Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Χθεσινή δικαστική απόφαση. Διορία για εξυγίανση και εξεύρεση λύσης πήρε ο Μαρινόπουλος

Σε αναζήτηση χώρου και βιώσιμων λύσεων που θα επιτρέψουν την εξυγίανση της εταιρίας και την λειτουργία της σε νέες βάσεις θα πρέπει να αναζητήσει μέσα στο καλοκαίρι η διοίκηση της εταιρίας «Μαρινόπουλος».... 
Μετά την χθεσινή απόφαση-«ανάσα» του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτές τις αιτήσεις της Μαρινόπουλος, και των τριών συγγενών εταιριών με αυτή (Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, Express Μ ΑΕ και Ξυνός ΑΕ), για προστασία από τους πιστωτές δόθηκε παράταση τριών μηνών στη διοίκηση της εταιρίας «Μαρινόπουλος για να προστατευθεί από τους πιστωτές και να αναζητήσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της. 
Στις 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα λήξει το καθεστώς προστασίας αναμένεται να εκδικαστεί η κύρια αίτηση για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενών εταιριών με αυτή στο άρθρο 99. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, «η έγκριση της υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση».

Το σκεπτικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει τα αιτήματα των αιτουσών επιχειρήσεων για χορήγηση προσωρινής διαταγής και εν μέρει τις ασκηθείσες κύριες και πρόσθετες παρεμβάσεις μέχρι τη δικάσιμο στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Στην απόφαση αναφέρθηκε ότι διατάσσεται η αναστολή των ατομικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας των τεσσάρων εταιρειών από τους πιστωτές της, ρητά εξαιρουμένων των δικαιωμάτων καθώς και πάσης φύσεως απαιτήσεων των εργαζομένων. Επίσης απαγορεύει τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε το δημόσιο. 
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους από νωρίς οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος τόνιζαν πως είχε επέλθει συμφωνία (οι εργαζόμενοι) να εξαιρεθούν από τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Ικανοποίηση στους εργαζομένους

Την απόφαση δέχθηκαν με ανακούφιση και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην εταιρία και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνονται από τον «Μαρινόπουλο», καθώς από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και οι μισθώσεις

Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η διοίκηση της Μαρινόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου ενώ περιέγραψε και τα επόμενα βήματα με σκοπό την εξυγίανση της εταιρίας. 

«Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές. Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive