Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Βουλή: "Οχι" στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο. Για χαζούς τους έχετε; ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤ΅ΕΟ

Απορρίφθηκε με 155 «όχι» έναντι 96 υπέρ και 20 «παρών», η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου...

Η πρόταση δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 120 βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή.
Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.
Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν στις ομιλίες τους οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού ενώ την στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών». Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.
Κίνηση τακτικισμού χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Η χώρα σύρθηκε σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο». «Στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει, και αυτό είναι δέσμευσή μας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έντονη κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη άσκησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για προσπάθεια αποπροσανατολισμού ελλείψει ουσιαστικών προτάσεων για να πάει η χώρα μπροστά. «Δεν υπήρξε σχέδιο Β», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι αυτή που απέτυχε, ακόμα και να πείσει τους δικούς της, όπως είπε, καθώς τα γεγονότα την διέψευσαν, επικαλούμενος την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
«Η διαπραγμάτευση του Απριλίου και του Αυγούστου του 2015 δεν στηρίχθηκε σε καταστροφικές απειλές εξόδου από το ευρώ, αλλά στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, τη δημιουργία συμμαχιών και την εκμετάλλευση των αντιθέσεων στην περιοχή της ευρωζώνης, και όχι στην τυχοδιωκτική επιλογή της εξόδου της χώρας από το ευρώ» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
«Όποιος δεν φοβάται, ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση που έχουμε καταθέσει. Θεωρώ αδιανόητο η εξεταστική επιτροπή να μην επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα». Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανίερη συμφωνία σιωπής των δύο κομμάτων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε τόσο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.
«Δεν είμαι δεκανίκι του κ. Τσίπρα, ούτε κανενός», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για τη στάση του κόμματος του, τόσο για τον εκλογικό νόμο τον οποίο στήριξε, όσο και για την πρόταση για εξεταστική επιτροπή της ΝΔ, την οποία απορρίπτει.
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, επανέφερε το αίτημα του κόμματός του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει την περίοδο από το 2002 έως σήμερα, διευκρινίζοντας, ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την πρόταση της ΝΔ. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως την καλύτερη περίοδο το διάστημα 2002 - 2004, μίλησε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό από το 2004 - 2008 ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι με τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της χρέωσε δύο χρόνια καινούρια βάρη στους Ελληνες πολίτες και οδήγησε τη χώρα δύο χρόνια πίσω στην οικονομική κατάσταση που ήταν η χώρα το 2014.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και επέρριψε ευθύνες, τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και στις προηγούμενες της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.
«Είμαστε υπέρ της πρότασης για να χυθεί άπλετο φως και να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο χειρότερο μνημόνιο», δήλωσε ο εισηγητής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό.
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος χρέωσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανακρίβειες και τόνισε ότι ζητούν εξεταστική οι ίδιοι οι υπεύθυνοι για τον οικονομικό πνιγμό της χώρας. «Αν έπρεπε να συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή θα έπρεπε να ήταν μια εξεταστική που θα διερευνήσει το PSI, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχoυν συντελεστεί στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καμμένος.
Με την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, «κλείνει ένας κύκλος "σπέκουλας και συκοφαντίας", κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας, όπως αναφέρουν, την «εκστρατεία λάσπης της ΝΔ (και των "προθύμων"...)» και την ψηφοφορία στη Βουλή, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «η περίφημη πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, συγκέντρωσε μόλις 96 ψήφους». Προσθέτουν ότι αναμένουν να δουν «πώς θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως "βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης" τους 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την απλή αναλογική και τους 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17».
Υπενθυμίζουν ακόμη ότι «ο λαός έχει ήδη μιλήσει, ανανεώνοντας την εντολή του προς την κυβέρνηση, πέρυσι τον Σεπτέμβριο» και σημειώνουν ότι «με το αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"».
«Ευχόμαστε στη ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα», αναφέρουν, για να τονίσουν πως «η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive