Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Κι άλλη πασίγνωστη εταιρεία βάρεσε κανόνι - Ξηλώνονται τα σήματα

Πασίγνωστη εταιρεία βάρεσε κανόνι - Ξηλώνονται τα σήματα
Σε «ξήλωμα” των σημάτων Neoset προχωρούν, το ένα μετά το άλλο, τα περίπου 22 καταστήματα που τα χρησιμοποιούν παράνομα, σύμφωνα με την απόφαση 3845/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Πίσω από το δίκτυο των 22 καταστημάτων, που αναπτύχθηκαν με την μέθοδο Franchising, βρίσκεται η...
Furniture New Line ΕΠΕ που ως μητρική και μοναδική μέτοχο έχει την κυπριακή Hazarezo Limited.
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης έγινε άμεσα εκτελεστή από την 1η Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα τα καταστήματα, που κάνουν χρήση των σημάτων Neoset (επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset κουζίνα, Skouropoulos, Neoset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture), να υποχρεώνονται στην αφαίρεσή τους.
«Ξηλώνονται” τα σήματα
Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα της Neoset II προχωρούν σε αφαίρεση των σημάτων, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί με την αρωγή της αστυνομίας.
Ορισμένα από τα καταστήματα που κατεβάζουν τις ταμπέλες Νeoset ή κλείνουν, απενεργοποιώντας τους ιστοτόπους τους, βρίσκονται στα Νότια Προάστια της Αθήνας, στο νομό Ηπείρου και στην Πελοπόννησο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι franchisees δεν κοινοποιούν το λόγο της μετεγκατάστασής τους και της αφαίρεσης των σημάτων Neoset, δηλαδή την ύπαρξη της δικαστικής απόφασης. Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγες ημέρες-η απόφαση 3845/2016 έχει γίνει γνωστή από τον Αύγουστο- διαφήμιζαν τα προϊόντα και τις προσφορές τους.
Η επόμενη μέρα
Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι franchisees του παράπλευρου δικτύου Neoset είτε θα συνεχίσουν να λειτουργούν, κάνοντας χρήση διαφορετικών σημάτων είτε θα διακόψουν τη λειτουργία τους.
Ωστόσο, η Hazarezo και η Furniture New Line δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, εκ νέου, τα σήματα της πτωχής επιπλοβιομηχανίας, καθώς, σε αυτή την περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή χρηματικής ποινής, ενώ θα επιβληθεί στην Ε.Φ., τη νόμιμη εκπρόσωπο της Furniture New Line προσωπική κράτηση ενός μήνα.
Το αμέσως προσεχές διάστημα ο σύνδικος της Neoset θα πρέπει-σε εφαρμογή της απόφασης που διατάσσει τη δημοσίευση περίληψής της στον ημερήσιο τύπο- να προχωρήσει στην επιχειρηματική εκμετάλλευση του σήματος, δημοσιεύοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης προσφορών.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και ενδεχόμενη ανάδειξη αναδόχου θα επαναφέρει στην αγορά το brand της επιπλοβιομηχανίας, αλλά αυτή τη φορά η εκμετάλλευσή του θα γίνεται προς όφελος των πιστωτών της Neoset, όπως αναφέρουν πηγές.
Σχετικά με τους πελάτες της εταιρείας και τις εκκρεμείς παραγγελίες, η εξυπηρέτησή τους εξαρτάται από το εάν τα καταστήματα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες έστω υπό διαφορετικό brand.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive