Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Με το 1ο μνημόνιο, σώσατε τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και όχι τους πολίτες σας!» Μην σας πούμε εμείς ΚΑΙ για τα άλλα δύο μνημόνια έτσι;….

k1
Μία ακόμα σημαντική δήλωση για τη χώρα μας γίνεται στον απόηχο» της έκθεσης του ΔΝΤ ότι έγιναν σημαντικά λάθη στους υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις για την Ελλάδα. Η δήλωση αυτή μάλιστα, θα μπορούσε να πεις κανείς πως μας «ανοίγει» τα μάτια από τον βαθύ ύπνο που έχουμε πέσει την τελευταία εξαετία!...

Το πρώτο «πακέτο» διάσωσης ( το πρώτο μνημόνιο, για να μην ξεχνιόμαστε) για την Ελλάδα το 2010 σχεδιάστηκε για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που είχαν μεγάλο πρόβλημα εκείνη την περίοδο, υποστηρίζει ο διάσημος οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Νομπελίστας οικονομολόγος, δηλώνει ότι τα κεφάλαια του προγράμματος κατευθύνθηκαν αμέσως προς τις τράπεζες κι ότι γενικά το πρόγραμμα είχε περισσότερο όφελος για άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για την Ελλάδα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να σας πνίξει»
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ε.Ε. είναι στον «πυρήνα» της φιλελεύθερη και προσπαθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να επιβάλλει μέτρα λιτότητας και να καταπνίξει τα συνδικάτα.
Ειδικά, στην Ελλάδα, η αντίσταση των πολιτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων καταπιέστηκε με την μαζική ανεργία που προκάλεσαν τα μέτρα στη χώρα.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, «τι πρέπει να γίνει για να καταστεί το ευρώ βιώσιμο, ο οικονομολόγος απάντησε πως χρειάζεται μία τραπεζική ένωση για τη διασφάλιση των καταθέσεων, αλλά και μία Ε.Κ.Τ. που δεν επικεντρώνεται μόνο στον πληθωρισμό, αλλά και την απασχόληση.
Να γιατί δεν φεύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα
Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και συνολικά από την Ευρώπη το ΔΝΤ, αν και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, δίνει ο Ντάνιελ Γκρος  πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους απελευθερώνοντας ταυτόχρονα 10,3 δισ. ευρώ σε κεφάλαια διάσωσης. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, έχει συμφωνήσει σε έναν άλλο γύρο λιτότητας  (τρίτο μνημόνιο).
Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει,  θα ευθύνεται το ΔΝΤ, και λόγω των ακριβών δανείων που δίνει, καθώς χρεώνει πολύ υψηλότερο επιτόκιο (έως 3,9%) από ό, τι οι Ευρωπαίοι  με λίγο πάνω από 1%, κατά μέσο όρο.
Επιπλέον, τα δάνεια του ΔΝΤ θα πρέπει να επιστραφούν μέσα σε μόλις 5-7 χρόνια, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με έως και 50 χρόνια των ευρωπαϊκών δανείων.
Το ΔΝΤ υποθέτει ότι τα δάνειά του θα αντικατασταθούν από ομόλογα του ιδιωτικού τομέα σε ακόμη υψηλότερα επιτόκια (πάνω από 6%).
Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει χιονοστιβάδα στο ελληνικό χρέος δεδομένου ότι η αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα θα είναι σχετικά περιορισμένη.
Το ΔΝΤ έχει πάνω από 14 δισ. ευρώ ανοιχτά δάνεια, τη ίδια στιγμή που έχει επιτύχει τεράστια κέρδη από την Ελλάδα. Πάνω από 800 εκατομμύρια το χρόνο, από το 2013. Και τώρα κρατηθείτε! Τα χρήματα αυτά  είναι όσα χρειάζεται για λειτουργεί το Ταμείο για ένα ολόκληρο χρόνο!!

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ Κε ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ;;;;; ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ;;ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;;Τ ΑΚΟΥΤΕ ΝΙΚΟΛΑΕ Ζ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ;;;;;ΟΡΝΙΑ,ΖΩΑ!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΠΡΑΚΤΟΡΟΛΑΓΟΚΑΡΑΤΖΑΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!!!!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ;;;;;;ΒΟΔΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !!!

    ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" ΜΕ ΟΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΕΞΗ…

    Ο-Λ-Α ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΜΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ (αυτά δεν τα λεω εγω,αλλα το μνημονιο που υπογραψαν,δειτε με προσοχη το φεκ πιο κατω στο λινκ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 300,ΤΟΥΣ ΔΟΝΚΙΧΩΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,Η ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ,ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ…

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ,ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΜ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ..

    ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ??
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ,ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ,Η ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΝΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΥΠΟΥ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΡΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΙΣ-ΕΞ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΛΠ,ΜΕΤΑ ΒΟΛΕΨΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ Η ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ,ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ,ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ,ΦΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΓΕΙΤΟΝΑ…

    ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΟ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»..ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..
    ΔΕΣΤΟ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΛΑΒΕ" ΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ..!!!

    https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/11167801_1763872723836232_3473335247888286093_o.jpg

    ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΟΛΟ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ..
    http://alfeiospotamos.gr/?p=14143

    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΥΠΟΔΟΜΕΣ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ,ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΜΩΣ ΒΟΛΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive