΗΠΑ …Πήρε σημαντικές πληροφορίες για την Άριστη κατάσταση των ΣΙΝΟΥΚ της Εθνοφρουράς που ήταν στο Τάγμα της Προστασίας του Προέδρου των ΗΠΑ με ελάχιστες ώρες πτήσεων !
hpa-1
Σχετική ενημέρωση  είχε ο τότε  Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς   στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και ήδη το θέμα  μπήκε  σε καθαρά  τεχνικό επίπεδο –  (Technical Assistance Review)…Ενώ   έγινε από 12 έως 15 Ιανουαρίου 2015, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Φρουράς Αθήνας (ΛΑΕΔ). ...Εκτεταμένη σύσκεψη Αμερικανών και Ελλήνων Αξιωματικών της Α.Σ(φώτο στην πρώτη Σειρά)
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Χρ. Μανωλάς, Επιτελείς της Αεροπορίας  με τον Αείμνηστο σήμερα  Ταξίαρχο Δάρα  της Αεροπορίας  Στρατού  να έχει ήδη σχεδιάσει τη Επιχειρησιακή Σχεδίαση των Ελικοπτέρων ,αλλά και την εκπαίδευση των  Χειριστών  των Ε/Π
Το ΓΕΣ θεωρεί ότι επιχειρησιακά βολεύει να διασπαρούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης  λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη … και επιτρέπει  να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που  μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός  …Εκτός των Ε/Π των Απάτσι!
Αλλά η διαθεσιμότητα των  Ε/Π Απάτσι δεν είναι  ικανή να καλύψει  όλο το εύρος των Αποστολών …Ούτε να σηκώνουμε Απάτσι για υπηρεσία  αναγνώρισης !
Το μικρό μέγεθος OH-58D Kiowa   (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) του ελικοπτέρου που επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή στο έδαφος (ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου (πολυβόλα των 7,62 χλστ., ρουκετών των 2,7», κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος –εδάφους [AGM-114 Hellfire]) μπορούν να το καταστήσουν «Πολυ εργαλείο Πολέμου με πολύ χαμηλό κόστος!
0747305
Πέραν των OH-58D Kiowa,  στην ίδια σύσκεψη τότε συζητήθηκε και  η αγορά των 10 Σινούκ (CH-47D), η πώληση  των οποίων  εγκρίθηκε από το 2015 και η Παραλαβή των 15  ελικοπτέρων απο την Α.Σ άρχισε  πρίν από δύο μήνες
Να επισημάνουμε την πλήρη δικαίωση του Επιτίμου Α/ΓΕΣ  Χρίστου  Μανωλά  για την απόκτηση των  OH-58D Kiowa (είχε συμφωνήσει για δωρεάν παραχώρηση 150 Ελικοπτέρων του συγκεκριμένου τύπου
Αλλά και για τα Σινούκ (CH-47D), που από πολύ νωρίς είδε  ο τότε Α/ΓΕΣ  την έλλειψη υποστήριξης  και Αερομεταφοράς Δυνάμεων  από Αέρος  και τον συνδυασμό  στην Εκτέλεση των Επιχειρήσεων με Καταδρομείς και Ελικοπτέρων στα νησιά του Αιγαίου!
helicopte
Αν αναλογιστούμε το ρόλο που  θα έπαιζαν στο Προσφυγικό τα Ελικόπτερα OH-58D Kiowa και στο κυνήγι των Τούρκων λαθροδιακινητών  στα νησιά  του Αιγαίο…Μελαγχολούμε !
Κανένας λαθροδιακινητής δεν θα μπορούσε να διαφύγει ή να αποβιβάσει  λαθρομετανάστες στον Έβρο και τα νησιά …Ούτε βέβαια θα έκαναν πάρτι οι λαθροθήρες,λαθρουλοτόμοι και κατσικοκλέφτες Αλβανοί στα Βόρεια Σύνορα μας!
10845329256_81157040f0_b
Η εποχή που τα Σύνορα φυλάσσονταν  μόνο με φυλάκια και Περίπολα πεζών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!
Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός παραμένει στα συρτάρια του ΓΕΣ  ,το Ιπτάμενο προσωπικό υπάρχει και όπως και να το κάνουμε η κίνηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την απόκτηση τους είναι κίνηση ΜΑΤ στο Αιγαίο!!
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα έχει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση  που ο Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του για να ανοίξει τις Πύλες του Προσφυγικού !
helikopter-oh
Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου που λύσσαξαν για την απόκτηση των Ελικοπτέρων που θα κάνουν την διαφορά σε Αιγαίο , Έβρο και Βόρεια Σύνορα!!
Το αν όμως υπάρχει Πολιτική βούληση του Προσφυγικού απο την Παρούσα Κυβέρνηση είναι άλλο θέμα!


Ένα video απο τις Πολεμικές Δυνατότητες των Ελικοπτέρων
http://veteranos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive