Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Βρε τι φασιστερά ΝΟΥΜΕΡΑ είναι ετούτοι; Σκουρλέτης: ΒΡΙΖΕΙ το ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΗ, αλλά ο ΙΔΙΟΣ έχει βάλει την υπογραφή του στην πώληση

Γκάφα Σκουρλέτη: «Φωνάζει» στο ΤΑΙΠΕΔ  για τη ΔΕΗ και έχει βάλει την υπογραφή του στην πώληση
Δείτε το ΦΕΚ για τη ΔΕΗ, όσο και για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ που με δάκρυα στα μάτια προσπαθεί να «σώσει» και ο πρωθυπουργός  Στα πράσα να…. ψεύδεται πιάστηκε  ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος στην αγωνία του να πείσει ότι δεν ιδιωτικοποιείται καμία ενεργειακή εταιρεία του δημοσίου ξέχασε πως πριν τρεις μήνες είχε βάλει την υπογραφή του στην πώληση της ΔΕΗ....
Μιλώντας, λοιπόν, στο «Κόκκινο» Θεσσαλονίκης ο υπουργός έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ περί έναρξης της διαδικασίας πώλησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ. Ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά επίθεση κατά του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, σημειώνοντας  ότι «πρόκειται για μια 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και νομίζω ότι μπορώ να ξέρω καλύτερα από εκείνον που δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση ποιοι είναι οι σχεδιασμοί».
Καθώς ο κ. Σκουρλέτης έριχνε τις ευθύνες στον  κ. Πιτσιόρλα έρχεται ήδη δημοσιευμένο ΦΕΚ -με τις υπογραφές των υπουργών στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων - να διαψεύσει τον υπουργό και να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα. Στην τελευταία σελίδα του ΦΕΚ 28 σελίδων υπάρχουν οι υπουργικές υπογραφές, μεταξύ αυτών και του  κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη. Σύσσωμοι υπογράφουν την απόφαση έγκρισης του επιχειρησιακού πλάνου του ΤΑΙΠΕΔ, συμπεριλαμβάνοντας και  την πώληση του 17% της ΔΕΗ, αλλά και των  ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, τις οποίες υπερασπίστηκε με στόμφο χθες ο πρωθυπουργός. 





«Δημιουργείται πολιτικό ζήτημα όταν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να ασκήσει πολιτική και να μην υλοποιεί τις σαφείς κατευθύνσεις που του δίνει η κυβέρνηση. Θα σας έλεγα με λίγα λόγια καλύτερα να καθίσει στα αυγά του παρά να κάνει πολιτική. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο κ. Πιτσιόρλας περνάει σε άλλα χωράφια», δήλωνε χθες το πρωί ευθαρσώς ο κ. Σκουρλέτης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον υπουργό «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη δρομολογήσει καμιά από τις ιδιωτικοποιήσεις που σχετίζονται με τις ενεργειακές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο».

Το ΦΕΚ της διάψευσης
Να θυμίσουμε, λοιπόν,  στον υπουργό το ΦΕΚ (με αριθμό 1472/25/5/2016), με το οποίο εγκρίνεται το επιχειρησιακό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ και περιγράφονται αναλυτικά τα επόμενα βήματα των αποκρατικοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης του 17% της ΔΕΗ. 
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που έχει και την υπογραφή του κ. Σκουρλέτη, αναφέρει την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ενδεχομένως και το 2016. Μάλιστα, αναφέρει ότι θα γίνει «Πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2016». 

Ο Αλέξης Τσιπρας θυμήθηκε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ
Με αφορμή τη γκάφα του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη να αναφέρουμε και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις εταιρείες Ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στις οποίες αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός. «Ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου των αγαθών του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας», είπε Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλία του για τη Συνταγματική αναθεώρηση. 

Ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα από το ΦΕΚ του Μαΐου:


1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive