Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ελληνικό: εσωκομματικές πιέσεις μπλοκάρουν την επένδυση

oldphotosellhniko1412775582Το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης στο Ελληνικό προχωράει με προσκόμματα που υψώνονται εκ των έσω, ανοίγοντας εκ νέου την αντιπαράθεση με την Αντιπολίτευση. Η παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού για την υπόθεση του Ελληνικού προκάλεσε εκνευρισμό και στο Μέγαρο ΜαξίμουΗ εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο θολή...
καθώς στην υπόθεση του Ελληνικού έρχεται να προστεθεί η νέα επίθεση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, η οποία συνοδεύεται και με τη δημόσια διαφωνία του αρμόδιου υπουργού για το κυβερνητικό σχέδιο πώλησης του 17% της ΔΕΗ.
Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή:
Η αμφίσημη κυβερνητική στάση και οι αναδιπλώσεις υπουργών για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχουν καταγραφεί και σε άλλες υποθέσεις (ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια, επένδυση στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο) αποδίδονται σε έναν βαθμό στηνεσωκομματική πίεση που ασκείται στο Μαξίμου, αφού τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να υιοθετήσουν τα συμφωνηθέντα.
Η στάση της αντιπολίτευσης:
Στην αντιπολίτευση εκτιμούν ότι οι παλινωδίες οφείλονται στην αδυναμία της κυβέρνησης, πρωτίστως λόγω ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων, να εγγυηθεί και να στηρίξει την υλοποίηση ενός προγράμματος που μπορεί να ανοίξει αναπτυξιακούς δρόμους.
«Οι περισσότεροι στην κυβέρνηση είναι εναντίον των επενδύσεων και θα κάνουν τα πάντα για να μην γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος βουλευτήςΧάρης Θεοχάρης.
Η απάντηση Φλαμπουράρη:
Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, ασκώντας κριτική στη ΝΔ για τοζήτημα του Ελληνικού.
Κατά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί, όπως αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα και «είναι αναγκαία η επικαιροποίησή του για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης».
Το υπουργείο Πολιτισμού, παρόλα αυτά, είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive