Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «εμπνέει» το υπουργείο Παιδείας για τα νέα σεξουαλικά ήθη στα σχολεία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «εμπνέει» το υπουργείο Παιδείας για τα νέα σεξουαλικά ήθη στα σχολεία
Την σχετική ντροπιαστική εγκύκλιο  που αφορά τη συζήτηση για γκέι και τρανσέξουαλ, την οποία απέστειλε ο υπουργός Παιδείας στα σχολεία της χώρας,   υποδέχτηκε ένθερμα η Colour Youth-Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, ενώ τον προγραμματισμό για το σχέδιο αυτό είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο με καμπάνια της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ  #MaziNikame «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε»....
 Ο γραμματέας της Νεολαίας,  είχε εμπνευστεί τη  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ τώρα το υπουργείο Παιδείας κοινοποίησε με έγγραφο την θεματική εβδομάδα για ενημέρωση σχετικά με τα  ανθρώπινα δικαιώματα, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, τη διατροφή και την αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων. Η  Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας συνεχάρη το υπουργείο Παιδείας και ανέφερε σε ανακοίνωση: «Αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ένα πρώτο μικρό βήμα, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για εισαγωγή σχολικού μαθήματος για τη σεξουαλική αγωγή με ορθή και αμερόληπτη γλώσσα, το οποίο θα καταπιάνεται με τα γενικότερα ζητήματα της σεξουαλικότητας και του φύλου». Ακόμη ανακοίνωσε ότι «με την υποστήριξη της GLSEN, του Πολύχρωμου Σχολείου και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σκοπεύει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 να διεξάγει έρευνα για το σχολικό κλίμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να αναδείξει ακόμα περισσότερο και με επιστημονικό τρόπο το ζήτημα συμπεριληπτικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και του σχολικού εκφοβισμού» και ακόμη «να εκδώσει άμεσα εξειδικευμένη εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες για διαχείριση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου όπως αυτή περιγράφεται σε επιστολή της οργάνωσης Πολύχρωμο Σχολείο, που συνυπογράφεται από τις θεσμικές οργανώσεις προάσπισης των LGBTQI δικαιωμάτων και απεστάλη τον Σεπτέμβριο του 2016 στο υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.  Να εισαγάγει σχολικό μάθημα για τη σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, με ορθή και αμερόληπτη γλώσσα. Το εν λόγω μάθημα προτείνεται να διδαχθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανεξαρτήτως ειδικότητας, όλοι/όλες οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive