Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ξεκάθαρη στάση από Βουλγαρία: Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ρωσία

«Όχι» της Σόφιας σε ΗΠΑ, Τουρκία για Στόλο στην Μαύρη Θάλασσα     Κατά την διάρκεια επίσκεψης του Ρουμάνου Προέδρου, Klaus Iohannis, στην Σόφια, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Boiko Borissov, δήλωσε σε σχέση με το σχέδιο δημιουργίας νατοϊκού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα:  «Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ρωσία».  Νωρίτερα η Μόσχα ανακοίνωσε αντίμετρα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση.  «Το έχω επαναλάβει άπειρες φορές. Στην Μαύρη Θάλασσα θέλω να βλέπω γιωτ, αλιευτικά ή τουριστικά κρουαζιερόπλοια και όχι να μετατραπεί σε αρένα πολεμικών συγκρούσεων. Δεν χρειαζόμαστε πόλεμο στην Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε ο Μπορίσοφ και πρόσθεσε:...
 «Η χώρα μας δεν θα γίνει μέρος ενός Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος στρέφεται κατά της Ρωσίας».  Ο Ρουμάνος Πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε πως ο στόλος θα είναι του ΝΑΤΟ, καθώς οι τρεις χώρες που θα τον απαρτίζουν θα είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία που είναι μέλη του.  Ο Μπορίσοφ του απάντησε αμέσως:  «Στα πολεμικά μας πλοία θα ανεμίζουν μόνο βουλγαρικές ή ρουμανικές σημαίες (σ.σ. όχι του ΝΑΤΟ). Άλλο σενάριο μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση με την Ρωσία».  Βλέπουμε λοιπόν πως την ώρα που η Τουρκία ζητά, υποτίθεται, συγγνώμη από την Ρωσία, στην Μαύρη Θάλασσα προχωρούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ, με την έγκριση της Άγκυρας, αλλά την αντίδραση της Βουλγαρίας, η οποία δείχνει να έχει έρθει αρκετά κοντά με την Μόσχα, γεγονός που δεν αρέσει προφανώς καθόλου στις ΗΠΑ.  Αναμένονται και εδώ εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive