Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Οι κομάντος που είχαν καταλάβει την Ίμια το 1996 συμμετείχαν στη χθεσινή πρόκληση. (Βίντεο) Ποια είναι η SAT

Οι κομάντος που είχαν καταλάβει την Ίμια το 1996 συμμετείχαν στη σημερινή πρόκληση
Μέλη της επίλεκτης τουρκικής ομάδας SAT, που κατέλαβε τη δυτική Ίμια το 1996, συμπεριλαμβάνονταν στην Κυριακάτικη "βόλτα" των Τούρκων που προσέγγισαν τα Ιμια, παραβιάζοντας ξεκάθαρα τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μέλη της ομάδας SAT (ΒΙΝΤΕΟ) επέβαιναν στα δύο σκάφη που συνόδευαν την τουρκική πυραυλάκατο το πρωί της Κυριακής...

Συγκεκριμένα, η τουρκική SAT είναι επιθετικού χαρακτήρα μονάδα και έχει πάρει μέρος σε επιχειρήσεις ομηρείας σε καράβια στον Βόσπορο, σε επιχειρήσεις για εντοπισμό ναρκωτικών σε πλοία κ.λπ.
Το 2011 η εν λόγω ομάδα συμμετείχε σε επιχείρηση σε σκάφος με Κούρδο μαχητή να απειλεί να ανατιναχτεί, θέτοντας σε κίνδυνο 24 Τούρκους που είχε πάρει ως ομήρους. Οταν οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν, ανέλαβε η SAT και λίγες ώρες μετά έθεσε τέρμα στην ομηρεία σκοτώνοντας τον Κούρδο μαχητή και σώζοντας τους 24 ομήρους.
Η δράση της SAT είναι πολλαπλή και μπορεί να κάνει σαμποτάζ σε εχθρικές εγκαταστάσεις ή δομές του εχθρού, όπως σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, υδροηλεκτρικά φράγματα και σε άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις.
Ακόμα, μπορεί να αναλάβει τη διάσωση πιλότων που έχουν καταρριφθεί σε εχθρική ζώνη, όπως επίσης και ανάληψη άμεσης δράσης κατά το πρώτο κύμα επιθέσεων.
Επίσης, συμμετέχει και σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ενώ τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα σε μάχες σώμα με σώμα. Τέλος, αναλαμβάνουν δράση και σε καταστάσεις ομηρείας, όπου αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο.
Η ομάδα SAT είχε εμπλακεί παλαιότερα σε Βοσνία και Κόσοβο, ενώ είχε ενεργό παρουσία και στην Αλβανία.
Ενδεικτικά, από τον Απρίλιο του 1997 μέχρι και τον Αύγουστο του ιδίου έτους η SAT είχε ως αποστολή τη διασφάλιση της άμυνας στο Δυρράχειο αλλά και στο αεροδρόμιο, αποστολή που ολοκλήρωσε με επιτυχία.
Τέλος, η SAT έχει λάβει μέρος και στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009 στην Καμπούλ.
Δείτε βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive