Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ . ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΎΜΑ. ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥΟ εθνικός λόγος άρχισε να εγκαθίσταται στο κέντρο του δημόσιου λόγου. Αρχίζει να βρίσκει στέγη στα κείμενα κορυφαίων θεατρικών συγγραφέων της εποχής μας. Όταν στα έργα τους ένα νεαρό παιδί βάλει κατά του τεμένους  και ρωτάει, αν οι μουσουλμάνοι θα τον δεχόντουσαν ως μετανάστη;  Όταν  σε άλλο θεατρικό έργο γνωστός ηθοποιός υποδύεται χρυσαυγίτη  που κυνηγάει τους ξένους και το κοινό χειροκροτεί ; Όταν σε τρίτο έργο ο  πρωταγωνιστής μετέχει σε ομάδα εκδίωξης λαθρομεταναστών αγανακτισμένος  από τις διαρρήξεις και προβάλλονται οι ιδέες της ΧΑ καίτοι αποκλεισμένη;...
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος μετά δεκαετία ανακαλύπτει ότι ο Χριστόδουλος είχε  δίκαιο και μιλάει για το Ισλάμ, τους πρόσφυγες, την εκκλησιαστική  περιουσία  που  δόθηκε στο κράτος κλπ, τότε και η εκκλησία παύει να  είναι δεδομένη και με τον  εθνικό λόγο της αναδεικνύεται εκ των  πραγμάτων σε παράγοντα της δημόσιας ζωής που θέτει προ των ευθυνών της  το πολιτικό σύστημα. Τότε ας το πάρουν απόφαση όσοι την κυνηγούν υπάρχει ελπίδα για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive