Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Οι δύο όψεις της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα (φώτο & βίντεο) Γράφει ο Νίκος Β.


Ας δούμε τις δύο όψεις του ανθρωπισμού όπως ευδοκιμεί τις μέρες μας στην πτωχευμένη και βαλλόμενη Ελλάδα. Από την μία διεθνικές ΜΚΟ αφειδώς χρηματοδοτούμενες από κράτη (δηλαδή φορολογούμενους πολίτες), αλλά και πάμπλουτα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος. Όπως για παράδειγμα η γαλλική οργάνωση που δρα σε 28 χώρες "γιατροί χωρίς σύνορα" και η αγγλική "hope and aid direct" που αλωνίζουν την βόρεια Ελλάδα και τα χοτσποτ της ξεπουλημένης ελλαδικής κυβέρνησης....


Δείτε πως περιγράφουν την παρουσία τους στα ελληνοσκοπιανά σύνορα οι επαγγελματίες Άγγλοι ανθρωπιστές : ...following our fact finding assessment visit to both Macedonia/Greece borders north and south... Μακεδονία λοιπόν τα Σκόπια για τους ξαναμμένους Άγγλους ανθρωπιστές που έτσι εξιλεώνονται για την πολιτική των κυβερνήσεών τους για τον Συριακό συμμοριτοπόλεμο εναντίον του Άσαντ.



Η άλλη όψη του ανθρωπισμού δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ αφού πρόκειται για Έλληνες εθελοντές χωρίς γραφείο τύπου, διαφημίσεις και ιστοσελίδες, χωρίς φανερή κρατική χρηματοδότηση αλλά και σκοτεινή χορηγία τύπου ιδρυμάτων Σόρος. 



Εδώ και λίγες εβδομάδες αναλήφθηκε μία πρωτοβουλία δίχως κομματική κηδεμονία, αλλά με νομική τεκμηρίωση και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στους πραγματικούς δικαιούχους αρωγής εντός της ελληνικής επικράτειας: Τους Έλληνες πολίτες που έχασαν κάθε εισόδημα και συγχρόνως την δυνατότητα να πληρώνουν το ενοίκιο για την στοιχειώδη διαβίωσή τους. Οι πρώην φορολογικά ενήμεροι πολίτες που στα πρώτα κιόλας χρόνια της τοκογλυφικής επέλασης των αλλεπάλληλων μνημονίων έχασαν τα πάντα, όχι όμως και το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. 
Η πρωτοβουλία εφέδρων "Πολιτών Οπλιτών" μαζί με άλλους 2 συλλόγους έφτιαξε την "Στέγη Αστέγων" στο εγκαταλειμμένο τμήμα της ναυτικής βάσης του Βοτανικού στην Ιερά Οδό 114. Τον χώρο τον οποίο η προηγούμενη συγκυβέρνηση παραχώρησε και η τωρινή συγκυβέρνηση τον νομιμοποίησε μετά από σχετική ψήφιση στην βουλή, προκειμένου να ανεγερθεί το πρώτο ισλαμικό τέμενος παραγωγής ιεροδιδασκάλων στην Ελλάδα και όχι άλλο ένα απλό τζαμί! 

Η γενναιότητα της κατάληψης αυτού του χώρου είναι δεδομένη αφού η οφειλόμενη αντίδραση των Ελλήνων σε αντισυνταγματικούς νόμους της νομοθετικής εξουσίας, εξυπακούεται πως είναι πράξη γενναία. Δεν αρκεί όμως μόνο το θάρρος και το δίκιο των συμπολιτών μας που πήραν την πρωτοβουλία αυτή. Η κατοχύρωση εντός του νομικού πλαισίου είναι απαραίτητη και επιβάλλεται να τονισθεί πως το εγχείρημα βασίζεται σε όχι πολύ παλαιότερο ευρωπαϊκό νόμο ο οποίος επιτρέπει να χρησιμοποιούνται δημόσιοι χώροι προς αρωγή αναξιοπαθούντων πολιτών, σε ανθρωπιστικές κρίσεις. 



Θα αναρωτηθεί κανείς πως μπορεί να ελπίζουν οι αβοήθητοι και ακομμάτιστοι θαρραλέοι αυτοί Έλληνες πως θα πετύχουν τον διπλό αντικειμενικό σκοπό τους, αφενός να βοηθήσουν με συσσίτια και παροχή στέγης τους απόρους συμπολίτες τους και αφετέρου να εμποδίσουν την προγραμματισμένη ανέγερση του τεμένους της θρησκείας του μίσους και της δυσανεκτικότητας, δηλαδή το Ισλάμ. Η απάντηση είναι πως η ιστορία έχει δείξει πως όταν ακόμη και οι αδύναμοι όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους φέρνουν κοντά τους περισσότερους που θέλουν να προσφέρουν στον κοινό αυτό σκοπό. Είτε προσφέροντας οικονομικά από το υστέρημά μας, είτε αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο μας φυλάσσοντας τον χώρο και βοηθώντας στις πολλές εργασίες που πρέπει να γίνουν. 

Μόνο έτσι θα κάνουμε πράξη το ρητό "η ισχύς εν τη ενώσει". Αξίζει τον κόπο να γίνουμε ο καθένας μας ξεχωριστά μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που θα τιμήσει τους προγόνους μας και συγχρόνως θα χτίσει το υγιές μέλλον για τους απογόνους μας. Η αρχή έγινε στον Βοτανικό και σαν ντόμινο παρασέρνει όλο και περισσότερους πατριώτες. Μην αντιστέκεσαι, ακολούθησε την ελληνική ψυχή σου!
http://vinyl-djs.blogspot.bg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive